klädsel av hudar i hemmetKlädskinn är en av de första sorters hantverk som mästas av mannen. Denna färdighet är mycket användbar för moderna människor. Jägare är glada att lagra de dödade troféernas skinn. Människor är målmedvetet engagerade i odling och slakt av pälsbärande djur för att skaffa läder och päls. I jordbruket utförs massförband av djurhud. Kunskap och övning av klädskinn hemma gör det möjligt att få kvalitetsråvaror för efterföljande bearbetning – att sy kläder, påsar och hattar, göra tillbehör och skor, bilda fyllda djur och gjutning, skapa dekorativa element.

Primär bearbetning av skinn

frisk hudValet av klädteknik beror på djurets art, livsstil och fysiologiska tillstånd, päls, ålder, kön och många andra faktorer. Felaktig primär bearbetning minskar kvaliteten på dermal-fur råmaterial och förkortar lagringstiden.

Den mogna pälsen är magnifik och glänsande, med en tjock, jämn underrock. Hår bör vara elastiskt och jämnt, med välutvecklad awn, faller inte ut.

Innan pälsförband börjar bör du noggrant inspektera djurets hår. Föroreningar och blod tvättas av med en trasa eller gasbindning blöt i varmt vatten med tvåltvål. Kollapsade och filtade områden av päls är vanligen kammade med en speciell pensel. Hud måste avlägsnas noga, undvikande av skador och tårar. Det är tillrådligt att hålla huvudet, tassar och svans.

Stages av dressing skinn och päls

torr hudTa bort skummet och avfettning. Avfettning är processen att ta bort allt subkutant fett. Den utförs manuellt med hjälp av specialverktyg för det frusna fettlagret. Råskinn reglerar, ger dem rätt form och symmetri, och torkas sedan under vissa förhållanden – hög luftfuktighet och temperatur, bra luftutbyte.

För att inte pälsa pälsen och händerna med fett rekommenderar experter att sprinkla arbetsplatsen och skinnen med litet sågspån.

Klädskinn hemma består av nio obligatoriska steg:

 1. Blötläggning. Inledningsvis blötläggs skinnen i 24 timmar i en koncentrerad saltlösning. För 1 liter vatten vid rumstemperatur behöver du 4 matskedar salt utan glid. Efter blötläggning visar de sig ut med ett kött utåt och pressat.blötläggning
 2. Ge innehåll. Maskinen för klädhölje hjälper till att ta bort högkvalitativa och snabbt. Mezdra är ett subkutant fettlager av djur, det avlägsnas med en trubbig kniv med ett brett blad i riktning från svansen till huvudet.Ge innehåll
 3. Sekundär avfettning. Vid detta skede tvättas skinnen i en skumlösning av tvätttvål. Vätskans temperatur bör inte överstiga 25 °. Du kan suga skinn i en lösning av tvål i 20-30 minuter. Sedan sköljs de ordentligt i rent kallt vatten, pressas och vrids inuti.avfettning
 4. Quenching eller plockning. Lösningen för framställning av skinn bereds från 2 matskedar ättiksyra, 4 matskedar salt utan glid och 1 liter vatten. Lösningens temperatur ligger inom 18-23 °. Skinn som vänds upp och ner, fördjupas i vätska och lämnar dem i flera timmar, omblandning ibland. För fina hudar är hålltiden 6 timmar, för mellanhåriga skinn – 8-10 timmar, tjocka skinn som blötläggs i en sallad i mer än 12 timmar.betning
 5. Exponering under förtryck. Under plockning förstörs organiska fett- och kollagenfibrer i hudens vävnader. Efter plockning vrids skinnen för hand, viks 2 eller 3 gånger och läggs under förtryck. Tunna skinn står under förtryck i 3-4 timmar, skinn av medelstorlek – ca 5 timmar, tjock – 6-8 timmar.
 6. Torkning. Torrskinn vid rumstemperatur bort från värmekällor, pälsen ska rikas inåt.torkar hudar För torkning används speciella anordningar – stamgäster. Du kan sträcka huden på ett ark av plywood. Med jämna mellanrum, medan huden förblir våt, avlägsnas den från sträckmärken och knådas för hand.sträckning av skinn på regler
 7. Garvning. Tanniner återställer strukturen av kollagenfibrer. Efter proceduren blir huden mjukare och mer elastisk, rivs inte och smälter inte. Som garvningsmedel kan du använda en tjock infusion av bark av ek eller pil (per liter vatten tar en halv liter krossad torr bark). Barken hälls i vatten, kokas och kokas i 10-15 minuter och insisterade sedan på en dag. Infusionsfiltret genom cheesecloth och lägg en pensel på huden. Därefter torkas huden och knådas.garvning
 8. Elräkningar. För fett hemma framställs en speciell fet emulsion. I 300 ml varmt vatten måste du lösa upp 50 gram tvål, 50 gram fiskolja, 10 droppar ammoniak, kyla lösningen och tillsätt 500 ml vatten till det. Alla komponenter blandas noggrant och försiktigt, inte att falla på pälsen, appliceras på huden med en pensel på sidan av huden. De behandlade skinnen torkas vid rumstemperatur.zhirovki
 9. Efterbehandling. Slutligen krossas skinnen med pimpsten eller finkornig sandpapper och passerar den längs mezdra i riktning från huvud till svans. Om nödvändigt sträckes skinnen och skakas. Nu är hon redo för ytterligare arbete – skärning, limning eller sömnad.

