Kosilnica VikingMed znanih blagovnih znamk, ki predstavljajo opremo za nego vrtov, kosilnica Viking ni bila izgubljena. Njegove poenostavljene oblike, telo barve mladega zelenja, eleganten koščevec pritegnejo oko. Šele potem ugotovite, da to nemško podjetje sestavlja model v Avstriji, ki potrjuje nemško kakovost. Osem serij, 40 modelov kosilnic – odlična izbira, od ročnih pomočnikov do robotov.

Kaj privlači kosilnice za kosilnice Viking

enostaven za uporaboUporabnik je prinesel novo opremo na delovno mesto, prebral jasna navodila, nastavil mehanizem in sprožil napravo. In ni važno, ročna rotacijska kosilna kosilnica, električni ali bencinski model – takoj se bo pokazala:

 • preprost, razumljiv nadzor;
 • lep dizajn in udobno zložljivo ročico;
 • nizek šum;
 • velika rifled kolesa, ki škodujejo travniku;
 • veliki zbiralec trave.

Tudi ročne rotacijske kosilnice so bolj primerne in učinkovite kot kosa ali srp. Serija modelov vključuje električne kosilnice Viking, samonosilne in neosebne bencinske motorje z zanesljivim ameriškim motorjem Briggs. Vsi kultivatorji imajo trdno ohišje, odličen nož iz posebnega jekla. Zadnjo serijo predstavlja robot, ki je na daljavo vključen v delo.

Za dolgoročno nemoteno delovanje kosilnice je potrebno upoštevati pogoje delovanja, še posebej zahtevo za čiščenje sklopov ob koncu dela. To bo preprečilo korozijo krova. Motor ima zračno hlajenje, z zamašenimi rebri pa se pregreje in ne bo uspelo.

Politika podjetja temelji na mehanizmih, ki se nanašajo na postulaturo, ne morejo biti poceni. Cene kosilnic za Viking ne preprečujejo, vendar si prisilijo, da spoštljivo pogledajo na instrument. Odsotnost negativnih pregledov potrjuje, da je proizvajalec vestno opravil svoje delo.

električni viking modelV liniji kosilnic za kosilnice Viking bo jasna oznaka pripomogla k rešitvi. Prva črka M pomeni trava, pogon E ali B, električni ali bencin. Prva številka je serija izdelkov, kar pomeni, da so karakteristični položaji za to vrsto orodja. Število 2 števk pomeni širino reza, samo odštejte 2. Skupna serija osmih, zadnja 7,8 pa sta samo za profesionalno uporabo.

Related  Pregled modelov Garden Nectar

Tako je kosilnica Viking CF 248 kaže, da je to brez lastnega pogona kosilnica z bencinskim motorjem za vrtenje in premer rezila 46 cm, medtem ko 48 kaže prerez v telo krova pokriva nož. Po številu lahko stojijo črke:

 • K je motor Kawasaki;
 • T-kolesa z eno pogonsko stopnjo, ena hitrost;
 • V-variator, gladek nadzor hitrosti;
 • M je funkcija mulčenja;
 • E – zažene ga s ključem vžiga brez zaganjača;
 • S – nož je mogoče neodvisno vključiti in izključiti, ne glede na motor.

bencin vikingČe poznaš te oznake, lahko samostojno po znamki razumeš, katere funkcije je proizvajalec zagotovil orodju. Najbolj kupljena serija je četrta, samohodna bencinska kosilnica Viking.

Serija 4-6 ima veliko skupnega. Nastavitev višine reza ima 7 položajev, ki jo vzpostavi ročica z vzmetnim omejevalnikom. Ročaj je udoben, lahko z lastno napravo spremljate s strani, držite ročaj. Hkrati je mehka guma prijetna na dotik in ublaži vibracije.

Traktorji so opremljeni z indikatorjem polnjenja, travo v vsebniku je tesno zaprto, medtem ko so odzračevalni ventili usmerjeni navzdol in oblačila niso umazana s prahom.

Električni zaganjalnik omogoča zagon motorja, tako da obrača ključ, deluje na bateriji.

