vrtnarjenjePrej ali slej se vsak lastnik dacha ali zasebna kmetija odloči kupiti verižno žago. Zaustavitev na bencinu ali boljši električni verižni žerjavi, ki jo je treba izbrati, je odvisna od številnih dejavnikov. Govorili bomo o električnih žagah, postavitvi, uporabi, vzdrževanju. Izbira orodja bo vaša.

Obseg verižne žage

dnevniki žaganjaKjer je prej uporabil žico, kot nož z rezili olja, je bila lesena sablja. Žagovina je majhna, lahko delate v prepuščenih pogojih. Verižna žaga, električna ali bencinska, bo zamenjala električno žago in običajno dvokrožno žago. Če je delo povezano z rezanjem gozda in rezanjem grebenov v gozdu, ni nobene alternative, vam bo pomagal le močno profesionalno orodje za bencin.

Bencinske žage so dražje, niso vezane na omrežje, delujejo šumno in še vedno pokrivajo zrak z izpušnimi plini.

Kako izbrati električne žage za naloge:

 • žaganje hlodov na churochki;
 • razrez plošč, plošč, lesa, lesnih odpadkov;
 • oblikovanje krošnje dreves.

Če obstaja električna napetost, delo na ulici ne bo povzročalo težav sosedov. Rezanje električne žage lahko poteka v zaprtem prostoru, ni izpušnih plinov. En tabu – delo v vlažnosti ali v dežju je strogo prepovedano. Kaj bi izbrali električno motorno žago v smislu moči in postavitve je odvisno od njegovega namena. Če morate delati občasno in ne dolgo, morate kupiti žago za potrebe gospodinjstev. Če je delo z lesom poklic, boste potrebovali še eno orodje.

Proizvajalci gradbenih orodij

veriga MakitaVodilni proizvajalci verižnih žagov dolgo in odločno so podjetja Makita, Bosh, Stihl, Champion. Njihovi izdelki so bolj ergonomski in enostavni za uporabo. Kakšna električna veriga je videla, kako izbrati amatersko – priporočamo blagovne znamke Champion, vredne in poceni.

Pri oceni najboljših izdelkov te kategorije tekmujejo “Makita” in “Bosch”. Oba izdelata profesionalne in amaterske vrhunske modele.

Toda uvedba inovacij, zaslona, ​​elektronike se razvija kot know-how točno na teh straneh. Izbira verižne žage ni omejena na navedena podjetja. Po uglednih blagovnih znamkah je proizvodnja žagi obvladovala in dosegla dobre rezultate podjetja Interskol, Zenit, Forte, Efco, to ni popoln seznam proizvajalcev. Treba je vedeti, kateri kazalniki naj izberejo instrument.

Tehnični parametri napajanja

izbira moči motorjaMoč motorja je odločilni pokazatelj izbire električne žage. Če delate izven mesta in na dachi, ni nobenega jamstva, da je omrežje stabilno 220 V. Orodje ne more delovati polne zmogljivosti, se pregreje in lahko prezgodaj ne uspe. Zato morate uporabiti stabilizator ali kupiti močnejšo napravo. Močnejša je žaga, dražja in težja je.

Sprejemamo, da gospodinjski aparati z močjo do 2 kW, višje – profesionalno orodje. Potrebno je izbrati moč naprave glede na stanje omrežja.

Postavitev telesa, odvisno od lokacije motorja. Natančneje si oglejte obseg žage. Če je izdelek ozek in dolg, se motor nahaja vzdolž osi, uravnoteženje je v redu, lahko neutrudno delate dlje časa. Univerzalna naprava zaradi vzdolžne lege motorja. Vgrajena prehodna stožčasta sklopka povečuje stroške naprave za več tisoč

Related  Kupite električni kultivator za poletno rezidenco – pospešite gojenje zemlje

izbira lokacije motorjaS prečno razporeditvijo se žaga za isto dolžino pnevmatike skrajša. To je amaterska različica instrumenta. Odlično pere les in vse od vrha do dna. Takšna kompaktna naprava je primerna za profesionalce, ki lahko delajo, sestavljajo strukturo trnov. Kakšno motorno žago naj se izbere glede na postavitev, upoštevajoč, da bo vzdolžna žaga trajala 2 krat dlje.

Ne uporabljajte električnega orodja v zunanjem mokrem vremenu. Žago vedno držite z obema rokama. Ne bodite pozorni na razpravljanje, bodite pozorni.

Daljša pnevmatika, debelejše žage žaginih žag. Stalo bo več. Za uporabo v gospodinjstvu je najboljša različica platna 30-40 cm.

Za udobno varno delovanje je potrebno opremiti:

 • veriga zavore;
 • zaščita motorja pred pregrevanjem;
 • nemoten zagon;
 • zavora motorja.

Ne morete kupiti žage, če ni opremljena z zaklepom proti nenamerni aktivaciji. To je ponarejeno!

Nasveti za izbiro žage strokovnjaka

električna motorna žagaČe je načrtovana izgradnja hiše iz okrogle palice, mora biti v arzenalu bencin in električna žaga. Vsako orodje je zasnovano za lasten sektor dela. Kako izbrati verižno žago z vezavo na omrežje:

 1. Po izboru modela vprašajte, ali je na vašem območju servisno središče za servisiranje izdelkov s potrošnim materialom, rezervnimi deli. Preberite mnenja o podjetju, vendar o delu orodja za blagovno znamko. Poskrbite, da navodilo ni fotokopija, običajna tipografska kopija.
 2. Žaga mora biti udobna v rokah, ne povzroča neugodja;
 3. Bolj močnejša električna žaga, več upanja, da črtanje napetosti ne bo motilo dela.
 4. Najbolj zanesljiva opcija je srednje velika kmetijska žaga, vmesna med profesionalcem in amaterjem. Električne žage so cenejše, lažje delujejo in omogočajo delo v zaprti zanki.

Nasveti za nego orodja

ostrenje verigeUpoštevajte, da se motor lahko pregreje zaradi povečane obremenitve. Razlog je v tem, da se olje pri mazanju verige ne prikaže. Pred delom in postopkom je potrebno preveriti oskrbo z oljem na verigi in njeno raven. Preprosto preverite tok – postavite rezilo vzdolž traku papirja ali kartona in vodite žago. Če je mikrobren iz verige pustil oljni snop na papirju, potem pride olje. Uporabite priporočeno ali mineralno olje.

Pred delom preverite vse pritrdilne vijake, nivo olja v rezervoarju. Če se žaga odstrani iz hladilnega hranilnika, mora biti vsaj 2 dni na sobni temperaturi, da iz katalizatorja izhlapi kondenzat.

Menijo, da ostra veriga določa delo žage. Že na začetku žaga vstopi v les brez napora, nato pa začnete nagniti na to. In samo osterite s posebno napravo, datoteko ali datoteko. Ne vem, kako osteriti, postaviti novo, in dati to na brusilnik noža v bližnjem kiosk.

Related  Ocena najboljših modelov kosilnic bencina

Ne pozabite, da dolgotrajna veriga ni samo obremenitev na rokah, ampak tudi na motorju! Če je dolg odmik, shranite verigo v olje.

Verižna veriga verige – video