Vad kan man göra med plastflaskor med egna händer för sommarstuga, trädgård och köksträdgård

vita svanar av plastflaskorTrenden med rationell användning av hushållsavfall har nyligen blivit mer populär, speciellt för plastbehållare. Från plastflaskor är det möjligt att med egna händer göra nästan allt dachainteriör och inte bara. En av de främsta fördelarna med detta material är ett långt livslängd, dessutom är det väldigt elastiskt. Glöm inte att plastflaskor är ett prisvärt material som alltid är tillgängligt i varje ägare eller värdinna.

Efter att ha visat uppfinningsrikedom och lite fantasi kan du inte bara göra nödvändiga och användbara saker som kommer att dekorera webbplatsen, utan också frigöra det från onödigt skräp utan att skada naturen. Det är känt att plasten är mycket sönderdelad under en längre tid, och när den släpps släpper den ut farliga ämnen. Därför är det bättre att inte kasta flaskorna i en eld eller ta dem till en deponi – de kan fortfarande fungera som en mängd olika hemlagade produkter, av vilka några presenteras i artikeln.

Billig och arg – vi gör blomsterbäddar från flaskor

Plastförpackningar är ett idealiskt alternativ för blomsterbäddar, eftersom det har en stor fördel jämfört med trä och jämn metall. Trästaket på blomsterbäddar eller blomsterbäddar kommer så småningom att torka upp eller riva bort under påverkan av fukt och sol. Även metallkorkar är benägen för korrosion och kräver regelbundet underhåll, såsom vanlig färgning.

Och vad sägs om plast? Han har inte förlorat sin form länge och förstöras inte. Det innebär att en sådan blomsterbädd kommer att bestå mer än en säsong och till och med mer än ett år, förutom att det inte behöver någon vård alls. Även om det finns en “uppdelning”, kan det nödvändiga “elementet” alltid hittas i skafferiet och kan enkelt bytas ut utan att tillgripa långdragna shoppingresor för att hitta rätt fragment.

Så, vad kan du själv göra med plastflaskor?

Bottle Curbs

gränsen av plastflaskorOm det är nödvändigt att skydda blomsträdgården, kommer en behållare av plast av olika volym helt att klara det här. En sådan kantning kommer inte bara att begränsa rymden och förhindra tillväxten av fleråriga växter, men kommer fortfarande att behålla fukt och förhindra utkomsten av ogräs.

Blommans form och storlek beror bara på sommarens invånares fantasi: det kan vara liksidigt eller i form av något djur eller växt. Flaskor kan också brytas in i segmenten av själva blomman.

Till och med ett barn kan bygga en flaskbalk (med hjälp av vuxna självklart):

 1. Den första saken på platsen bör dras med ett skarpt föremål eller häll blomsterbäddens konturer med sand.
 2. Flaskor att släppa från etiketter, tvätta, häll sand i dem och skruva på locket. Om det inte finns en, kan du använda vanligt land eller vatten. Detta är nödvändigt för stabilitet, eftersom tomma behållare snabbt faller ut ur staketet.
 3. På den avsedda konturen gräver du spåret på ett sådant sätt att det kan fördjupas med ca 1/3 av flaskan.
 4. Placera de fyllda flaskorna i spåret med nacken peka ner, så nära varandra som möjligt och täcka med jord.

För en visuell effekt kan du använda flaskor av olika färger av plast (grön, vit, brun).

stängsel för buskar från flaskorVissa sommarboende behöver inte ens gräva i flaskor. Till exempel är flaskor utan botten enkelt insatta i varandra och bildar en cirkel. Den färdiga designen kan “sättas på” på en buske eller ta en ring i en trädstam i ett träd. För att fixa kantstenen måste den pressas tätt mot marken med bågar.

Multi-tiered blomma säng

flerskiktsblommaOm du verkligen vill ha en blomsterträdgård och platser är katastrofalt små, kan du göra en flerskiktsbädd från plastflaskor. Principen är densamma som när man bygger en kantkrok, först efter att ha lagt den första tiern behöver du fylla den med näringsjord och lägg sedan ut nästa våning.

När man planterar växter för den lägre nivån är det bättre att plocka upp vattenhaltiga exemplar, eftersom vattnet kommer att tappa ner när det vattnas.

