hyller i interiøretBesværlig, skapmøbler mister gradvis sin popularitet. Den er erstattet av lyse og elegante hyller på veggen, laget med egne hender fra improviserte materialer eller ferdige blokker. Interessant og originalt design av vegghylle gir dem mulighet til å konkurrere med mange interiør- og dekorasjonsartikler laget i land, hi-tech eller moderne stil.

Et bredt spekter av materialer og ideer til fremstilling av slike produkter gjør det mulig å bruke dem i nesten alle datterselskaper, økonomiske og boligområder.

Vi foreslår at du bruker de mest interessante skissene for å frigjøre plass fra ting som er spredt rundt og gamle møbler og gjøre hjemmet ditt mer koselig og behagelig.

Vegghyllefunksjoner

hyller på veggenVegghylle med egne hender vil være passende i absolutt hvilket som helst interiør:

 1. På kjøkkenet kan hyllene utføre både dekorative og funksjonelle roller. Så, for eksempel, kan de brukes til en utstilling av dekorative redskaper eller som et sted for lagring av ulike bokser med frokostblandinger, krydder eller frukt.hyller på kjøkkenet
 2. På gangen vil de originale hyllene på veggen tillate deg å plassere kosmetikk og alle slags tilbehør nøyaktig.hyller i gangen
 3. I korridoren kan hyllene brukes til å plassere interessante lamper som gjør rommet mer koselig og lett.hyller i korridoren
 4. I soverommet, som regel, henge bokhyller.Dekorativ hylle i soverommet
 5. På kontoret på vegghyllene kan du ordne brev, familiefotografier, spesiell litteratur eller kopper, noe som vil gi rommet en atmosfære av soliditet.hyller på kontoret
 6. I barnehagen på hyllene kan du lagre leker, suvenirer, lærebøker og favorittbøker av barn.hylle i barnehagen
 7. I stuen på alle typer hyller og hyller kan du lagre alt ditt hjerte ønsker.Hylle i stuen

De viktigste varianter av vegghylle

åpne multi-tier hyller uten begrensningerFestemetode, et materiale for fabrikasjon og de gjenstander som skal lagres på hyllen, bestemme arbeidsbelastningen på hele strukturen og den vegg på hvilken den er montert. Det er ganske naturlig at måten å fikse det på en vertikal overflate avhenger i stor grad av produktets variasjon.

En rekke hyller på veggen av bildene, som presenteres nedenfor, kan brukes til å plassere potter, blomsterpotter og potter med blomster.hylle med blomster I dette tilfellet bør man sørge for å sikre familiens sikkerhet, på grunn av jorda, som er fylt med blomsterpotter, blir strukturen utsatt for økt stress.hyller for blomster på balkongen Av denne grunn bør et sikkert vedlegg brukes til å plassere slike hyller.

hylle med et sikkert klips for blomster

Gitt designfunksjonene til vegghylle kan de deles inn i følgende grupper:

 • lukket og åpen (med eller uten dører);
 • rett og vinkel;
 • konsolltype;
 • med sidestøtter og uten dem
 • gjennom eller lukket bakvegg;
 • i form av ett plan eller rektangulært;
 • single-stage og multi-tiered;
 • fantasy form – rhomboid, tilbøyelig.

blomsthylle med bakgrunnsbelysningBlant de mest populære typene av vegghyller er:

 1. Hyller i rommet på veggen med spesielle støtter på gulvet eller under dem skapmøbler. På grunn av tilstedeværelsen av ekstra støtter kan slike strukturer brukes til å imøtekomme en rekke objekter. I dette tilfellet kan eieren av lokalene ikke bekymre seg om at hyllen vil kollapse på grunn av en upålitelig vedlegg. Designene bruker minst plass og kan erstatte de vanlige stativer eller møbelsett.hyller med møbler
 2. Klassiske rektangulære vegghyller. De er enklest å produsere, takket være at nesten alle hjemmester kan designe dem. De er festet direkte til veggen. Om nødvendig kan du ikke bare bruke sin indre overflate, men også den øvre delen, som du kan plassere en rekke dekorative elementer på. På sideflatene kan du legge inn en kalender, en dagsmodus, nyttige notater og påminnelser.klassiske rektangulære hyller
 3. Uvanlige flernivå hyller, som er originale og funksjonelle interiørelementer. De er i stand til å bli en tilstrekkelig erstatning for massive hyller og skap for bøker og dokumentasjon. En slik hylle med egne hender av tre er et skjæringspunkt mellom vertikale og horisontale flater, med asymmetriske tiers og originale sidevegger. Deres fordel ligger i det faktum at når du bygger slike strukturer, kan du gi utkast til din egen fantasi og bygge noe unikt og uvanlig.uvanlige multi-tiered hyller med stopp
 4. Vinklede hyller gjør det mulig å få mest mulig ut av hver kvadratcentimeter av rommet. Festing av konstruksjoner utføres på to vegger i rommet, noe som gjør det mulig å motstå enda store belastninger. I de senere årene har gjennomsiktige hjørnehyller blitt stadig mer populære, som kan gjøres med egne hender eller kjøpes i byggebransjer.original hjørnehylle

For å lage gjennomsiktige hyller på veggen med egne hender, må du bestille et sett med briller av samme form i et spesielt verksted. For sikker bruk blir endene av brillene pusset, hvoretter arbeidsstykkene er festet i fri vinkel med parentes.

