хладни акумулаторПостоје ствари без којих можете живети, али када се појаве у кући, живот је много лакши да постану незаменљиви и неопходни. Ово се тиче корисног проналаска – хладног акумулатора.

Хладно складиштење: својства и апликације

хладни акумулатори за торбе за фрижидерХладни акумулатор је мали уређај, чија главна функција је дуго времена одржавати хладну температуру. Батерија је једноставна: чврсто затворени контејнер напуњен супстанцом која има велики капацитет топлоте, односно способност да узме топлоту, а тиме и хлађење предмета.

Користите хладну батерију која је веома погодна и ефикасна у кућама, у условима на терену. Савршено држе хладноћу у торбама за фрижидер као компоненту за хлађење. Произвођачи саветују да користе 1 стандардну батерију за 15 литара запремине производа за хлађење, али за ефикасно очување прехладе боље је користити 2-3 контејнера.

У стационарним условима код куће, можете успешно да користите батерију како бисте уштедели енергију, ставили је у замрзивач и тиме одржавали стабилну температуру у њој, а чак повећали моћ замрзавања. Батерије ће служити иу случају хигијенског одмрзавања фрижидера.

У случају проблема са електричном енергијом, батерија ће помоћи да се производи чувају док не реше проблем са електричном енергијом.

Индустријске хладњаче се користе за продају замрзнутих производа и за превоз производа са кварљивим својствима.

Припрема и акција

могућност штедње производаПрипремите се да користите хладну батерију није тешко. Контејнери се стављају у замрзивач, укључујући и максимални режим хлађења, током времена потребно за потпуно замрзавање течности. Време замрзавања директно зависи од врсте пунила. Затим можете га користити у изометријској торби током дана, батерија ће одвојити топлоту од производа, чувајући их свеже.

Век трајања батерије зависи од неколико фактора:

 • врста батерије;
 • изолациона својства и запремина врећа;
 • рационалност пласмана;
 • почетну температуру производа.

Related  Шта знамо о користима и штетним за људско здравље меса нутрије?

У зависности од количине вреће, можда ће вам бити потребно неколико батерија. Врло је важно да их правилно поставите у врећу:

 • може се ставити на врх одредби;
 • хоризонтално слојно за померање;
 • место изнад и испод.

Како се композиција отапа у контејнеру за батерију, она се уклања из вреће, опере водом, обрише суво и поново се смјести у замрзивач.

Батерију држите хладно, док се не користи, неопходно је у фрижидеру, што осигурава сигурност батерије и продужава вијек трајања фрижидера.

Типови батерија за хладјење

Дизајн карактеристика хладних акумулатора зависи од његове намјене. Најчешће су правоугаоне и равне, што пружа добар контакт и прилику. Шупљина је израђена од тврдог, снажног полимера, који не мења облик или од густог пластичног филма, што омогућава да се батерији дати жељени облик пре замрзавања.

Произвођачи најчешће производе три главне врсте хладњака, у зависности од пуњача:

 • гел;
 • водена сол;
 • силикон.

гел хладан акумулаторГел батерија је гел пакет на бази карбоксиметилцелулозе, користи се за двоструку сврху, као елемент хлађења и елемент који је способан да одржи, ако је потребно, високу температуру. Век трајања је дуг. Сигурно и делотворно.

акумулатор воде и соли хладноћеФорма водене соли хладног акумулатора у чврстим пластичним контејнерима може одржавати температуру од -20 до +8 степени Целзијуса. Погодно у томе можете додати решење за контејнер.

силикон хладњаче батеријеСиликон – филмска торба са пунилом који садржи силикон. Упркос чињеници да је температура његовог састава у распону од 0 до +2 степени Целзијуса, али трајање одржавања овог температурног режима може трајати до седам дана.

Избор правих батерија

Приликом избора хладњаче батерија, важно је имати у виду да карактеристична плава боја нема функционална својства: такав ефекат даје боја. Век трајања акумулатора произведених на индустријски начин је неограничен. Произвођачи гарантују заштиту околине и сигурност материјала који не мењају њихове карактеристике у зависности од времена и изненадних температурних флуктуација. Обично капацитет стандардне батерије је 250-800 мл.

При избору батерије за своје потребе узети у обзир његове параметре: волумен, конструкцију, састав пуњача.

Батерија са властитим рукама

хладна водаБатерије можете купити у специјализованим продавницама, можете наручити на Интернет ресурсима, али можете сами направити, према принципу “јефтине и љуте”. Наравно, кључна тачка је састав течности, који се користи као пуњач пластичне посуде. У индустријским батеријама, састав расхладног средства укључује: воду, антибактеријски адитиви и карбоксиметилцелулозу. Ово друго служи као загађивач и контролише проширење воде током смрзавања.

Related  Ono što razlikuje obrezivanje grmlje i biljaka s bodljama

Узимајући у обзир горе наведено, нудимо неколико рецепата за припрему течности за домаћи хладни акумулатор.

Рецепт # 1

сол са хладном храномПроизводни процес:

 • у литру обичне воде за пиће, пожељно топло, припремити засићени раствор уобичајене соли, додајући око 400 г натријум хлорида (кухињске соли);
 • Додати у састав три литра воде и додати потребну количину пасте за тапете. Конзистентност течности мора бити гел-лике;
 • раствор се улије у пластичне посуде с капом или пластичним бочицама;
 • ставите у замрзивач и замрзните.

Таква батерија може дуго задржати температуру у посебној врећици до -20 степени Ц.

Рецепт бр. 2

Глауберова со за хладно складиштењеЗа домаћи хладни акумулатор: потребно је припремити 20% раствор Глауберове соли. За 100 грама раствора треба користити следећи однос: 20 грама анхидроване соли, 1 грама ЦМЦ (паста за тапете) и одређену количину воде.

Такав састав батерије може задржати температуру хладне температуре до -10 степени Ц.

Рецепт # 3

Ово је најлакше, могуће је рећи вишу силу с прављењем хладне батерије. Потребно је мешати воду и тапетни лепак у пропорцијама: 96 грама + 4 грама.

Минус 1 степени Целзијуса у врећици с производима може створити услове фрижидера и омогућити да се задржи неко вријеме.

Код куће је тешко одржавати захтјеве за стезањем, тако да посебну пажњу треба посветити сигурности при кориштењу домаћих хладњака, нарочито ако су намењени за кориштење за хлађење хране.

Видео о припреми хладњаче батерије