Coopers för höns hönor egna händer hemma

Coop från spånskiva till hönsUppfödning av kycklingar på en personlig bondgård är ett billigt och okomplicerat sätt att ge familjen kvalitets kött och färska ägg. Det största antalet frågor för begynnelsen av fjäderfäbönderna uppstår om hur man bygger kycklingkoppar för att lägga hönsföda hemma.

Funktioner av värphöns i höns och burar

För att säkerställa att fjäderfäet inte har misslyckat sin ägare och försett den med en avundsvärd mängd äggprodukter, behöver kycklingarna sina egna bostäder:

 • med optimal temperatur och luftfuktighet
 • med underhåll av en lätt dag som varar 14-18 timmar;
 • med bekväm tillgång till desinfektion och rengöring;
 • med nödvändiga vattenskålar och matare.

Alla dessa förhållanden kan observeras även med det traditionella innehållet i fjäderfä i kycklingkopparna med ett intervall och i händelse av att fågeln finns i burar.

Konstruktion av ramhönshusetBåda metoderna idag har sina motståndare och försvarare. Till förmån för byggnaden hemma säger hönshuset för hönshöns:

 • aktiva sätt att leva på fåglar;
 • lång stabil äggproduktion
 • stanna av fåglar i frisk luft och sol;
 • oberoende extraktion av färska gröna foder.

Men i detta fall krävs mer utrymme för innehållet. Förutom hönshuset är det nödvändigt att tillhandahålla en plats för fri vandring, roosts och, viktigast av allt, är bon på höns gjort inuti bostaden.

Burar för värphöns

Burets struktur för läggning av lagerPå ritningarna av ritningarna för sina lägghönar sitter fåglarnas burkar mer trångt, de rör sig mindre, får inte användbara solbad. Samtidigt placeras alla bekymmer om vitamintillskott på fjäderfäbonden.

Men även här finns det fördelar:

 1. Lager har inte kontakt med vilda fåglar, insekter och djur som bär farliga infektioner.
 2. Med cellinnehåll är det lättare att bibehålla optimala förhållanden för höns.
 3. Platser, speciellt i det flervärda arrangemanget av celler, kräver mycket mindre för en besättning av lager.

Schematisk representation av en cell för ett par lagerRitningar av en bur för värphöns med storlekar och detaljerade beskrivningar av konstruktionen av en sådan struktur från olika material kan hittas i en mängd olika öppna källor. Fjäderfägården, som ännu inte har den nödvändiga erfarenheten, behöver inte bara uppmärksamma dimensionerna hos de producerade fjäderfähusen, men också till sin bekvämlighet.

Det är bättre att välja celler med lutande golv och fortsätta sitt ägguppsamlingsbricka på utsidan av strukturen. På utsidan sitter flöjtmatare. Bröstvårtor är installerade.

Kyckling coop för lägg höns: foto och beskrivning av alternativ

Trä kyckling coop med ett intervall för kycklingarOm du har de nödvändiga verktygen, materialen och minsta färdigheter för att göra egna händer är det enkelt att göra ett hönshus för höns, som på bilden. Det viktigaste är att styras av noggranna, kompetent utförda ritningar, som tar hänsyn till alla fågelns behov och dess antal.

För utrustning av hönshuset använd de befintliga lokalerna eller bygga fristående byggnader för säsongens och året runt hållandet av fjäderfä.

De kan vara block, tegel, trä, utrustade med autonoma uppvärmnings- och ventilationssystem eller med tillfälliga lösningar. Därför beror listan över material som krävs i arbetet helt av fjäderfäuppfödarens behov och dess förmåga. Innan du lägger upp ett hönshus för höns inuti, tänk över ställen för matare, drickskålar och bon.

Exempel på en trä kyckling coopOftast på privata gårdar kan man träffa trähönshus. Strukturens område beror på besättningens storlek. För 2-3 lager är en kvadratmeter av ett hus tillräckligt. Men på stället på stället behöver fågeln mer. Här för varje kyckling är en kvadratmeter.

