fantastisk pärlstav bonsaiMiniatyr bonsai träd är skapelserna av de skickliga händerna på trädgårdsmästare, dedikerade till att behålla sin idealiska form i årtionden. Skapandet av bonsai från pärlor kräver lika noggrant arbete, men effekten av en sådan inredning är inte mindre!

Att vara väldigt liten kopierar riktiga bonsai ett träd eller en hel del skog i naturen. I detta fall förblir lönn, ficus, tall eller sakura levande växter, vilket kräver konstant uppmärksamhet och omsorg. Perlträdets prydnad dag för dag förblir oändligt vacker, slående med ljusspelet på små glaspärlor.

Vad behöver du för en bonsai av pärlor?

material för att skapa bonsaiAtt välja ett träd för själen, ha tillräckligt med tålamod och allt som behövs för arbete, kan du väva bonsaien från pärlor med egna händer. Även om denna typ av hobby inte kan kallas enkel, i närvaro av ett detaljerat schema och vägledning, även med en liten erfarenhet, kan du klara av arbete och dekorera huset med en original sak.

För arbete måste du lagra:

 • pärlor av olika nyanser;
 • tunn tråd för strängpärlor;
 • tjock tråd i isolering för ramar av stora grenar och bagage;
 • En stark tråd eller ett speciellt band för floristry, som ska flätas av en ram;
 • alabaster eller gipsblandning för gjutning av ett stöd och fastsättning av en bonsai-stammen av pärlor;
 • akrylfärg;
 • en lämplig kruka;
 • alla slags dekorelement som kommer att ge dekorationen ett naturalistiskt utseende.

Som ett stödmaterial kommer cellofanfilm att krävas, och omedelbart lim av universell syfte kommer att bidra till att fixa inredningen.

blommande bonsaiBland verktygen: trådskärare, borstar och handskar för att skydda händerna medan du arbetar med gips. En viktig hjälp till befälhavaren är ett system för vävning av bonsai från pärlor.

Bonsai vävning av pärlor

anbud blomställningar av pärlorRammen av konstgjord bonsai består av en tråd, tätt lindad med en tråd eller en tejp. Träet är fastsatt på ett tungt gipsstativ.

Related  Tre varianter av att göra en symbol för pengar träd rikedom med egna händer

Av glaspärlorna är endast de tunnaste delarna vävda – löv, och även blomställningar, om en blommande bonsai av pärlor ska tillverkas.

Från valet av trädtyp beror på pärlpaletten:

 1. För en tallrik krävs olika nyanser av grönt.
 2. Lövverk av lönnar spelar röda, orange och gula färger.
 3. I kronan av körsbärsblomningar dominerar rosa toner.
 4. På kastanjeträd, bortsett från det grönskande grönsakeret, bör vitrosa penslar blomma från pärlorna.
 5. Björkgrenar är färska ljusgröna och guldbruna örhängen.

Varje typ av bonsaiblad har ett schema för vävning av pärlor, men det är vanligt att ange grenar och hela trädet.

För nybörjare är det lättast att använda ett loopy sätt att skapa kvistar, vilket passar perfekt för att simulera en frodig krona. Designad av de som först tog bonsai-montering från pärlemästarklassen kommer att hjälpa till att behärska de grundläggande teknikerna och behärska den allmänna tekniken:

 1. På 45-centimeterstycket tunn tråd eller fiskelinje stränger 8 pärlor.
 2. Flytta dem till mitten, pärlorna på båda sidor av pärlan fixas i form av en slinga.vävning av löv från pärlor
 3. Därefter upprepas processen flera gånger, och en liten trådsling görs från varje sträng av pärlor.en gren är klar
 4. För varje kvist gör man från 6 till 10 slingor, varefter de återstående delarna av tråden jämnas och förkortas till 10 centimeter.Den första etappen av arbetet är avslutat
 5. Ändarna är sammanfogade och försiktigt vridna så att en frodig kapsel av pärlstavar visas på toppen.union av kvistar i bagageutrymmet

Beroende på det träd som valts för bonsai, krävs det att göra från 50 till 200 små kvistar. Av dessa vrider tråddelarna med varandra, skapar större grenar, skott och grenar.

Samla grenar, det är nödvändigt att komma ihåg att var och en av dem har en topp. Därför börjar arbetet med twisting av tre små ämnen. Sedan läggs andra fragment till dem.

Twisted trådramar med pärlbuntar på toppar är lilla som riktiga grenar, så de är tätt inslagna med en stark tråd eller en blomband som ytterligare skyddar strukturen och släpper ut lättnaden. Parallellt ges grenarna den önskade formen, böjningarna är gjorda, “pärlstavar” är rakade. Arbetet upprepas på alla grenar.

Related  Vi dekorerar julgran med egna handgjorda mjukgjorda leksaker

Montering och montering av ett bonsai-träd från pärlor

design och fästbonsaiHur man väver en bonsai av pärlor är redan klar. Men hur man sätter ihop separata grenar och gör dem till ett miniatyrträd?

Samlingen börjar från toppen, med tanke på att stammen till basen expanderar, blir starkare och starkare. En tjockare tråd läggs gradvis till trådstrukturen. Hon kommer inte bara att göra bonsaien av pärlor längre autentisk, men kommer också att stärka den. Över trådbonsaien inslagna med samma blomband eller en smal färgtejp, om bandet inte är till hands.

När trädet samlas, är det givet den avsedda formen, det är dags att installera bagaget på ett stativ av gips eller alabaster. Vid detta tillfälle behöver du en gryta vald för en bonsai av pärlor. Träet är täckt med en cellofanfilm och sprider trådändarna i olika riktningar, bonsai placeras i skålen.

Kompositionen hälls försiktigt med en lösning av gips eller alabaster. Samma komposition kan bearbetas fat. Med den här metoden kan du perfekt simulera barken, skapa ojämna ytor och spår av hampa på ytan.

Kompletterad komposition i ungefär en dag lämnas tills blandningen torkar fullständigt. Skapad för hand är bonsai gjord av pärlor helt torr, och det är dags att göra det med att måla och dekorera.stå för bonsai från pärlor

När man odlar riktigt levande används bonsai stenar ofta. Simulera ett fragment av berget med skum eller sekventiellt vikta bitar av gipsskiva limmade ihop och behandlade med en tjock pasta baserad på gips. På en sådan skiktad “sten” är det lämpligt att sönderfalla rötterna i tvinnad tråd, gjorda på samma sätt som grenarna.

Related  Gör en vedklyvare med dina egna händer enkelt och ekonomiskt

arbeten på bonsai har slutförtsStammen av pärlor av pärlor är täckt med akrylfärg, det kommer också att krävas för att färga gipsbasen i jordens eller gräsens färg. Stativet är dekorerat med:

 • vävt från pärlfärger;
 • separata pärlor och små stenar;
 • glas som perfekt återger vyn av reservoaren;
 • figurer av människor, djur och fåglar;
 • dekorativa byggnader.

Till bonsai av pärlor är inte rädd för tid och solljus, kompositionen är täckt med färglös akryllack. Där trädet är färgat utförs denna behandling två gånger efter det att det första skiktet har torkat helt.

bonsai täckt med akryllack

Bilder av bonsai från pärlor: en outtömlig fantasikälla

Konstgjorda träd – ljusa inredningar, som även med användning av ett schema av vävning av bonsai från pärlor alltid visar sig vara unika. Det är ännu mer intressant att skapa kopior av olika typer av träd. En sådan trädgård kommer inte att lämna likgiltig även en person långt ifrån trädgårdsarbete och handarbete!

ömt körsbärsblomningPresenterad i foto bonsai pärlstav rosa nyans ser så röra och öm som en riktig körsbärsblomma.

Bonsai japanska MapleLjusa överflöden av höstfärger är ett träd som efterliknar japansk lönn.

bonsai bergs furuPå en bergsved, vävd av en grön pärla, även där finns små kottar. Bonsai reproducerar trädtypen, i motsats till alla naturens krafter som odlas på kanten av klippan.

bonsai blommande körsbärsblomningOtroligt frodiga och dekorativa ser ut i det inre av blommande bonsai från pärlor i form av blåregn.

Det är inte svårt att ta hand om bonsai från pärlor. Det är tillräckligt att avlägsna damm regelbundet och om det inte finns några element som är rädda för vatten på kompositionen, utför det ibland mjukt fuktrengöring.

Mästerklass gör bonsai från pärlor – video