Tehnična dokumentacija in vzdrževanje kosilnic

kakovostni nožiV zadnjem času je prišlo do združitve, družba Viking je prenehala obstajati, se je pridružila močnejšemu združenju Stihla, zdaj pa servisni centri Stihla služijo vikinško opremo. Rezervni deli za kosilnice Vikinga ni mogoče kupiti. Lastna spletna stran podjetja ponuja rezervne dele za vse modifikacije opreme. Ne glede na to, da je bil izdelek odstranjen iz proizvodnje, bodo podrobnosti o njej na zalogi ali je treba dostaviti v roku 3-5 dni. Vendar je pomembno pri naročanju vozlišče vedeti številko modela, ena serija je na voljo v več okrasnih ravneh. Enako velja za motor.

Related  Kupite električni kultivator za poletno rezidenco – pospešite gojenje zemlje

Kosilnice za Viking se proizvajajo pod svojim imenom. Vsaka enota izdelkov ima potni list in servisni priročnik v ruskem jeziku. Natančneje, z risbami ločenih elementov je podana specifikacija. Med delom z opremo je velik del razdeljen na varnostna pravila. Navodila za kosilnice Viking predpisuje vzdrževanje delovnih enot po urniku. Modeli bencin so opremljeni z navodili za servisiranje štiritaktnega motorja. Pomembno je, da uporabite potrošni material, ki ga priporoča navodilo.

Posebno pozornost je treba nameniti uporabi motornega olja Vikinga.

tehnično vzdrževanje vikingaNekatere tipične okvare je mogoče odpraviti ročno:

 1. Če se v Vikingovem bencinskem kosilniku pojavijo nečistoče, so pritrdilni vijaki popustili. Potrebno je preveriti in priviti vse pritrdilne elemente, odpraviti predvajanje.
 2. Orodje je začelo vibrirati in skočiti med delovanjem, preverjati stanje nožev in tesnost njihovega pritrditve.
 3. Kosilnica je pihala, da sprosti valj v aeratorju iz predmeta, ki je preletel.
 4. Če se kolesa ustavijo med delovanjem, je čas, da zamenjate jermen.

Če se motor ne zažene ali zamaši, obstaja gorivo in mazivo, potem bo specialist potreboval pomoč.

Pred zimskim varčevanjem z bencinskimi kosilnicami Viking je potrebno izrabljati vse gorivo iz rezervoarja. Zračni filter je treba zamenjati ali očistiti. Nato se bo spomladi zagnala motor.

Primeri Viking kosilnic

viking 248Med mnogimi modeli kosilnic, upoštevajte samohodni in brez lastnega pogona. Razlikujejo se po tem, da je v modelu brez lastnega pogona namen motorja moč zagotoviti rezanje. V modelu z lastnim pogonom do gibanja koles porabi do 30% energije. V drugem primeru operater zgolj prevzame ročaj in usmeri napravo v želeno smer.

Kosilnica Viking 248 enostavno upravlja z debelo travo. Poseben ročaj na telesu vam omogoča, da med premikom nastavite višino trave, ki je razrezana v 7 variantah. Trava se v plastični posodi zbira z usmerjenim pretokom zraka. Velika kolesa z dvojnimi ležaji so stabilna, imajo dober kljuk s tlemi. Telo naprave je izdelano iz jeklene pločevine. Prostornina plastične lovilke trave je 55 litrov. Moč motorja 2,2 litra. z., teža orodja 27 kg. Cena modela je v povprečju 26 tisoč rubljev.

Related  Enostaven in funkcionalen pomočnik – kultivator Mantis

viking 448Kosilnica Viking 448 je opremljena z močnejšim motorjem BS 500 E, saj je del energije porabljen za vožnjo. Sprednja kolesa so gnan, dobro nadzorovana. Širina košnje je 46 cm, v tem modelu je funkcija mulčenja tal z zdrobljeno travo. Sedem položajev vam omogoča, da prilagodite rez na 25-75 mm. Telo je izdelano iz polimera. Hitrost gibanja je mogoče prilagoditi. Pogon na kolesih je enostopenjski. Moč motorja 4 litre. z., tehta kosilnico 26 kg. Stroški instrumenta so 34-38 tisoč rubljev.

Uvod v kosilnico Viking MV 248 – video