Byggande av ett hus för höns med egna händer

Små fjäderfähus i förortsområdetMöt hönshuset på bilden, konstruktionen och enheten är tillgänglig för alla ägare. En enkel byggnad för sommarhållande av kycklingar i landets tomt byggs i två timmar, när huven redan är på tröskeln. För året är underhåll av byggkroppar svårare och kommer att kosta mer.

Byggandet börjar med ett projekt

I dotterbolaget finns inga outvecklade områden. Och ändå behöver kycklingarna ge en bekväm miljö. På ett lugnt ställe, bakom en döv staket på en kulle skapar vi ett hus med egna händer. Det inkluderar ett hus och en lekplats. På sommaren behövs ett täckt rum för nattstöd av fåglar på abborre och för arrangemang av boskap för höns. Vandringsområdet ska skydda hjorden från jägare efter kyckling, från den brännande solen och låt den mjuka jorden begrava sig.

Höns på hyllanStorleken på det prefabricerade fjäderfähuset beror på antalet höns. Enligt standarder för 5 mål krävs en kvadratmeter livsmiljö. För 10 huvuden ordnar vanligtvis ett hönshus 2 x 2 m och ett täckt område med angränsande 2 x 3 m. Den ljusa sommarkonstruktionen är tillverkad av brädor eller plywood fast på ramen. Inuti, etablera rooster och bonar. Tillträde bör ges för underhåll av coop. I allmänhet bör det finnas ett prefabricerat hus för:

  • en sovplats med perches 20 cm för varje individ;
  • lådor för att lägga ägg i 1 till 6 lager;
  • Taket, som skyddar mot nederbörd och överhettning på en varm dag;
  • går med en baldakin från solen och en gridgränshöjd på 1,8 m;
  • matare och drinkare installerade på utsidan av nätet.
  • en trä gångväg som förbinder kyckling coop med en promenad.

Ett snyggt konstruerat, rationellt arrangerade fågelhus för kycklingar, som på bilden, kommer att dekorera territoriet.

En liten kyckling coop på gårdenI ett sådant hus är användningen av manuell arbetskraft minimal. Ägglåsen flyttas framåt, flikgolvet är lätt att rengöra från botten. Tre kycklingar i fjäderfähuset är tillräckligt. För att hålla fler fåglar finns det andra versioner av luftburna ljuskonstruktioner. Det är viktigt att skapa en estetisk struktur så att den passar in i landskapet.

Kyckling coop med en promenad under en baldakinMen byggandet och installationen av ett hönshus för hönor som på bilden kräver kunskaper och det bör tilldelas yrkesverksamma.

Byggande av fjäderfähus med vinterrökare

Coop för vinterhållande av fjäderfäByggandet av en kycklingkoop för vinterhållande av boskap börjar med arrangemanget av stiftelsen. Basen under huset är gjord med hänsyn till rummets storlek och belastningen på sulan. Coop kan monteras på betongblock, förstärkta i hörnen. Resten av utrymmet är täckt eller läggs med ett tejp av tegelstenar. Basen, den undre stången, bör ligga på fundamentbandet, horisontellt.

Väggarna är gjorda av en bar eller dubbla väggar är monterade på ställen med en packning inuti värmaren. Detta kan vara något fyllmedel, inklusive torrt sågspån. Fönstren i vinterhuset är små. Du kan göra konstgjord belysning. Väggens höjd är högre än människans höjd. Golvet är dubbelt trä. Taket är täckt med en värmare från ovan, ett gaveltak, för enkel snöborttagning.

Träisolerat husDörren är ordentligt tätt, en förvaring behövs framför ingången, för att inte svalna coop när det kommer in på vintern. Ventilationshål är byggda i väggarna av 2 rör med flikar. Det är nödvändigt att föreskriva uppvärmning av rummet med en kalorimeter eller att sätta en burzhuyk, men det måste vara otillgängligt för kycklingar.

Fåglar vid en temperatur i hönshuset under 15 år0 C rusar inte, med de negativa fryskorna. Justera luftfuktigheten och temperaturen med hjälp av ventilationsrör och värme. När överdriven fuktighet i kycklingens värme kan få löss och fluffig.

Upplevelsen av vinterhönshusets upplägg visade att hönans innehåll skulle hållas på en nivå av en meter från golvet. I nedre delen organiseras en dagdrömning med bad i en ask-sandblandning och för nagelmineraler och hö. Ett varmt rum nere tjänar för att gå, med en klättring till gatan. I övre delen byggs roostar med pallbrickor för guano rengöring. I pallarna och på golvet hälls ett lager av sågspån. På utsidan av sovrummet är fodertrådarna fixade längs hela längden på rummet, så att alla individer samtidigt har fri tillgång till akter och vatten. Socklarna är installerade på toppen och botten i avskilda hörn.

Internt arrangemang av coopNaser ska installeras 50 cm från golvytan för fri start. Varje kyckling kräver 20 cm av polens längd. Det är nödvändigt att utesluta utkast i rummet. Windows kan inte klippas. De kommer att ersättas med elektrisk belysning. På grund av frånvaro av sprickor och avdunstning från kycklingar i rummet etableras hög luftfuktighet. Vilken typ av luftutbyte borde vara i fjäderfähuset? Du kan öppna dörren till burgeren, i luckan kommer den varma luften att komma ut med fukt. Frisk luft kommer att strömma genom dörröppnings- och ventilationsrören.

På sommaren går kycklingna ensam på en övernattning på klättringen om det finns ett vandringsområde intill det, täckt med ett galler för fjäderfä.

På bilden finns ett fjäderfähus för kycklingar, konstruktion och installation av inneslutningen och tamburen är gjorda i ett kvarter. Rummet är lämpligt för året runt.Fågelram

Fågelhuset för 10 huvuden är gjord på en träram, på två sidor täckta med brädor. Taket är gjord av brädor, täckta med vass. Stiftelsen är kolumnar, tillverkad av träpoler impregnerad med maskinolja och harts. Samtidigt med fundamentet hälls ramen installeras. Dubbla väggar med återfyllning av en värmare. Utanför finns skydd mot blåsning, klädsel eller takläggning.

På adobe-golvet läggs ett metallnät mot gnagarnas penetration i coop.

På toppen av det monterade plankolvet, täckt med ett tjockt lager av sågspån. Taket och taket är gjorda med en sluttning i motsatt riktning från promenad. Det finns ett dubbelt fönster 60×120 cm, elektrisk ledning i en fuktsäker design. Det finns en klättrings- och gångzon. En uppvärmd port är också en lagringsplats för mat. Paddocken är ordnad under huvudrummet och är gjord av polykarbonat för ljuspenetrering. Kycklingar skyddas från vinden, i staketet finns det ingen snö, frisk luft. Ett metallnät skapar en skyddande barriär.

Det är inte svårt att bygga en kycklingkock om reglerna för att hålla krossat boskap på sommar och vinter redan är kända.

Samarbetshus med egna händer – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector