vrtne prunerjeMed mnogimi modeli podeželskih orodij je mogoče najti garden seketarja, dostojne kakovosti in po dostopni ceni, oboroženi z znanjem. Vrsta instrumenta, profesionalna ali ljubiteljska, bi morala biti odločilna pri izbiri. Način delovanja vrtnih škarij je lahko vzvod ali vzmet. Orodje mora imeti rezila iz visokokakovostnega jekla in dobro ostrenje. V skrbi za uporabnika so ročaji narejeni z udobnim oprijemom. Zanimiv članek o sekanci za vrtove.

Fiskars One-Handed Cutter

rezalec za nesrečeRezalno orodje je drugačno. Če želite obrezati mlade poganjke, uporabite Fiskars planarne prunerje. Orodje deluje kot ostra šoka. Za rezanje bolj togih, vendar ne debelih od 3 cm, se v odseku vej uporablja kontaktni rezalnik. Ima tanjšo rezilo, le zgornji rez je iz nerjavečega jekla. Trmasto rezilo iz trpežne plastike omogoča rezalniku, da opravi točen rez, brez bruhanja.

Secatorske vrtne teme in ceni, da minimalna škoda ustvarja možnost hitrega celjenja ran.

Uporabljeno orodje:

 • za obrezovanje kromov zelenih nasadov;
 • rezanje potaknjencev, chibouks vinske trte;
 • obrezovanje in pregled korenin med presaditvijo rastlin.

Secateurs Fiskars veljajo za zanesljivo in priročno orodje za vrtnarje, saj imajo udoben oprijem, gladek rez in ne zahtevajo velikih naporov pri delu. Stroški kakovosti instrumenta je 600-700 rubljev.

Stanley profesionalne škarje za profesionalno uporabo

prunerČe je vrt v puščavi, drevesa niso bila dolgo rezana, je potrebno posebno orodje. To je profesionalni vrtec Stenley vrt. Ročaji naprave so sestavljeni iz dveh komponent in ne zdrsnejo v roko. Boj proti obarvanosti orodja za žar, opozarja os. Elegantne oblike platna z ročaji iz dvokomponentnega elastičnega materiala in plevelom so učinkovito pri delu. Obstaja neke vrste orodje z nakovko. Takšen vrtni prunec se poravna z gostimi suhimi vejami. Rezila so izdelana iz posebnega jekla, ostanejo ostra za dolgo časa. Poleg tega rezila ne zaznavajo smolnega iztoka in umazanije, sok teče po posebnem utoru, pri čemer se rezilo posuši.

Obrobni profesionalni profiler je oblikovan tako, da daje želeno obliko drevesom in grmovjem.

Dolžina instrumenta je 20 cm, teža 230 gramov. Cena prunerja je 629 rubljev.

Seznaniti se z vrtalnikom Black Decker

črkovni črni dekoderPrikazan GK-1000 sekalec uporablja zunanjo energijo in lahko služi kot pruner ali rezalnik, odvisno od nastavitve. Ročni Black Decker vrt seketar Deluxe izgleda bolj skromno. Primeri, ki prihajajo iz Amerike, po posameznem vrstnem redu po baltskih državah so ocenjeni na približno 2 tisoč rubljev, imajo črne ročice in rezalnik iz poliranega jekla. Enostavnejša orodja so obložena z oranžno gumijastimi gripi. Obstajata dve vrsti:

 • rezila iz nerjavnega jekla, ki delujejo z vozli do 10 mm;
 • Rezalni deli so narejeni iz nerjavečega jekla s teflonsko prevleko, obrabljeni z vozli do 20 mm.

Naprava omogoča zapah, ki preprečuje spontano odpiranje instrumenta. Ročaji so udobni in vam omogočajo, da delate že dolgo.

Stroški proračunskih pruners je približno 1000 rubljev. Električni rezalnik je ocenjen na 7,5 tisoč rubljev.

Related  Črpalka Vodnar, naprava, modelski obseg

Seznanimo se s secateursom g. Logo iz Tajvana

secateter mister logotipRedko najdemo ročna orodja, ki skrbijo za vrt, namenjen za šibke ženske roke. Skrivnosti logotipa MR so zasnovane za vse priložnosti. So ergonomski, izdelani so iz visokokakovostnega japonskega posebnega jekla in uporabljajo posebno prečka, kar zmanjša obremenitev na rokah. Secateurs stane od 450 do tisoč rubljev, so predstavljeni za namen:

 • strokovnjak za obrezovanje živih vej;
 • inokulacija;
 • odporna proti suhim vejam;
 • gospe “;
 • otroka;
 • z ražnjico.

Obstajajo secateurs z ravnim rezilom, ki lahko rezane tudi karton. Teflonska prevleka omogoča, da ostri noži ostanejo ostri dolgo časa.

Ruski modeli secateurs

secator bogatyrNa sliki je prikazan titanski sektor z mehanizmom za obešanje 0233, izdelek “Centrinstrument.” Preprosto priročna in poceni naprava prejme hvaležne povratne informacije od uporabnikov, imenovane “Bogatyr”. Prikladno leži v roki, zvitek povečuje silo udarca. Novost je izvedba nakovanj. Na sredini ima dvojne žlebljene nože z žlebičem. Nož gre globoko v nakovalo. Naprava je popolnoma naravnana s suhimi in živimi vrvicami do 30 mm s prečnim prerezom. Toda pruner ni primeren za rezanje chibouksov vinske trte – rez je na robovih deformiran. Obstaja vrtni seketar 530 rubljev.

