pumpe for en fonteneSynet av de fallende jetsene av vann fascinerer, murmuren beroliger. For å lage en kunstig foss i landskaps- eller romdesign, trenger du en pumpe til fontenen. Til kaskaden av vann for å behage skjønnheten, er det nødvendig med nøyaktig hydraulisk konstruksjon av vanncirkulasjon. Fountain – en dekorativ struktur, stilisert som en naturlig. Jets of water legger vekt på skjønnhet, bære kjølighet, lek i mørk tid med dyktig belysning.

Utvalg av fontener

liten fontene i hagenAlle fontener er delt av deres design i flere typer:

 1. Vann overførings oppover eller i en spiss vinkel i forhold til overflaten av speilet som er kalt en geysir. Avhengig av ytelse og kapasitet av pumpehuset for en fontene, kan vannstråler heves ved et par meter, forming støyende flytende strøm. Lite rom luftfukter, en fontene stiger etter noen få centimeter over en kopp montert på bordet, refererer også til geysers.
 2. Hvis vannet heves lavt over bassenget og dreneres gjennom dysen, opprettes en vakker gjennomsiktig kuppel som ligner en hette. Kunstig belysning skaper overløp av den strømende filmen. Her spiller den nøyaktige beregningen av flyt og trykk på fontenpumpen en viktig rolle.
 3. Cascade – type rolig rennende vann på avsatser og sprekker av kunstig steinete skråning skal være coolness og fred. Vann samler i den lille innsjøen, overløpskant og fortsetter å bevege seg nedover. Vannstråler vasker bort spenning og negativitet. I denne sammensetningen skal pumpen til fontenen fungere lydløst.
 4. Komposisjoner som forbinder flere punkter kalles hybrid.

Gate fontener krever omsorg for vannoverflaten, beskyttelse mot solen, nedleggelse og bevaring. Rombygninger er enklere å lage og ta vare på.

Kriterier for valg av pumper for fontener

utvelgelseskriterier for en fontenpumpeFôringssystemet består av en pumpe, en regulator på avløpsledningen og en sprøyte som gir form og mønster til vannet. Valget av fontenepumper er stort. Det er viktig å avgjøre om et nedsenkbart eller overflateapparat vil drive vann gjennom systemet.

Related  Der en ratchet pruner brukes

Overflatepumpen er billigere, men den må installeres på stranden av en vannskål. For å tilfeldigvis ikke våte viklingene, av sikkerhetshensyn, må den styliseres, skape ly fra regn eller spray. Denne typen utstyr virker lurt, før du starter, er det nødvendig å fylle sugesystemet med vann. Det er bedre hvis sugeslangen har et filtermaske, og en returventil er installert på grenrøret. Luft i systemet er et hinder for vannforsyningen.

nedsenkbar pumpeNeddykkbar pumpe for en fontene er installert i vannsøylen. Motoren og betjeningsmekanismen er i et forseglet hus. Fôringsslangen er hermetisk presset og fylt med epoksylim. Dørpumpen bruker mindre strøm, gjør det samme arbeidet. Men han er ikke i stand til å jobbe konstant, motoren overopphetes. Maskinen må demonteres for vedlikehold.

For en nedsenkbar pumpe på bunnen, er det nødvendig å opprette en høyde. Ellers vil det raskt tette seg og stramme bunnsedimentene.

Fontenen pumpe er valgt basert på beregning av tekniske verdier av produktiviteten og hodet vist i tabellen:teknisk bord

I passet til en hvilken som helst pumpe angis utstyrets høyde, kapasitet og kapasitet. Pumper med liten kapasitet er egnet for å lage hjemmet fontener. Rasjonelt, hvis pumpen er fullført:

 • en overgangsdyse som øker utløpstrykket;
 • en tee med en ventil, som tillater å dele vannstrømmen inn i to punkter;
 • Hodet med lysdioder, som brukes i pumpen til en fontene med belysning, er installert på en spesiell forlengelse med en tråd.

LED for fontenenPondtech AP-serien, Messener ECO-X2 refereres til som pumper.

Dekorativ belysning legger til en fantastisk lysspilling i bekken, overrasker med skuespillet i bassenget. For å skape en lyseffekt, bruk halogen, LED-lamper og optisk fiber. Overflatebelysning er mindre farlig, den er installert ved hjelp av et 12/24 Volt-nettverk gjennom en trinnvis transformator.

For å sikre sikkerhet mot elektrisk støt, er det nødvendig å installere en RCD i lyskretsen – et automatisk avstengningssystem.

Mesteparten av landskapsdesignet er en pumpe brukt til Sprut 1143-fontenen.pumpe til fontenen av blekksprut 1143

Related  Vi kjøper en varmtvannsbereder med en varmeapparat til en sommerbolig

Dørpumpe Octopus 1143 er den minste av serien. Det fungerer stille, kompakt, har 3 dyser for forskjellige typer fontener. Pumper serie FSP, FST, FSS Ukrainsk produsent er designet for fontener og bassenger.

Tekniske data og dimensjoner av pumpen:

 • produktivitet 1 m3 / time;
 • hode 1,6 m;
 • makt 22 W;
 • høyde på pumpen med en dyse 27 cm;
 • kroppens dimensjoner er 10 * 8,5 * 8 cm.

hjemmelaget fontenen pumpeDen dekorative fontenpumpen har sugekopper på bunnen, den er installert slik at sugåpningen ligger under bukta.

Pumpen vil koste mer, jo mer ytelse, settet med tilleggsfunksjoner, jo mer kjent produsenten.

Du kan lage en pumpe til fontenen med egne hender. Det er mange alternativer. La oss analysere den enkleste, som vil øke strømmen med 50 cm. For dette bruker vi en elektrisk motor fra innendørsviften. I stedet for pumpehjulet må du installere hjulet og koble det til motoren. For pumpen opprettes et foringsrør med et prøveuttak og trykkhull, og hele konstruksjonen er hermetisk forseglet.

Barnet pumper opptil 50 liter vann per time. Det viktigste er å få tilkoblinger sikkert og å isolere levende ledere godt. Dyser kan opprettes fra plastflasker, ordne bakgrunnsbelysning. Plassen for fantasi er ubegrenset.

kunstig dam med fonteneFor å installere pumpen til en fontene med egne hender, kan du bruke en dreneringsanordning, legge systemet til matrørene, fest dysen. Det er nok å fikse enheten på bunnen og utstyre den med et reguleringshode med en ventil, en injektor. Det vil være nødvendig å periodisk stoppe fontenen for å avkjøle pumpen og bytte inntaksfilteret.

Tilførselsledningen for alle typer pumper skal føres i beskyttelseshuset, dypere i bakken.

Related  Vi velger fresekutter til bore

Hjemmelaget pumpe til innendørs fontene – video