pengar träd med mina egna händerKungen av Feng Shui lär oss: För att bli rik måste du nödvändigtvis ha ett pengar träd, eftersom det lockar som en magnet materiell rikedom och välstånd. I souvenirbutiker ett brett urval av sådana talismans för varje smak, men om du gör ett pengar träd med egna händer och investerar i det en del av själen, kommer detta att förbättra dess effekt flera gånger. Vi uppmärksammar flera alternativ för att göra ett hemlagat träd, vilket härmed inte förlorar antingen skönhet eller magiska förmågor.

Topiary of coins

topiary av myntBörja med att göra toppmynt (dekorativt träd med en runda krona), bör du följa reglerna:

 1. Kraftens huvudsakliga accent är kronan, och dess diameter borde vara större än potten där trädet växer.
 2. Krukans maximala storlek är lika med kronans bredd, men det är bättre att ta en mindre volympot så att den inte drar uppmärksamhet mot sig själv.
 3. Den totala höjden på souvenir-trädet kommer att vara cirka tre diametrar av kronan själv.
 4. Stommen måste vara tunn, men stabil.
 5. För att trädet inte faller måste baspoten fyllas med ett tungt fyllmedel.

En av de enklaste varianterna av pengaträet från mynt är användningen som grund för kronan av en rund boll av skum. Vissa hantverkare gör det från tidningar, tätt vikning och limning, men det här alternativet är inte det bästa, eftersom det är mycket svårt att uppnå en jämn, rundad form. För att göra kronan perfekt är det bättre att välja en skumkula. Dess storlek beror på önskan och antalet mynt som finns, men man bör komma ihåg att det måste finnas många av dem, eftersom bollen är helt täckt.

Bollen bör limas med pappershanddukar i förväg – så det kommer inte att vara halt och mynt kommer bättre att hålla fast.

Så, för att göra en pengar träd-topiary med egna händer, måste du plocka upp små mynt med samma valör, till exempel 10 rubel. Montera dem kan vara antingen en termo-pistol eller lim PVA (det första alternativet är att föredra, eftersom det kommer att säkerställa en bra misshandel). Forma kronan följer i form av vågar, nämligen:

 • först lim ett mynt
 • från ovan lägger två mynt på ett sådant sätt att den första är delvis dold och de rör varandra i mitten av bottenmynten;etapper av att göra ett pengar träd
 • De återstående mynten ska limas på samma sätt, läggas som vågar, lager för lager.
 • Att bearbeta den klistrade kronan med lack för att förbättra glansen.

En liten del av bollen borde förbli tom – så kommer “stammen” att växa.

Trädstammen kan tillverkas av en vanlig sushi pinne och då kommer den att vara platt eller av en bit tjock aluminiumkabel, bizarre böjde den. Träbottens gyllene effekt kommer att ges genom att måla, och kabeln ska vara omslagen med tejp eller papper av liknande färg.process för att göra ett pengar träd

Related  Hur man klär sig på kaninhuden hemma

Det återstår att samla och “plantera” pengaträdet, nämligen:

 1. Fixa fatet i det vänstra hålet på bollkronan, om nödvändigt med lim.
 2. Ett plastglas med en liten volym eller en vanlig kopp fylls med gips och sätter ett träd.
 3. När gipset stelnar, “jord” i ett glas förseglas med mynt, målade med guldfärg eller täckt med gnistor.
 4. Dekorera potten med färg eller limma den med vacker spets.

Om så önskas kan du fästa blad eller bågar i stammen och plantera en fjäril på kronan – allt beror bara på mästarens fantasi.

Elegant kontanter träd med grenar

pengar träd med grenarEtt mycket känsligt pengar träd kan tillverkas med egna händer från mynt och tråd: en vacker drop-off krone med guldmynt löv kommer att vara den främsta dekorationen av huset. Att göra en maskot är lätt, för detta:

 1. Borra hål i mynt och lägg dem på en liten bit tunn tråd – det kommer att vara löv på petiolen.förbereda mynt och tråd
 2. Anslut löven till grenarna.att kombinera mynt till grenar
 3. Från grenarna samla in trädet och fästa dem i bagaget på en tjock böjlig kabel.samla kronan av ett träd
 4. Ställ trädet i en kruka eller ett glas med gips.färdiga pengar träd

Mynt kan också kombineras med pärlor och stammen för att ge en annan form.

Bild från mynt

målningar av myntEffektivt ser det inte bara ett tredimensionellt träd ut, utan också i form av en bild på duk eller papper. Sådant arbete kan göras med barn, för det är inget svårt att göra ett pengar träd på bilden, nej. Själva idén är som följer:

 1. På kanfern rita en kontur (stam och krona).
 2. Lägg bagageutrymmet ur pappersservetterna in i flagellumet.
 3. Sätt mynt ur mynt.
 4. Måla allt med guldfärg.
 5. Klistra in bilden i ramen.

Related  Hur man gör en septik för ett sommarboende med egna händer: från improviserade medel till modern teknik

Vad symboliserar pengar trädet?

olika varianter av pengaträdetMånga pengar är bundna till pengar trädet. Enligt Feng Shui-läran är den här talismanens huvudsakliga uppgift att locka ekonomiskt välstånd och rikedom till dess ägare, men effekten kommer endast att ske om trädet sätts på rätt ställe, nämligen i välståndszonen. För detta är den sydöstra sidan av rummet ansvarig, och för att stärka effekten av pengaträdet rekommenderas en fontän i närheten.

Kinesiska kännare av feng shui försäkra att dekorativa träd-talismaner borde ha 10 grenar, där exakt 100 mynt är belägna – denna kombination har maximal magisk effekt.

Om du skakar ett träd och pounded med mynt, kommer du snart att förvänta sig materiella fördelar. Det är sant eller inte, det är upp till dig.

När det gäller levande pengar träd (fet), anläggningen behåller också sin symbolik, om den är ordentligt omhändertagen. I det här fallet, för att få blomman att påverka materialet på ett positivt sätt, är det nödvändigt att torka löven regelbundet, vilket inte tillåter dammbildning av dem – det kommer att leda till motsatt effekt (avfall och förlust av pengar). Torkningen av busken förskuggar också ett oplanerat avfall.

För att aktivera pengarna trädfettens handlingar på botten av kruken, bör du sätta ett mynt och årligen på julafton tvätta det under rinnande vatten.

Sammanfattningsvis vill jag säga: om huset har lager av små saker, inklusive gamla mynt, är det värt att försöka göra en maskot av dem. Pengaträdet, som görs med kärlek med egna händer, kommer inte bara att dekorera huset, utan också bli en originalgåva till vänner och bekanta.

Related  Varianter av hängmatta modeller för badande nyfödda

Göra pengar träd från pärlor – video