Schematisk framställning av hönshusets struktur för värphönsVad som än var byggt hemma, ett hönshus för läghöns, det borde ha en ingång för en man och en fågel, och inuti det är det bekväma rostar och bonar för kvinnor. Om fåglarna måste spendera vintern på gården, är hönshuset säkert isolerat, och en tambour är byggd framför ingången, så att hönsna inte lider av temperaturförändringar.

Platsen för byggnaden finns på ett sådant sätt att fåglarna får tillräckligt med ljus, kycklinghytten var på varmaste, södra sidan och paddockområdet kunde användas i alla väder.

Installation av väggar, golv och tak på coop för hönsna

Det enklaste sättet att tillverka kompakta ramkonstruktioner. De kräver inte allvarliga investeringar av krafter och medel, och byggandet av en sådan kycklingkup är möjlig av en person.

Kyckling coop arrangemang inutiFör att se till att kycklingarna är bekväma i hemmet från början av våren och fram till sen hösten är det till och med ett säsongsbetonat hönshus bättre att göra dubbla väggar, golv och tak. I det här fallet läggs ett lager av porös isolering mellan yttre och inre skikt av plywood, trä eller spånskiva.

Sommarhönshuset höjs ofta över marknivå, vilket skapar ett luftlager och är ett bra hinder för gnagare och andra objudna gäster.

Utseendet på det enklaste hönshuset för hönsnaVinter hus för fjäderfä komplex design och tyngre, så kostsamt och ansträngning, inklusive byggandet av grunden, utrustning coop värme, ventilation, båda även i minusgrader, belysning och fönsterglas.

Om utsidan av de olika typerna av hus för kycklingar kan vara allvarligt annorlunda, så inne i enheten höns hus för lager av samma typ.

Hur man utrusta en kycklingkaka inuti för höns?

Chicken coop arrangemangDet traditionella sättet att hålla fjäderfäet i kycklingkoderna är att utrusta dem med stubbar, bindande bon med boskap, matare och vattenburkar. Mängden av denna utrustning beräknas utifrån antalet tamdjur. Till exempel beräknas den totala längden på roostarna i hönshuset med hänsyn till 25 cm per fågel.

Sockets för fjäderfä hönsSättet att sova och tillbringa vilotid på bänkarna läggs i kycklingarna fysiologiskt. Därför måste du ta hand om det korrekta urvalet av polens dimensioner för att välja det som behövs för att bygga egna bostäder för kycklingar. De borde vara släta, utan gräs och knutar, som kan skada kycklingarnas tassar. Den optimala diametern på abborre är 5-6 cm. Om du inte har lämpliga stavar vid dina fingertoppar, är liknande borstar med förglattade hörn lämpliga.

Sittpinnar är fixerade på samma nivå, det vill säga på höjden av 50 cm från marken med intervaller om ca 35 cm. Den närmaste vägg medan den lämnar ett gap som är större än 25 cm, annars kycklingarna kommer att bli svårt att dra fördel av den senaste hönshus.

Strumpor från plasthinkarFörutom roostarna görs bekväma bonar för hönsna i hönshuset hemma. Utformningen av dessa obligatoriska strukturer kan vara annorlunda.

Layout av ett bo på en hönsutrustad utrustad med ett äggbrickaDet totala antalet boskap beräknas så att fem höns alltid har ett ledigt utrymme. Storleken av boet för värphöns beror på storleken av de fåglar av en viss art, men i genomsnitt höjd och bredd som är lika med 30 cm, och djupet av de fåglar som tagits för att underlätta för lite mer – ca 40 cm.

Liksom hönshusets golv är botten av boet täckt med halm, vältorkat hö eller spån. Välja designen av boet kan hemmamästet vägra byggandet av speciella lådor eller celler. För sommarskogar är bogen till höns gjorda av korgar, plastkorgar eller behållare av lämplig storlek ganska lämpliga.

Chicken coop med ett hölje för lägg höns – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector