hektar zemljePogosto moramo izmeriti površino zemljišča in se neizmerno spomniti, koliko se nahaja na hektar m2. Razlogi za to so lahko zelo različni. Ali smo želeli kupiti dacho ali misliti na resno reševanje kmetijstva, in morda je bilo potrebno pomagati pri reševanju otroške šolske naloge.

Spomni se osnov

šolsko znanjeOsnova za merjenje površine je kvadratni meter. To je kvadrat, katerega dolžina je enaka enemu meter.

Naslednja merilna enota v kmetijstvu je tkanje. 100 kvadratnih metrov. To je tudi kvadrat, katerega stran je 10 metrov.

In tretja merska enota je hektar. To je spet kvadrat, katerega stran je 100 metrov. Koliko kvadratnih metrov na hektarju je enostavno štetje. Odgovor je 10.000 metrov.

Zdaj ni težko izračunati, koliko hektarjev v 1 ha – točno 100

Kje uporabiti kaj?

Zakaj potrebujemo različne merske enote na istem območju? Ali ni lažje izmeriti vsega, na primer kvadratnih metrov? Ne, ni lažje.

Kvadratni metri se uporabljajo za merjenje stanovanjskih površin (stanovanj, hiš, sob), pa tudi površina hčerinskih kmetij: špirov, prašičev, piščančjih kopalcev in drugih.

velikost lokacij v hektarjihČe je potrebno meriti parcelo hčerinske kmetije, kot je vrt ali vrt, je najbolj smiselno, da se taka merska enota uporabi kot tkanje. Povprečna velikost zasebnega zemljišča v naši državi je 5 ha. Koliko je lažje predstavljati kot 500 kvadratnih metrov.

Hektar je merska enota za tiste, ki se poklicno ukvarjajo s kmetijstvom.

pšenično poljePredstavljajte si razmere. Odločili ste se, da rastejo pšenico. Narediti to na nekaj sto kvadratnih metrov, samo ne donosno. Menimo, da je za gojenje vsakega pridelka najmanjša in največja površina, ki jo je treba obdelati. Na primer, enako pšenico – s 100 hektarjev.

Če začnete pridelovati pridelek na mestu, ki je manjše od priporočenega, potem boste izgubili.

Enako z drugimi kulturami. Če se odločite za nakup spletnega mesta za pridelovanje jagod in zelenjave po delu, je vaša merska enota na stotine. Ampak, če je pridelava kmetijskih pridelkov postala vaša glavna naloga, če ste pripravljeni kupiti kmetijsko opremo in še veliko več, zato je potrebno, da je vaša merska enota hektar. Mimogrede, pri nakupu kmetijske opreme, znanje merilnih enot na območju boste potrebovali znova. Navsezadnje s takšno opremo, kot sta traktor in kombinacija, se poraba goriva in produktivnost merita samo na predelu, kjer se obdelujejo, in potem boste spet potrebovali znanje o tem, koliko metrov na hektarju.

Kje se srečujejo vse merske enote?

meritve v hektarjihDejansko obstaja veliko takšnih primerov. Ampak tukaj bomo obravnavali enega, najbolj blizu kmetijski temi.

Predstavljajte si, kupili ste zemljišče zunaj mesta, recite v 10 hektarjih. Odločili so se, da bodo na tem območju uredili vrtno združenje ali naselje na koči. Vsako spletno mesto boste imeli 5 hektarjev. Da bi izračunali število mest, ki jih boste potrebovali in metrov, in na stotine, in hektarjev.

merjenje pri tkanjuAli menite, da je dovolj, da ocenite: hektar je, koliko hektarjev? In kje boste imeli ceste? Ali se boste prepletali med deli meje? Kje bodo potekale komunikacije (plin, voda, elektrika)?

V skladu s tem se izkaže, da:

  • v hektarih boste izračunali celotno parcelo;
  • v tkanju, dodelitve, ki jih boste prodali;
  • v metrih kvadrat se šteje komunikacija.

Torej, v načrtu vašega poslovnega projekta bodo vse tri enote merjenja območja.

Merjenje področja polja z avtomobilskim navigatorjem – video