Mini-flower beds

mini flowerbeds av grisarVackra och användbara hantverk för att ge kan göras från 5-liters plastflaskor. De kommer att fungera som miniatyr och vackra blomsterbäddar, till exempel i form av alla de älskade smågrisarna.

mini blomsterbäddarLika imponerande är gruppkompositionerna i form av tåg med blommor.

flowerbed igelkottOch om istället för blommor för att så gräsmatta gräs, blir en stor flaska till en söt igelkott med gröna taggar. Det är bara att fästa ögonen och näsan.

mus på gräsmattanDe som inte är rädda för små gnagare, som cutie-mus från små (liter) flaskor. De är bra för att plantera petunier.

Blomsterkrukor och blomkrukor

blomkruksdesign från en flaskaEfter att ha visat en liten fantasi kan plastflaskor enkelt omvandlas till små dekorativa krukor under blommor eller kryddiga gröna. Du kan göra dem jämnt eller skära i en markör i form av ett ansikte. Sådan vazonchiki kommer att se bra ut inte bara i trädgården lusthuset, men också i huset på vindrutan.

graciösa blomkrukor för blommorMen om du lägger ett tygskydd på den avskurna flaskan och fäster repen får du eleganta krukor till sommarveranda.

Hängande krukor av plastflaskorDet enklaste sättet att göra hängande krukor är att skära ut fragment av väggar på båda sidor av flaskan och fästa tennstycket under nacken för att hänga dem. I sådana krukor kan du plantera kompakta, växande växter.

Vi gör en vacker trädgårdssti

Speciellt populär bland trädgårdsmästare njuter av spåren från plastbehållare. Styrkan av en sådan väg beror på sättet att lägga på och vilken del av plastbehållaren som byggmaterial:

 1. Stackning i sanden skär av botten. Gräva ut skytten längs passagerarens bredd, fyll den med byggnadsskräp först och sedan med sand. Fuktar det. Trim bottnen på bottnen (lämnar en ½ del) och tätt lägg dem, ramma dem i sanden. Till bottnen rör sig inte, du kan fylla utrymmet med små grus.en väg från bottnarna av flaskor
 2. Stapling i cementuppslamningen. Förbered en gräv med en murbruk (för 1 del av cement 4 delar sand och en liten bit av byggnadslim) och fördjupa locken i det, lägg ut efter färg eller mönster.en flaska flaskor

Spår från plastflaskor på vintern blir mycket hala.

En god lekplats – vi dekorerar en plats för barnens spel

Försiktiga föräldrar försöker alltid att ta sina barn till lanthuset för spel, där barn kan passera tiden medan vuxna är hängda i trädgården. Självklart bör det inte bara vara säkert, utan också färgstarkt, så att barnen kommer att tycka om det. Med hjälp av plastflaskor är det enkelt att dekorera en lekplats, vilket gör en mängd olika växter och djur. För att ge dem ljusstyrka kommer det att hjälpa till med vanlig färg.

I skuggorna under palmträdet

lekplats under en palmträdVilken typ av lekplats utan sandlåda? Och där det finns sand måste palmen nödvändigtvis växa. För tropiken behöver du flaskor av grönt och brunt för stammen och bladet, respektive.

Innan du börjar bygga måste du ta hand om en solid grund. Till exempel fixa en metallpinne i betongröret, och det borde vara ganska lång tid att göra trädet lång och barn kan gå fritt under det.

När basen är fast kan du börja “växa” ett palme:

 • skära av hälften av flaskan (toppen med en nacke behövs inte) och bilda en skarp kant;
 • i mitten av botten gör ett hål, träda arbetsstyckena på bottenstiftet, böja samtidigt tandpinnar till sidan för en mer naturlig utseende;
 • vid den gröna flaskan skär av botten och gör raka skär längs hela konturen till det ställe där väggen passerar in i nacken (om så önskas kan grenarna göras krökta – skuren i 4 stycken och var och en för att ordna tandpartiklar);
 • fragment av en grenstråd på basen;
 • Fäst fast de färdiga grenarna på toppen av stammen (genom svetsning eller byggbuntar).

Julgran av plastflaskorOm det efter montering av handflatan finns många gröna flaskor, kan du göra en liten (eller stor) sillben. På flaskan, ta bort botten och skär den i långa smala band upp till nacken. Klipp remsorna kanter som figurliknande för att likna ryggraden. Stränga bladen på basen.

Detta julgran kommer att se bra ut på platsen på vintern, speciellt under snön och hjälpa dem på nyårsafton som inte hade tid att köpa ett levande träd i bråttom.

 Gäster från sagan – roliga djur

glada små djurOch det måste naturligtvis finnas leksaker på barnens lekplats. Ofta tar barnen sina gamla favoriter på gatorna. Med hjälp av plastflaskor kan du enkelt diversifiera “zoo”, skapa riktiga mästerverk – från den fantastiska grodaprinsessan och guldfisken till moderna tecknade figurer.

plast snygg kattTa åtminstone en snygg katt, målade med svartvit färg. Och du kan använda bruna ölflaskor, och du får en brun katt, också vacker.

Från flaskans två bottnar bildar huvudet (anslut dem), medan böjen på bottnen och verkligen kommer att se ut som ett riktigt huvud. På en av dem måla med vita målarögon, panna och mustasch och röd – en snygg tunga. Toppskärna små öron. För bagageutrymmet samma omskärda kortbundna tråd på basen, den sista för att stänga bagaget. Klipp kanterna på botten. Genom öronens smälta kontur och fraktioner av stammen, gå igenom den vita färgen och på den främre botten gör en vit fläck på bröstet.

Att hålla ett huvud och ben – för dem är de övre delarna från flaskor med den utökade nacken användbara. Skär dem till den punkt där flaskan expanderar, skär kanterna med vassa dentiklar och bygga ben på 4-5 delar och sätt dem på trådbasen. På den övre nackskruven sätter pluggarna fast tassarna i kroppen. För svansen, ta en lång tråd och tråden på den smalaste delen av nacken, men utan pluggar. För att göra svansen fluffig, klippa kanterna i tunna remsor.

hans menageri i trädgårdenVackra djur från plastflaskor erhålls också från stora 5-liters behållare. Med rätt kombination av flaskor av olika storlekar och med hjälp av ljus färgning på platsen, kan du slå en zebra, en häst, en ko, en åsna och till och med en giraff.

Blommor för dottern

blommor blommar i sandlådanI sandlåten möglar barn inte bara kulichiki. Små tjejer är mycket förtjust i blommor och samlar ofta på gräsmattor (eller rosor från min mamma i blomsterbädden) för att plantera dem i sin sandiga trädgård. Men från flaskor kan du skapa ett helt växthus med blommor, medan tjejerna gärna deltar i att göra de enklaste alternativen. Tusenskönor, kornblommor och tulpaner kommer att dekorera sandlådan, särskilt eftersom unga blommodlare kan “transplantera” dem från trädgården till trädgården utan att skada växter och mammas nerver.

För färger du behöver:

 • tråd för stammen;
 • även delar av flaskor för att skära lämnar ut ur dem
 • nacke eller botten för de flesta blomställen;
 • måla.

vallmor från plastMer komplexa alternativ kan göra vuxna. Plastroser eller vallmor kommer att dekorera inte bara lekplatsen utan även blomsterbäddarna.röda rosor från plastflaskor

Plastdesign för trädgården

Hantverk för villaer från plastflaskor har ett omfattande tillämpningsområde. Så, om små djur och fåglar passar lämpligen på blomstersängar och lekplatser, så kan djur i större skala placeras i en trädgård, bland träd och buskar. De kommer att ge trädgården ett unikt utseende och återuppliva det.

Fantastiska trädgårdsskulpturer

Nästan levande är representanter för stora fåglar, gjorda av plast. Med hjälp av flerfärgade bläck kan du uppnå en fantastisk realistisk effekt. För att producera dem behöver du bara behärska tekniken att skära fjädrar från flaskans sidor och förbereda en ram som de kommer att fixas.

Mycket spektakulär i trädgården kommer att se ut:

 • påfågel;påfågel av flaskor
 • flamingos;fantastisk flamingo
 • örn.stolt örn

I trädgården kan du bosätta skulpturer, inte bara fåglar, men även djur som är tillräckligt stora för att de inte går vilse på bakgrunden av långa träd.

vitt fårBland grönska kommer en ljuspunkt att vara ett vitt får, vilket kan göras ganska enkelt, om flaskor om 2 liter och några 1,5 liter var staplade i förvaringsrummet:

 1. Klipp halsen på två flaskor med en kapacitet av 2 liter och lägg dem på toppen av varandra – det här blir ett långsträckt huvud. Från den tredje flaskan skär ut de långa öronna, vika dem lätt med ett rör och fäst på huvudet på lämpliga ställen med tråd (eller lim). Ögon kan dra eller lima två kontakter.
 2. För stammen, sätt in hela flaskan i toppen av flaskan som skärs ovanifrån. Göra en annan sådan arbetsstycket 3 och bifoga dem till de första sidorna och överdelen, vilket ger således den önskade volymen lamm “midja”.
 3. Hals kommer att tjäna en två-liters flaska av helheten, som bör stärkas på stammen i en vinkel på ungefär 120 grader så att pluggen var på toppen.
 4. Till nacken (på korken) sätt huvudet.
 5. För benen, skära av toppen av två-litersflaskan och sätt i en hel flaska mindre volym (1,5 liter). Gör tre mer sådana ämnen och fäst benen till bagageutrymmet i en stor del uppåt.
 6. Från de avskurna bottnarna av två-litersflaskor gör en fleece, fäster dem ihop och sätter på stammen. Under buken av kanten av pälsskiktet stickas.
 7. Att måla fåren med vit färg och rita svarta ögon.

