električna makita v delovanjuV stoletni zgodovini razvoja Makita je blagovna znamka simbol kakovosti v katerikoli proizvodni liniji. Verižna veriga električna Makita je vodilna na trgu gradbenih orodij. V kategoriji električnih žag je Makita raje strokovnjake in amaterje. Sektor uporabe orodja – v prostorih in v bližini stavb, kadar nepotrebno onesnaženje s hrupom in plinom.

Opis električne motorne žage Makita

veriga električna žagaVsa žaga je sestavljena iz ohišja, v katerem je nameščen motor, ki prenaša vrtenje skozi reduktor na pnevmatiko z napenjano verigo. Med delovanjem verige namažite v labirintu rezervoar za olje in črpalko za olje. Na telesu se sprožijo gumbi za zaklepanje. Priročne ročice in zaščitni ščit zagotavljajo dolgo delovno orodje brez utrujenosti.

Žaganje poteka zaradi prenosa navora iz motorja v gonilo, od reduktorja do gonila z gumo, ki poganja verigo z ostrimi zobmi. Istočasno z vrtenjem se začne mazanje verige.

ureditev motorjaElektrična Makita žagasta veriga je dobavljena v Rusijo v dveh variantah motorja. Žage, kjer je motor nameščen vzdolž osi orodja, so bolj uravnoteženi. So primerni za delo za dolgo časa in za natančno rezanje. Vendar pa je konstrukcija zapletena zaradi prisotnosti stožčaste sklopke, žage z vzdolžno motorno ureditvijo pa so drago profesionalno orodje. To so modeli, v oznaki katerih je “30A”. To orodje je daljše, izgleda plenilsko.

Pri navpičnem žaganju je žaga modifikacije “20A” bolj primerna, če jo žagate od zgoraj navzdol in pod pravim kotom. Toda takšna žaga je težko razrezati veje na drevesa zaradi nestabilnega ravnotežja. Za žaganje kurilnega lesa se veriga električna žaga Makita odlično prilega, in za profesionalno orodje ni več potrebno plačati več tisoč.

Kapaciteta naprave je odvisna od zmogljivosti. Za profesionalne žage potrebujete motor 2,5-4,0 kW, z regulatorjem napetosti. V gospodinjstvo so modeli z močjo 1,5-2,0 kW. Izberite orodje, ki ga potrebujete z mejo moči, ker nestabilna napetost v omrežjih negativno vpliva na električno vozlišče.

vezjeVelikost pnevmatike mora biti izbrana glede na naravo dela. Žage za izdelavo hiše okroglega lesa se lahko opravijo z uporabo 45 cm dolge pnevmatike, da bi rezali 30 cm rezalnika na stebrih stebra. Zato bo žaga kompaktna in lažja z manjšo pnevmatiko.

Related  Kupite električni kultivator za poletno rezidenco – pospešite gojenje zemlje

Vzvod v obliki lopute pred ročajem je verižna zavora. Oseba vrže udarec, nagne roko proti loputi, motor se ustavi. To je zaščita proti povratni kapi.

V verigi električna žaga Makita je blokiran pred pregrevanjem motorja, blokiranje vključitve. Gladko povečanje začetnega toka omogoča postopno pridobivanje zagona in podaljšanje življenjske dobe vseh vozlišč.

Strokovnjaki svetujejo, da zavrnejo nakup žage, če ni zaklenjena. To je prvi znak, da je model ponarejen.

Razkritje verig električne žage je pokazalo, Makita žage zasedajo prva mesta v Yandex Market rating, ki se izvajajo na ankete uporabnikov in nakup blaga.

Modeli UC4030A, opis in pregledi

verižna žaga makita uc4030aElektrična verižna žaga Makita UC4030A je priznana kot vodilna med profesionalnimi orodji. Z močjo 2,0 kW, težo 4,4 kg in dolžino pnevmatike 40 cm, ima žaga izjemne lastnosti. Razpon verige 3/8 palcev omogoča, da dobesedno ugrize v les. V pregledih je kakovostna romunska naprava naprave.

Posebno pozorni na varnost. Orodje je samodejno prekinjeno, če veriga sname. Zato se veriga ponavlja in razbije. Začetek je gladek, veriga postopoma postaja zagon.

Zelo trmasto orodje, tudi z žaganjem hrasta, z nohti prihajajo, je zvezdica minila. Označite elektromagnetno zavoro motorja, ustavite vezje v nekaj sekundah.

Pomanjkljivosti vključujejo padec moči z nestabilno napetostjo v omrežju, vendar proizvajalec opozarja na to. Druga težava za uporabnike je skladnost olja. Manj viskozna je hitro zapravljena, gosta ni prejeta. Zaključek je, da uporabite priporočeno olje. Cena izdelka je 10-11 tisoč rubljev.

Vodja prodaje je amaterska močna žaga UC4020A

veriga makita uc4020aElektrična verižna žaga Makita UC4020A s prečnim razporedom motorja izgleda zdravo naravno. To je najboljša cena in kakovost iz enakih modelov za osebno uporabo. Moč motorja 1,8 kW vam omogoča, da opravite veliko dela. V prečnem prerezu orodje zarezuje do 40 cm, uporablja se za obrezovanje dreves.

Related  Črpalka Vodnar, naprava, modelski obseg

Komentarji o operaciji niso razkriti, celo olje ne pušča in se zmerno porabi. Označite zelo priročen mehanizem verige napetosti.

Žaga tehta 4,4 kg, stane povprečno 8 tisoč.

Modeli z žaginim listom 35 cm

električna makita uc3520aDaljši je žagin list, debelejša žagovina. Toda vsi vozli v instrumentu so med seboj povezani in prilagojeni določeni obremenitvi.

Predstavljamo električno Makita UC 3520A motorno žago s prečno razporeditvijo motorja. Proizvajalci ne priporočajo uporabe orodja pri rezanju več kot 15 cm, vendar lahko uporabniki tvegajo, nekateri so videli 35 cm.

Pri privijanju verižice naj ostane rahlo potegnjen od spodaj, približno 1 cm, preverite tako, da se potegnite s prsti brez napora.

Žaga je dobro uravnotežena, enostavna za oprijem. Videl je vlažno in suho drevo srednje gostote. Verigo se prilagodi zelo udobno, tako da zavrtite jagnječo, nato pa kliknete. Za uro delovanja mora biti poraba olja 200-300 ml. Majhno puščanje olja v nedelujočem položaju se zlahka odpravi. Toda pozorni ste, nivo olja je viden v spodnji tretjini, zato morate dopolnjevati.

Odtehtajte žago 3.8 kg, moč 1,8 kW, vredno 7,5 tisoč rubljev.

Električna verižna žaga Makita UC3530A je profesionalno orodje, opremljeno z motorjem 2000 W.

verižna žaga mucita uc3530aVzdolžna razporeditev motorja omogoča delo v skritih pogojih. To je najboljše orodje za tesarje, ki se ukvarjajo s postavitvijo furnirjev. Znotraj stavbe je primerna za delo z žago. Kabel je kratek, potreben je podaljšek z močnim priključkom. Stehtamo žago 4,4 kg, stane 11 tisoč rubljev

Video pregled električnih žag Makita