Za profesionalce je podjetje razvilo model CI-1141, imajo vsi kovinski samočistilni secateurs poseben utor za rezanje žice. Cena instrumenta je 1570 rubljev.

Michurinsky Secateurs TsI-0449 je izdelan iz nerjavečega jekla s teflonskim premazom. Zaradi tega je priročno, zahvaljujoč gumijastim ročajem in konstrukciji. Prerez palic mora biti manj kot 25 mm. Primeren je za ustvarjanje enakih rezin. Instrument stane 910 rubljev.

Fokine pruner je naprava za rezanje trave z rezanjem. Toda planar cuti rastlino, kar pomeni, da ga lahko imenujemo secateurs. Ostrino ostro od treh strani traku orodnega jekla posebne oblike lahko obrezujejo korenine plevelov blizu kulturnih nasadov. Udoben ravno držalo razlikuje orodje.

Kemični secateurs

kemični turbopolnilnikRazširjeni koncept odstranjevanja nepotrebnega zelenja od gojenih rastlin so uporabili razvijalci herbicidov. Ustvarili so herbicid “Secateur Turbo”. Ta spojina se uporablja za ubijanje plevelov na poljih, kjer raste:

 • pšenica;
 • ječmen;
 • koruza;
 • lan.

Uničuje celo stara plevela, škropljena snov ne vpliva na navedene kulture. Ampak se uporablja previdno, če je v rotaciji za naslednje leto polje dodeljeno drugim pridelkom.

Zelo težko je vzrejati trajne plevele z močnim koreninskim sistemom iz neskončnih polj. Ne vzamejo le hrane iz gojenih rastlin, temveč jih potlačijo in se hitro razmnožujejo. Sekotarski turbo je učinkovit na vseh stopnjah razvoja plevela in ima prednosti pred drugimi zdravili:

 • se lahko razpršijo z zrakom in zemljo;
 • uniči plevel vseh starosti;
 • ne škodi kulturnim rastlinam;
 • se uporablja pri vseh temperaturnih pogojih.

Related  Kosilnica Viking – vredna izbira zanesljive tehnologije

Iztrebi 35 sort plevela, kot so svinja, regrat, ragweed. Sto mililitrov težke mastne tekočine je dovolj za škropljenje enega hektarov posevkov z ustrezno razredčitvijo z vodo. Eno zdravljenje na sezono v času, ko so se vsi plevel že dvignili, del je star, jih uničuje. Toda semena lahko dajo nove poganjke. Stroški zdravila znašajo 11570 rubljev na liter.

Japonsko orodje za nego dreves in grmovnic

prunerJaponski pruner Samurai vrtnarji in amaterji poznajo kot poceni orodje, ki ustreza kakovosti njegove cene. Zato bomo ostali na novosti, ki bi morala zadovoljiti strokovnjake in amaterje. Model “Samurai” je okrepljeno orodje, brez pomanjkanja poceni modelov. Lahka in udobna prunerica vam omogoča, da opravite do 2 tisoč rezin na dan brez veliko utrujenosti. Rezilo instrumenta je ostrejše od britvice in ni ravno. Prednost modela KS 8T pred drugimi:

 • vrh rezila posebnega ostrenja zagotavlja gladko rezanje tankih in srednje velikih vej;
 • spodnji rez, kladivo s kladivom, ima široko podlago z ostrim ostrenjem, ne poškoduje podružnice od spodaj;
 • seka ne samo les, temveč plastika, guma;
 • ročaji posebnega dizajna zmanjšajo obremenitev na krtačo;
 • Nastavitvena matica olajša nastavitev na rezanje, držalo pa preprečuje samodejno odpiranje gorilnikov;
 • rezila na orodju, zamenljivi material – jekleno prevlečeno s teflonom

Stroški instrumenta, ki jih je navedel proizvajalec, so 1.912 rubljev.

Klasični model prunerja

skrbnikV predlaganih pregledih orodja je primerjava vrtnarske vrtnarske naprave pogosto označena kot najprimernejše orodje. Uporabljena vzmet krepi tlak roke, zagotavlja gladek rez celo s šibkim pritiskom. Ročaji takega orodja so pod kotom. Trak vzmeti, ki se uporablja v prunerju iz jekla visoke trdnosti, je razvoj proizvajalca.

Rezilo orodnega jekla je pokrito s spolzkim teflonskim filmom, utor loči lesni sok, ki ovira rezanje. Obstaja poseben mehanizem za prilagajanje širine odprtine nožev za obrezovanje poravnave, nato pa ni potrebe, da bi naredili velik napor zaman. Skrivnosti serije Garden Comfort – najboljši v svojem sektorju. Stroški orodij znašajo do 2 tisoč rubljev.

Related  Kosilnica Viking – vredna izbira zanesljive tehnologije

Video pregled vrtnih prunerjev