Glass hyller er egnet for å lagre bøker, dyre suvenirer, kosmetikk, sjampo og personlig hygiene.

Materialer til vegghylle

Alle som tenker på hvordan man lager en hylle på veggen med egne hender, vet at en rekke materialer kan brukes til å gjøre dette interiøret. Selvfølgelig er det enkleste og rimeligste alternativet et vanlig trebord spikret til veggen. Det er bare for å skape en moderne og original design av rommet, dette vil ikke være nok. Valg av materialer selv for slike enkle produkter er svært bredt.

tre

Hylle laget av naturlig treHyller av tre med egne hender – dette er en gammel, god klassiker. Diversifisere trekonstruksjonen kan brukes av komplekse former og ikke-standardfeste. For interiør i loft stil og minimalisme, vil en vakker og uvanlig trehylle være en passende løsning. For klassiske designprosjekter kan produktet være dekorert med carving, alle elementer i konstruksjonen må behandles nøye.

lys hylle av MDFFor de som ønsker å spare på råmaterialet, anbefaler vi bruk av sponplater, MDF eller kryssfiner, som for ganske demokratiske penger kan kjøpes på enhver byggevare.

metall

metall openwork hylleMetalliske hyller med sitt image hands-størrelse, som du finner nedenfor, er i stand til å perfekt utfyller interiøret av bygningene i stil med minimalisme, hi-tech og fusjon. Installasjon av slike produkter er umulig uten tilgjengeligheten av spesielle ferdigheter og verktøy. Blant fordelene med metallstrukturer er deres styrke, pålitelighet og holdbarhet. Spesiell overflatebehandling vil beskytte den ferdige hylle mot korrosjon og gi den ekstra attraktivitet.

plast

hylle laget av plastFor tiden anses plast å være et ideelt materiale for produksjon av ulike interiør og dekorasjoner. Praktisk, lett, billig, det kan se enkelt og luksuriøst, simulere utseendet på naturlige materialer og samtidig, unntatt deres mangler. For rom med høy luftfuktighet kan plasthylle være et ideelt alternativ.

Glass eller speil

glasshylleGlass- eller speilhylle er en ekte dekorasjon av ethvert rom. Elegante og glamorøse design laget av glass og speil er i stand til å gi rommet en grace og letthet. Imidlertid har slike produkter en alvorlig ulempe – økt skjøthet. En utilsiktet tapt gjenstand eller en skarp slag kan føre til svært triste konsekvenser.

Typer av hyller

Når du velger en bestemt vedlegg for en fremtidig vegghylle, husk at mobiliteten og påliteligheten til hele strukturen i stor grad avhenger av din beslutning. Spesialister skiller mellom følgende måter å feste på hyller og hyller:

 1. Veggmonterte hyller med fiksering, som installeres på veggen ved hjelp av ankre og dykker, som gir produktet styrke og evne til å motstå belastninger. I tilfelle at det er planlagt å bruke strukturer for å imøtekomme tunge gjenstander, vil denne festingen passe alle 100%. Kanskje den eneste ulempen er at demontering av hyllen uten alvorlig skade på veggen og selve interiøret vil være ganske vanskelig.vegghylle med fiksering
 2. Avtakbare vegghyller, foreslår festing med monteringskroker og stifter. Du kan installere løsbar design selv, mens du fjerner hyllen og henger en ny om få minutter.flyttbare vegghyller
 3. Modulære vegghyller er produsert med tanke på moderne trender og krav til funksjonalitet og mobilitet. Installasjon av slike konstruksjoner utføres på grunnlag av oppbygging – de øverste tierene er montert på underdelen.modulære vegghylle Slike produkter er veldig praktiske å bruke, siden de kan fjernes eller omvendt, etter behov. Ofte brukes de til omkledningsrom og ganger. For et slikt interiør kan spesielle holdere og flyttbare hyller brukes, slik at høyden og bredden varieres i forhold til hverandre. Slike “lagde paier” tillater mest rationell bruk av ledig plass.

hengende hylleInteressant og uvanlig utseende hengende hyller, som er suspendert til veggene eller taket. Som en fleksibel basis kan brukes:

 • flettet flett;
 • belter av naturlig eller kunstig skinn;
 • vridd veving fra makrame;
 • dekorative tau, etc.