Related  Inredning av egna händer – Bonsai från pärlor

Populära recept för hudberedning

skinn av god kvalitetSyrproceduren anses vara ett klassiskt alternativ för tillverkning av hudar, varefter materialet blir hållbart och elastiskt. Alum för framställning av skinn bereds enligt olika recept, med ingredienser av naturligt och artificiellt ursprung – mjöl, malt, bergsalt, soda, syra, surmjölkprodukter. Syraberedningen är ett alternativ till traditionell syrning. För framställning av pickle, ättiksyra, salt och vatten används vanligtvis. I stället för ättika kan du använda svavelsyra eller borsyra.

självtillverkade skinnDet är nödvändigt att vara förlovad med dressing med en frisk hud. Om arbetet måste skjutas upp, kan huden saltas genom att torka det med salt, frysning eller torkning.

Receptet på dressing döljer sig hemma:

 1. Om den torkade huden är det nödvändigt att förvind, det vill säga suga det i en speciell lösning (1 liter vatten + 1 msk salt + ½ tablett furatsilina + ½ tsk vinäger). Hud bör placeras fullständigt i lösningen, så den sätts under förtryck.
 2. Den fuktiga huden är pressad, sträckt och veckad enligt alla regler. Då måste det tvättas för att slutligen bli av med fett och smuts. Ett av de populära recepten för diskmedel är – 6 liter vatten + 3 matskedar diskmedel + 2 msk. skedar av bergsalt + 1 tsk soda. Tvätta med ansträngning, då behöver du noggrant skölja skinnen, tills vattnet är helt rent.
 3. För betning rekommenderas att förbereda lösningen med 3 liter vatten, 6 matskedar salt utan glid och 1 matsked ättiksyra. I pickleen är huden äldre i flera timmar, då är den vriden och garvning utförs.
 4. Receptet på ett garvningsmedel är vatten, ekbark, 4-5 matskedar salt. Allt är blandat, vätskan kokas och kokas i 20-30 minuter. Den färdiga lösningen filtreras, kyls till 35-38 ° och smutsas in i huden i 6-9 timmar i rad.
 5. Efter garvning pressas huden ut och tas till torkningen av pälsen. De torkade skinnen behandlas med en fet emulsion gjord av varmt vatten, tvätttvål, salt, naturligt fett (fläsk, fisk, lamm) och ammoniak.
 6. Från masdrads yta avlägsnar du fettlösningens rester, sträcker huden på plywood och väntar tills den torkar. De torkade skinnen avlägsnas från sträckmärket och knådas, det vill säga sakta suddas det mellan fingrarna. Finish kan slipas med en skrapa eller pimpsten.sträck- och torkskinn

Related  Hur man gör kanalisering i landet

Dressing läder och päls är ett komplicerat förfarande, lång och tidskrävande. Uppnå kunskapen i läder och pälsaffär kan bara arbeta och studera. Som ett resultat av många års erfarenhet får du ljusa, mjuka och elastiska skinn som ser bra ut, är trevliga att ta på och har ett lång livslängd.

Enkelt sätt att göra skinn – video

Utrustning för att göra hudar i hemmet – video