fatpump for vanningFor å vanne plantasjene fra tanken, må du bruke energi på vannbevegelsen. En pumpe blir brukt til vanning ut av tønnen, eller vann vil bli båret av skuffer – for planter uansett. Unngå tungt manuell arbeidskraft, den rette enheten kan hente hver gartner. Vi vil ikke vurdere måter å levere vann fra en brønn, vanning planter med kaldt vann er skadelig. Vi vil plukke opp enheter for tønner og åpne reservoarer.

Krav til vanning av vann

vanning med varmt vannEn sjelden sommerboer forbinder slangen med vannstrømmen og direkte under trykkføttene til sengene. Kald væske vil føre til rotrot, plantesykdommer. Derfor injiserer de først i en beholder, og etter oppvarming av vannet i tønner bæres det rundt sengen. Og for at oppvarmingen skal gå raskere, er tønnen malt svart.

Du kan ta vanningsvann fra en kunstig dam på stedet. Men da blir ikke bassenget rengjort med tilsetning av kjemi. Pumpen til vanning fra en fat eller et basseng er valgt i henhold til egenskapene. Dette tar hensyn til graden av forurensning og plasseringen av apparatet.

Hvordan velge riktig pumpe

utvalg av pumpe til vanningAvhengig av arten av kilden, vil det være nødvendig å velge pumpen i henhold til parametrene. Det er pumper som arbeider under vann, de er installert under bukta og kalt nedsenkbare. Pump dem med rent vann, for å pumpe fra utendørsbassenget er det bedre å ta en dreneringsenhet. Hvis pumpen er installert i friluft og tar væske med en slange, kalles det en overflateslange.

For å velge vannpumper riktig for å vanne hagen, må du beregne:

  • ytelse;
  • hode.

Vi starter fra tiden for vanning av hele området på nettstedet. Vanligvis kreves vanning ved sprinkling med en hastighet på 5 liter per kvadratmeter. I en time må du pumpe til sengene 0,5 m3 på hundre. Pumpens kapasitet er angitt med bokstaven Q og er tilgjengelig i passet. For husholdningsapparater er 1,5 til 2,0 kubikkmeter per time tilstrekkelig.

Ytelses- og trykkindikatorer er sammenhengende. Hodet er brettet:

  • høyde av vann løfte;
  • forskjellen mellom pumpens installasjonssted og høyeste punkt i hagen;
  • avstand til det lengste punktet for vanning;
  • vanning drypp, trykk eller fritt flytende under roten.

Høyden på løftevann fra tanken er evnen til å suge vannet med mekanismen, passverdien, ikke over 6 meter. Hver 10 meter av slangelengden tilsvarer et tap på 1 meter hode. Derfor er pumpens hode fordelt på stigningen av vann i høydeforskjellen i hagen, høyden, og hevet den frie enden av slangen og dens lengde. Videre bringer hver sving av vannledningen ytterligere trykkfall.

For en sommerbolig er det nok å ha en hagepumpe for vanning med et trykk på 30 meter. I dette tilfellet kan tilførselen justeres for drypp eller trykk vanning.

Typer pumper for vanning

varianter av pumperDørpumper fungerer kun i vann og er delt inn i sentrifugal og vibrasjon. Takle regnvann samlet opp fra rennene må være mekanismer som er i stand til å pumpe en uklar væske. Det er bedre å bruke sentrifugalpumper, men det er også overflødig for dem å installere et filter på inntaksporten. Den vibrerende pumpen pumper bare rent vann uten suspensjon, men modellen er billigere enn sentrifugerenheten.

For svingende kunstige dammer er det bedre å bruke en dreneringspumpe, som ikke er redd for bunnsedimenter. Men trykket av en slik enhet skaper ikke og er kun egnet for rotvannet av plenen eller trærne.

Pumper for vanning hagen fra fatet, installert i tanken, arbeid med liten støy, ikke overopphetes. Når du installerer enheten, må du kontrollere at kontakten er tett, god isolasjon av den elektriske kabelen. Neddykkbare pumper som brukes til å løfte vann fra brønner “Stream” og “Rodnichok” brukes til vanning fra åpne vannlegemer. Men apparatet fungerer når det er nedsenket med minst 50 cm, kan ikke påføres på grunt vann. De leverer vann fra åpne reservoarer i en avstand på opptil 400 meter.

Kercher PumpPumpe “Kercher” for vanning fra fatet blir brukt oftere enn andre maskiner. Den tyske produsenten har gitt alle funksjonene til vanning med oppvarmet vann fra tanken. En flottørpumpe med lavere vanninntak er mer egnet for vanningsanlegg. Utformingen av trommelens nedsenkbare pumpe til brønnen har et filter på inntaksporten. Pakken inneholder en halvtommers slange med en lengde på 20 m. Enheten er utstyrt med en ventil som gjør det mulig å justere hodet og sprøytepistolen. Pumpen bæres av et håndtak, lagret i en beholder. Effekten av enheten er 400 watt, produktiviteten er 3,8 meter3/ time med et hode på 11 m.

Når du arbeider, gjør Kercher ikke en støy, og svømmeren er koblet til blokkering av “tørr kjøring”, slår enheten av hvis kapasiteten er tom. Pumpen til vanning fra en tønne kan pumpe gjødsløsninger.

Gardena 4000/2 Comfort pumpe er ikke mindre populær blant bøndene. Enkel oppstart og god funksjonalitet gjør enheten nyttig for vanning av store områder. Pumpen skaper et trykk på 20 meter og en kapasitet på 4 m3/ time når du bruker bare 500 watt energi. Men i landlige forhold må tysk teknologi arbeide gjennom spenningsregulatorer.

Dørpumper i tønnen må være utstyrt med et ekstra filter. For å gjøre dette, ta tyllen og la en wrap for pumpen, for å beskytte den fra slammet.

Overflatepumper for vanning jobber alltid støyende. Men bare et overflatisk sentrifugalapparat kan virke lenge uten overoppheting i drypp vanningsanlegg. En slik pumpe kan pumpe gjørmete regnvann, men suspensjonen vil raskt deaktivere pumpehjulet.

overflatevannpumpeFor drypp vanning, er det nødvendig å beregne produktiviteten og hodet på pumpen, basert på lengden på vanningsbåndene, antall kapillærer. Det er generelt akseptert at et normalt hull i båndet skal passere 1 liter vann per time. Å vite antall hull på løpemåleren på båndet, er det enkelt å beregne totalstrømmen og velg en sentrifugal fatpump for vanning av hagen.

Velg en pumpe for vanning planting er ikke vanskelig, å vite mangfoldet av enheter og funksjoner i forstedet området.

Kundefeedback om Kercher vanningspumpe – video