Med riktig tilnærming kan festing ikke bare utnytte en utilitaristisk funksjon, men også bli en interessant og uvanlig dekorasjon. For eksempel kan smidde sidevegger brukes som forsterkede fester for tre- eller metallkonstruksjoner, og samtidig vil det være et harmonisk tillegg til et rom i Provence eller i landet.

Ideer for utforming av hyller på veggen – video

Tips for å velge hyller

velg hyllen riktigNår du velger en hylle på veggen, bør du vurdere følgende nyanser:

 1. Husk å vurdere den generelle stilen på interiøret i rommet der denne innredningen skal brukes. For eksempel i rom i Provence, land eller klassisk, vil den ideelle løsningen være treprodukter. Samtidig kan interiører i minimalistisk, høyteknologisk eller moderne stil utfylle metall-, glass- eller plasthyllene.
 2. Valg av materiale til hyllen skal baseres på forventede belastninger på strukturen. Det er ganske naturlig at jo mer belastningen, jo mer holdbar og pålitelig materialet til hyllen din skal være.
 3. Det forrige rådet gjelder også valg av type vedlegg for produktet. En pålitelig feste kan sikre sikkerheten til driften av den ferdige strukturen av deg og dine familiemedlemmer.
 4. Før du velger en hylle må du først bestemme stedet der det skal installeres. I denne forbindelse bør det tas hensyn til slike faktorer som nærhet til elektriske ledninger, tilstedeværelse av rør etc. Hvis små barn bor i huset, må du ikke henge produktet for lavt.
 5. For hver type rom skal forskjellige typer vegghylle brukes. For små rom kan det ideelle alternativet være vegg-, hjørne- eller bretthylle. Store rom vil kunne dekorere stativer og flertallskonstruksjoner. Økonomiske løsninger er hyller laget av sponplater, glass, gipsplater og andre materialer. For bad og andre rom med høy luftfuktighet, ikke velg å velge treprodukter som kan absorbere fuktighet.
 6. Hyller kjøpes best sammen med andre møbler under reparasjonsprosessen. I dette tilfellet vil det være mye lettere å lage en enkelt interiørstil i rommet eller å motstå et bestemt fargespekter.hyller i henhold til møblene

Har du problemer med å velge en hylle? Hvis det er en mulighet, anbefaler vi at du kontakter dette spørsmålet til profesjonelle designere som vil hjelpe deg med å velge det ideelle interiøret i alle henseender.

Hvordan lage hyller på veggen med egne hender?

ideer om selvlagde hyllerAlgoritmen for å bygge en vegghylle av seg selv er ekstremt enkel og forståelig.

 • å bestemme ideen om en fremtidig vegghylle;
 • lage en blyantskisse og avgjøre størrelsen og dimensjonene til det fremtidige produktet;
 • skissere designet med henvisning til et bestemt sted i rommet;
 • avhengig av den belagte ideen å velge materialet og typen vedlegg.
 • å vurdere arbeidsbelastningen på veggen og strukturen. Avhengig av belastningen, bestemmer bruken av forsterket eller konvensjonell feste
 • På veggen, på installasjonsstedet, merk merkene;
 • lage en skjæring av emner;
 • å samle individuelle elementer inn i en ferdig struktur
 • hakeparenteser eller hengsler;
 • For at hylle skal se vakkert og pent, kan overflaten dekkes med et spesielt belegg, endene og leddene skal være polerte eller ferdige;
 • heng en hylle på de forberedte festene, kontroller deres pålitelighet og sikkerhet;
 • juster produkthorisonten;
 • arrangere gjenstander av innredning, bøker og andre ting som vil bli lagret på hyllen.

Hvis du elsker alt interessant og uvanlig og samtidig utformer ditt hjem interiør, anbefaler vi at du tar hensyn til eventuelle improviserte materialer. Noen ganger kan selv de mest uventede tingene brukes til disse formålene.

Gikk du en tur i parken? Vær oppmerksom på uvanlige grener, rhizomer og hamp – med riktig tilnærming, i dyktige hender kan de tjene som grunnlag for et eksklusivt design av hylledesign.

Snakk om fordelene med å bruke vegghyller i moderne interiør av leiligheter og landshus kan uendelig. Vi anbefaler imidlertid at du ikke kaster bort tid og velge selv noen interessante elementer som vil forandre den innvendige plassen i ditt hjem og samtidig legge de praktiske og funksjonalitet av rommet. Med denne enkle teknikken kan du effektivt utvide de indre områdene. Bruk vinkelvariasjoner, asymmetrisk, ettrinns og flerlags hyller i forskjellige størrelser, for derved å skjule de innvendige feil og fremhever dets egenskaper.

Lag en hylle med egne hender – video

Hylle for kjøkken – video