självtillverkade borrmaskinEn borr är ett multifunktionellt verktyg, men i mänskliga händer är det svårt att få en speciell borrprecision på sin vikt. Borrmaskinen från en borr med egna händer enligt de föreslagna ritningarna kan vara användbar. Om borren är ett verktyg för daglig efterfrågan, kan den fästas i konsolen med klämmor. När strömverktyget slås på i en permanent komposition kan maskinens startstyrenhet tas ut.

När en borrmaskin behövs

maskin i driftBorrmaskin från en borr används av dem som skapar självgjorda föremål. De är gjorda med fantasi, det är svårt att hitta de nödvändiga detaljerna i affären och känslan går förlorad. Mästare gillar att skapa allt själva. Ofta, före en sådan hantverkare, uppstår frågan om noggrannheten hos de hål som han måste borra. Alla vet att det inte finns något exakt arbete på knäet och det finns inget exakt arbete på knäet. En hållare är skyldig att säkra verktyget med ett verktyg.

Vilken typ av borr att använda beror på mästarens passion. Tillverkningen av elektroniska kretskort för radioamatörer kräver en sektion av borrar på 0,3 mm, manuellt, med den minsta avvikelsen från rätt vinkel kommer borren att brista. Endast en liten borrmaskin kommer att rädda situationen, men det är dyrt. Det enda sättet är att göra det själv.

På din egen maskin, skapad av improviserade material, kan du:

  • göra genom och blinda hål;
  • borra ett tunt vinkelrätt hål i ett tunt arbetsstycke;
  • klipp ett hål eller klippa en tråd.

Grundläggande delar av borrmaskinen

vertikal maskinställningMaskinen är tråkig, det är därför tänkt att använda en borrsamling med en nyckelhållare eller en snabbspänning. Verktyget ska monteras på ett säkert vertikalt stativ och ha friheten att röra sig upp och ner. Stativet måste monteras vertikalt och fixeras på en massiv platta underifrån, som kallas sängen. Verktyget är enkelt i beskrivningen, men för att uppnå noggrannheten i verksamheten är det nödvändigt att skapa en väl verifierad design. I specialpublikationer och Internet kan du hitta teckningar av en borrmaskin från en borr med egna händer från olika material.

Alla verktyg som skapas av standarder i företaget är utrustade med säkerhetselement – skyddsskärmar, låser från oavsiktlig aktivering. När du skapar ditt verktyg måste du ta hand om skydd, vidta åtgärder så att maskinen inte hamnar i händerna på barn.

Borrning åtföljs av en stark vibration. Mindre hjärnskakning förstör strukturen av material, exakta operationer kan inte uppnås. Släcka vibrationsmjuka dynor, vilka är monterade på instrumentets fästplatser och en massiv ram – de vibrerande vågorna är bedövade. Det bidrar till instrumentets fina jitter, dålig montering, feljustering, tyngdpunktens förskjutning. Alla rörliga delar av en självgående borrmaskin från en borr är försedda med svettiga, med minimala luckor.borrelement

Related  Användbar dekoration av stugan och huset – krukor för blommor

Vi bygger en borrmaskin enligt ritningarna

För att hjälpa befälhavaren, för första gången att bygga en borrmaskin från en borr med egna händer, erbjuds teckningar. Att montera en struktur från trästänger och använda en möbelplatta under ramen, kommer alla som äger primär snickeri färdigheter att kunna. Monteringen av träets konstruktion görs med skruvar.borrteckning

Att fixa elementen använder hörn. Montering av borren kan demonteras, på avtagbara kragen, eller verktyget kan inbäddas tätt. En viktig del av enheten kommer att vara en rörlig slidanordning, längs vilken borren med borren rör sig under drift. Ofta används teleskopguider för möbler för att skapa löpare. Enkelt och förståeligt presenterat, hur man monterar en borrmaskin från en borr med egna händer, på video:

Den erbjudna varianten är universell, lika bra hanterar metall, trä och andra material. Men det är besvärligt och för små operationer gör hantverkare miniatyrmaskinverktyg, med hjälp av ett stativ från en fotoförstärkare och en svetsad ram. I vissa fall är rattstången i bruk. Metallramkonstruktioner kräver låssmedkompetens. Hur man gör en borrmaskin är löst, beroende på tillgången på improviserade delar och syftet med enheten.

mikroskopEtt exempel på en helt ovanlig design av en liten apparat för radiomästare kommer att vara en maskin från ett gammalt skolmikroskop och en torkarmotor i en UAZ-bil. Motorn ger ett bra vridmoment, men för att använda det måste du förlänga axeln. Dess kraft och vridmoment är tillräcklig för borrning av tunna metallfolieplåtar. Fästet i sig behöver förbättras – finjustering, ett mikroskopaggregat tas bort och en miniatyrmotor är monterad.

Huvudmoment för arbete på en borrmaskin

arbeta på en maskinDen nyfabrikerade maskinen kräver ytterligare justering. Trial inkludering utförs på ett bord där alla irrelevanta föremål har tagits bort. Maskinen anses korrekt monterad och klar för vidare arbete, om:

  • Borren roterar på axeln, vilket inte skapar en snabb rotation av de expanderande sektorerna.
  • En nedåtborrad bit måste noggrant komma in i urtaget eller målpunkten på sängen;
  • Justering av borrningens rörelse längs glidbanorna är tätt, men utan sylt och jerks;
  • Ett speciellt substrat förbereds för genomgående hål för att inte skada sängen.

Under borrning, kom ihåg att värma enheten, höja verktyget periodiskt med djup borrning, du kan använda flytande för kylning.

Kom alltid ihåg att ett höghastighets skärverktyg är en källa till ökad fara. Omjustering kan endast utföras när utrustningen är avstängd. Ögon ska alltid skyddas med glasögon.

Related  Om du inte har kastat ut det gamla kylskåpet, gör du ett rökhus med egna händer

Urval av olika borrmaskiner, skapade av mästarnas händer, bekräftar vid alla tillfällen det outtömliga vittnet av folkhantverkare. I butiken kan du köpa allt, men att skapa ditt eget verktyg är en värdig mästare.

En av varianterna av borrmaskinen från en borr är video