Fågelvård

Applicera plastflaskor kan inte bara för dekorativa ändamål, men också till förmån för trädgården. Det är trots allt alltid bebodd av småhjälpare från sommarstugan – en mängd olika fåglar som samlar skadedjur från träden. Under den varma sommaren har de något att äta, men på vintern är det svårare att få mat. Det är när matare hängde i trädgården kommer att vara till nytta. Och om du involverar barnen i processen, får du en dubbel fördel: för barnen – en intressant aktivitet och nöje, och för fåglarna – ett mysigt hus med korn.

enkla matare från flaskorDe enklaste matare kan tillverkas av stora 5-liters plastflaskor, helt enkelt genom att klippa ut på båda sidor stora hål i form av en båge.

För att förhindra att fåglar skadar sina tassar på flaskans skarpa kanter måste de smälta eller täckas med elektriskt band.

För dem som sällan händer i sommarstugan, är en matare som fyller automatiskt användbar.

automatisk matareDu kan göra det från en flaska och två träskedar:

 • gör två hål i flaskan mot varandra, medan den andra ska ligga något lägre;
 • Fäll ut flaskan och upprepa proceduren på baksidan;
 • sätt in i hålen i skedets kors-kors.

När flaskan är fylld med mat, hälls den i skedarna genom hålen som de töms.

En mysig plats att koppla av från improviserade medel

Inte bara fåglarna, men ägarna själva måste ha sitt eget avskilda hörn bland grönska, där på varma sommarkvällar kan du njuta av en kopp te och andas i naturens dofter. Många föredrar att sätta trähus i trädgården. De är mycket vackra, du kan inte argumentera med det här, men de kräver vissa finansiella investeringar. Men från plast billigt och arg gör inte bara ett rekreationsområde, utan också utrusta det fullt ut.

Arboret? Det är enkelt!

Lusthuset är ett av de mest omfattande hantverk för att ge ut plastflaskor. Men plastgazebo har två stora fördelar:

 • det är lätt att montera;
 • kommer att vara mer än ett år utan att skada materialet.

Kanske är den enda nackdelen med konstruktionen att det finns ett stort antal flaskor, som i samlingen ska lagras någonstans.

Hur kommer lusthuset att se ut, beror endast på ägarens önskan och därmed om tillgången på “byggmaterial”:

 1. Om flaskorna inte är för mycket, kan de läggas på väggarna och taket av profil eller metall.öppet lusthus av plast
 2. Men om du inte bara gör väggarna, utan även taket på flaskor, får du ett riktigt sommarhus, som förresten kommer att vara varmt till slutet av hösten, eftersom plasten är mycket bra för att hålla temperaturen.sommarhus av plast
 3. Den enklaste versionen av rekreationsområdet är en vanlig baldakin som täcker från sol och regn. De som anser plasthantverk vara grov och ful, behöver helt enkelt göra en baldakin av genomskinliga behållare och målarbottnar (endast i form av en blomma) i färgglada färger. Omedelbart skapar en känsla av tyngdlöshet, det verkar som överhängande hängande moln av fjärilar-blommor. En besvärlig våg av handen – och de flög omedelbart bort.bägare av plastflaskor

Praktiska gardiner i lusthuset

På sommaren paviljonger finns det mycket frisk luft, men tyvärr också damm. Plain tyll kräver täta tvättar, medan en ridå av plast inte samla in så mycket damm och “tvätta” Det är inte ens ta möjligt – helt enkelt skölja med vatten från en slang (naturligtvis, om en sådan blind för att inte hänger i huset).transparent gardin

För drömlika och romantiska hostesses kommer milda gardiner av bottnar av plastflaskor, gängade på basen, att passa.gardin av plastflaskor

För energiska människor som älskar ljusa färger, kommer korkgardiner, samlade enligt samma princip, att göra.

