pump för en fontänSynet av de fallande vattenstrålarna fascinerar, lugnet lugnar. För att skapa ett konstgjort vattenfall i landskaps- eller rumsdesign behöver du en pump för fontänen. Till vattenkaskaden för att behaga skönheten krävs en exakt hydraulisk konstruktion av vattencirkulationen. Fontän – en dekorativ struktur, stiliserad som en naturlig. Vattenstrålar betonar skönhet, bär kylning, spelar i mörk tid med skicklig belysning.

Många fontäner

liten fontän i trädgårdenAlla fontäner är uppdelade med sin design i flera typer:

 1. Utsläppen av vatten uppåt eller i en spetsig vinkel mot spegelns yta kallas en geyser. Beroende på kapaciteten och kraften hos pumphuvudet för fontänen kan vattenstrålarna stiga upp flera meter, vilket bildar en bullrig droppström. Ett litet rum luftfuktare, lyfter en fontän några centimeter ovanför skålen, installerad på sängbordet, hänvisar också till gejsrar.
 2. Om vattnet lyfts upp lågt över poolen och dräneras genom munstycket, skapas en vacker genomskinlig kupol som liknar en huva. Konstgjord belysning skapar överflöd av den strömmande filmen. Här spelar den exakta beräkningen av pumpens flöde och tryck en viktig roll.
 3. Cascade – ett slags lugnt flytande vatten längs kanten och sprickorna i en konstgjord stenig sluttning är cool och fredlig. Vatten, som ackumuleras i små sjöar, överflödar kanten och fortsätter att röra sig ner. Vattenstrålar tvingar bort spänning och negativitet. I denna komposition ska pumpen till fontänen fungera ljudlöst.
 4. Kompositioner som ansluter flera punkter kallas hybrid.

Gata fontäner kräver vård av vattenytan, skydd från solen, avstängning och bevarande. Rumsbyggnader är enklare att göra och ta hand om.

Kriterier för val av pumpar för fontäner

urvalskriterier för en pumppumpMatningssystemet består av en pump, en regulator på avloppsledningen och en injektor, som ger formen och mönstret till vattenmoln. Valet av fontänpumpar är stort. Det är viktigt att avgöra om en nedsänkbar eller ytapparat kommer att driva vatten genom systemet.

Ytpumpen är billigare, men den måste installeras på stranden av en vattenskål. Att oavsiktligt inte blöta avlindningarna måste av säkerhetsskäl vara stiliserad och skapa skydd mot regn eller spray. Denna typ av utrustning fungerar ljuvt, innan det är nödvändigt är det nödvändigt att fylla sugsystemet med vatten. Det är bättre om sugslangen kommer att ha en filternät och en backventil installeras på grenröret. Luft i systemet är ett hinder för vattenförsörjningen.

nedsänkbar pumpDränkbar pump för en fontän är installerad i vattenkolonnen. Motorn och manövermekanismen finns i ett förseglat hölje. Matningsslangen är hermetiskt pressad och fylld med epoxilim. Dränkbar pump förbrukar mindre el, gör samma jobb. Men han kan inte arbeta ständigt, motorn överhettar. Maskinen måste demonteras för underhåll.

För en nedsänkt pump på botten är det nödvändigt att skapa en höjd. Annars kommer det snabbt att klämma fast, skärpa botten sedimenten.

Fontänpumpen väljs utifrån beräkningen av de tekniska värdena för produktiviteten och huvudet som visas i tabellen:teknisk tabell

I pumpens pass anges höjden, kapacitet och kapacitet på utrustningen. Pumpar med liten kapacitet är lämpliga för att skapa hemmet fontäner. Rationellt, om pumpen är klar:

 • ett övergångsmunstycke som ökar utloppstrycket;
 • en tee med en ventil som tillåter att dela flödet av vatten i två punkter;
 • huvud med LED, som används i pumpen för en fontän med belysning, installeras på en speciell förlängning med en tråd.

LED för fontänPondtech AP-serien, Messener ECO-X2 kallas pumpar.

Dekorativ belysning lägger till en fantastisk ljusstråle i strömmen, överraskar med skuggspelet i poolen. För att skapa en ljus effekt, använd halogen, LED-lampor och optisk fiber. Ytbelysningen är mindre farlig, den installeras med ett 12/24 Volt-nätverk via en nedströms-transformator.

För att säkerställa säkerhet från elektriska stötar är det nödvändigt att installera en RCD i belysningskretsen – ett automatiskt avstängningssystem.

Oftast i landskapslandskapsdesignen används en pump för Sprut 1143-fontänen.pump för bläckfisken 1143

Dränkbar pump Octopus 1143 är den mindre av serien. Det fungerar tyst, kompakt, har 3 munstycken för olika typer av fontäner. Pumps serie FSP, FST, FSS Ukrainska tillverkaren är konstruerad för fontäner och pooler.

Tekniska data och dimensioner av pumpen:

 • produktivitet 1 m3 / timme;
 • huvud 1,6 m;
 • makt 22 W;
 • pumpens höjd med ett munstycke 27 cm;
 • kroppens dimensioner är 10 * 8,5 * 8 cm.

hemlagad fontänpumpDen dekorativa fontänspumpen har sugkoppar längst ner, den är installerad så att sugöppningen ligger under bukten.

Pumpen kommer att kosta mer, desto mer prestanda, den uppsättning ytterligare funktioner, desto mer känd tillverkaren.

Du kan göra en pump till fontänen med egna händer. Det finns många alternativ. Låt oss analysera det enklaste, vilket ökar strömmen med 50 cm. Därför använder vi en elektrisk motor från inomhusfläkten. Istället för pumphjulet måste du installera hjulet och ansluta det med motorn. För pumpen skapas ett hölje med ett provtagnings- och kranhål, och hela strukturen är hermetiskt förseglad.

Barnet pumpar upp till 50 liter vatten per timme. Det viktigaste är att göra anslutningar säkra och att isolera levande ledare väl. Munstycken kan skapas från plastflaskor, arrangera bakgrundsbelysning. Utrymmet för fantasi är obegränsat.

konstgjord damm med en fontänFör att installera pumpen för en fontän med egna händer kan du använda en dräneringsanordning, lägga systemet på matarledningar, fixera munstycket. Det räcker att fixa enheten på botten och utrusta den med ett reglerhuvud med en ventil, en injektor. Det kommer att vara nödvändigt att periodiskt stoppa fontänen för att kyla pumpen och byta in insugningsfiltret.

Tillförselkabeln för alla typer av pumpar ska dras in i skyddshöljet, fördjupning i marken.

Hemlagad pump för inomhus fontän – video