Trädgårdsmöbler

vadderade pallar av plastflaskorEn tabell, en ottoman, en fåtölj och även en soffa i pergolaen kan också tillverkas av plastflaskor. Gamla möbler hemifrån är också mycket lämpade för friluftsliv, men det kommer som gardiner, så småningom bli en massa damm. Dessutom, att göra en trä soffa på gatan är ganska svårt, eftersom sådana möbler är ganska skrymmande och tung. Men omorganisera plaststolen är inte svårt.

Att samla möbler är inte svårt – behöver bara dra åt flaskorna och ansluta med varandra med tejp, vilket ger önskad form. För vadderade stygn att binda eller sy i en kappa – från sidan kommer ingen att gissa vad de egentligen gjorde av.

soffa av plastflaskorFör soffan är mer lämpliga fall av dermatit.

Unbreakable trädgård ljuskronor

tak för glödlamporOm kvällstej är planerat är det nödvändigt att utföra belysning i trädborrningen. För att förnya en glödlampa kan du skära flaskan i två delar och göra en enkel tak från den övre halvan och måla den eller täcka den med en färgad tråd.

I plastkronor är det bättre att använda ekonomiska lampor – de värmer inte upp och kommer inte att smälta materialet.

I mer komplexa versioner är ljuskronor monterade från fragment av löv eller blommor snidade från flervärde flaskor.färgad plastkrona

Trädgårdstillbehör för att arbeta i trädgården

Till förortsområdet såg vackert och snyggt ut, det är nödvändigt att ta hand om det hela tiden – gräda ogräs, samla de fallna löv och småskräp. För detta behöver du verktyg. Det är självklart inte möjligt att göra en hak eller rake av plast, men enklare exemplar är ganska möjliga.

Folkhantverkare har länge känt hur man använder plastflaskor med fördel för sig själva och med besparingar för familjebudgeten. När allt kommer omkring, om en skopa plötsligt bröt, behöver inte mer springa till affären för en ny. Från hushållsavfall, som finns i varje hus, får du mycket användbara saker utan extra kostnader:

 1. Scoops.skotta från en plastflaska
 2. Kvast.Broom från plast
 3. En hink.ljus hink
 4. Handfat.handfat från en flaska

Trädgårdsskötsel

Från plastflaskor kan du göra användbara saker inte bara för trädgården, utan för trädgården. Detta kan vara både små hantverk i form av scarers, liksom fler storskaliga konstruktioner som växthus.

Växthus för plantor

byggande av ett växthusDe flesta dachabönder odlar sina egna grönsaksplantor. Vissa gör det i lägenheten, men mer kvalitetsplantor fås från växthus – det finns värme och ljus är nog.

Du kan inte ens prata om kostnaden, men för styrka kommer växthus av plastflaskor säkert att vara längre än filmskydd eller glasstrukturer.

För att öka växthusets livslängd från plastflaskor är det önskvärt att lägga på fundamentet och att ramverket ska använda en metallprofil.

Den enklaste versionen av växthuset innefattar byggandet av väggar av hela flaskor, som sätts på varandra.

växthus av plastplattorLite längre måste tinker med ett växthus av tallrikar, men det blir varmare. I det här fallet är det nödvändigt att skära ut jämna delar från flaskor och att fästa (sy) dem i sig i form av en trasa. Från de färdiga canvassorna för att montera ett växthus.

Vattning “system”

flaskor för droppbevattningFör trädgårdsmästare vattning är inte mindre brådskande än närvaron av ett växthus. I stället för färdiga vattensystem i trädgården kan du använda plastflaskor. De måste antingen hänga över busken, ha gjort hål i nedre delen på förhand, eller gräva i marken.

SprinklerflaskorDessutom produceras en bra sprinkler från flaskan – du behöver bara göra små hål i den och anslut den till vattenslangen.

Vi blir av med skadedjur

En repeller från en plastflaska hjälper till att köra molehammer från den värsta fienden. Han plogar inte bara sängarna, gräver sina tunnlar, men skadar också växtsystemets rotsystem när han rör sig, berövar bönder från den framtida skörden.

mole repellerOm du skär sidoväggarna i flaskan, böjer dem och lägger behållaren på stålstången, med vindgustar kommer flaskan att rotera och göra ljud. Ljudet genom stången kommer att gå till marken och beröva molnen av lust att hantera i denna bullriga plats.

Listan över vad som kan göras från en plastflaska med egna händer är ganska lång. Dessa är bara några hantverk som gör livet enklare för sommarboende. Enighet – det är bättre att få ut det mesta av flaskor än att förorena miljön. Ta hand om naturen och arbeta med nöje!

21 idé om att använda plastflaskor – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector