Behandling av en plats med en självtillverkad gräsklippareSkapa en ö familjevänlighet, en vacker välsköttsplats, med minst ett manuellt arbete, drömmer varje ägare. En gräsklippare med ens egna händer är ett sätt att rationellt använda knutar från övergivna mekanismer. Det resulterande verktyget sparar inte bara pengar, men tar hänsyn till egenskaperna hos en viss gräsmatta. Beroende på behov kan hantverkaren skapa ett verktyg med manuell klippning, elektrisk drivenhet. Användningen av olika typer av skärare, hjul, deras arrangemang leder till ovanliga lösningar. Läs om den populära modellen av motorsåg Stil ms-180 på vår hemsida!

Motivation för att skapa verktyg från improviserade material

En liten gräsklippare av praktiska materialFörst och främst är det nödvändigt att bestämma vilket verktyg som effektivt ersätter den vanliga handfläkten när den tar hand om webbplatsen. Kanske kommer en tät plantning, frekventa buskar och blombäddar inte tillträde till det område som ska hålas, och sedan måste gräsens “virvel” rengöras manuellt. Gräsklippare egna händer att samla för att klippa området, mer än 4 hektar.

Välj metoden att driva skärare – grunden för att samla nödvändiga noder. Knivar kan sättas i rörelse:

  • på grund av manuell åtgärd, skjuter fram mekanismen, vilket kräver stor fysisk styrka;
  • med användning av den elektriska energin i enfas eller trefasström;
  • motorn från ackumulatorn;
  • med en förbränningsmotor, två eller fyrtakts.

Bestämd med energikomponenten måste du välja hjul, handtag, plattform för att samla gräsklippare med egna händer. Att montera de nödvändiga fästorganen och komponenterna i anslutnings-, skydds- och anslutningskretsarna.

Principer för användning av elmotorer

Elmotorn kan vara enfasig, som arbetar från en nätverksspänning 220 V eller trefas. Vid anslutning av motorn är det nödvändigt att följa alla säkerhetsregler vid arbete med elektriska apparater. Skyddet av RCD för en enfas elektrisk motor måste utföras, och en kraftfull trefasanordning ska ha kondensatorer i kretsen som motsvarar kapacitansen.

Elektrisk slåttermaskin från en borrmaskinFör en elektrisk gräsklippare kan du använda din egen kraftfulla långsamma borrmaskin med en hastighet på 1500-3000 rpm. Det är nödvändigt att välja rätt förhållande mellan kraft och bredd på skivan så att motorn inte överbelastas. Installerat på plattformen kommer ett uppladdningsbart eller nätverksborr att skapa det nödvändiga vridmomentet, och gräset kommer att fasas. Under drift, glöm inte att observera resten mellanrum, för att kyla borstmotorn. Ett sådant verktyg hjälper till att städa lokalen, vikar lätt och kräver inte mycket lagringsutrymme. Plattformen där motorn är installerad ska vara smal så att väggområdet kan bearbetas. Stabiliteten beror på tyngdpunktens placering. Ju lägre den är desto mindre plattformens tipppunkt. Hur kostar du en gräsklippare dina egna händer korrekt, titta på videon:

Related  Nära bekantskap med Echo motorsågar

När du själv skapar ett verktyg, kom ihåg att det är ett verktyg för ökad fara. Det är nödvändigt att inkludera en blockeringsknapp i kretsen, som fungerar när kniven är fast eller bruten. Du kan inte arbeta med elektriska gräsklippare vid vått väder, på morgonen dagg.

En enkel modellritning av en gräsklippareMer komplexa modeller med en motor, effekt från 1,5 till 6 kW installeras på en specialtillverkade sula. Motorn är bättre att använda asynkron, det är mindre bullrigt. Undervagnen är en metallgummihjul med ett brett skydd, så att gräset är mindre krusad. Lagerenheterna i buskarna på axeln är mer tillförlitliga än plastförbandet.

Kör däck och kniv med en gammal stekpanna och en tallrik av verktygsstål. Designen, när knivar är monterade på dornen, är effektivare. Det är viktigt att observera proportionerna och profilen av skärpade kanter med hjälp av ritningarna på gräsklipparens foto med egna händer.Mått på hemlagad gräsklippare delar

Ett stort värde för driften av höghastighetsaggregatet är rätt inriktning. Ett litet hjärtslag kan skapa en stark vibration, förstöra kopplingar, skapa en bakslag på bekostnad av att generera säten.

I hushållet ackumuleras mekanismerna och detaljerna som har tjänat sin tid. Något kan hittas i hushållsavfall av gamla saker. Tyvärr omger sådana kyrkogårdar alla bostadsområden. Perfekt lämpliga hjul från barnvagnen, användbar och ett handtag från det. Som ett exempel på en gräsklippare med egna händer från en sovjetisk tvättmaskin. De gjordes sedan av stark metall. Motorerna från dessa maskiner kan inte vara bättre när det gäller parametrar och kraft som är lämplig för användning i gräsklipparen.

Gräsklippare på tvättmaskinenEtt högkvalitativt stålhölje kommer att fungera som skyddande kjol och guide när du gräver gräset sidledes. Förutom motorn används två remskivor och bälte för att överföra rotation från motorn till knivens drivning. Motorn är fastsatt på plattformen och ansluten till en fas.

Related  Varför behöver jag en mjölkseparator och hur fungerar det?

Schema för anslutning av en elektrisk kedja i en gräsklippareEn sådan hemlagad gräsklippare arbetar på intilliggande territorium, eftersom den är knuten till nätverket med en nätsladd. Du kan använda en speciell spiralförlängning, välja en sektion som motsvarar motoreffekten. En sådan anordning tillverkas med en längd av minst 40 meter och bör ge rörlighet.

Att använda en motorsågsmotor i en gräsklippare kräver inte ytterligare skydd. Den är redan gjord i en dammsäker design. Luftfilter hamras mindre ofta.

Hur man gör en mobil gräsklippare din egen? Verktyget baserat på borren beror på batteriets kapacitet och kräver laddning i nätverket. I avsaknad av el återstår det att bygga en gräsklippare baserad på en förbränningsmotor. Alla små maskiner som tankas med bensin eller en brännbar blandning kan bli en givare för en hemlagad gräsklippare.

Har du en gammal motorsåg “Friendship” eller “Ural”?

Hemlagad gräsklippare från gammal motorsåg UralHär är ett exempel på folkkunniga. En vacker ram från hörnet kastas ut ur lageret som skrot. Särskilda hjulaggregat med en omsättning på 180 på gångjärnet hittades också där. Var inte en sådan ram, plattformen kunde svetsas. Den utförda arbetsenheten exekveras med en oberoende drivenhet från en motorsåg med hjälp av en remdrivenhet. Vridmomentet överförs till skivorna, där metallkedjan på 25 cm lång fungerar som ett skärverktyg. Maskinen från en motorsåg med egna händer används effektivt i flera år. En avancerad version med roterande skärare och tvåhjulsram görs. Det fungerar mer effektivt men komplicerat i tillverkningen.

Varje mästare är stolt över sin vits och förmåga att arbeta. Det bör emellertid förstås att det kollektiva sinnet hos designers och designers skapar inte mindre funktionella men säkrare verktyg.

Fördelarna med självtillverkade verktyg inkluderar:

  • ekonomi av medel för inköp av verktyget;
  • förmågan att använda förlorade varor, men användbara delar;
  • grundlig kunskap om ditt verktyg och möjligheten att förbättra och reparera.

Related  Kedjesåg Stihl mc 180 – snabb översikt över ett pålitligt verktyg

En av varianterna av självtillverkade verktygHöjden på gräsklippningen är inte reglerad, och inte alltid blir röjningen skuren rak. Frånvaron av gräshoppare ökar andelen manuellt arbete. Ett tungt verktyg med smala hjul, det händer, förstör gräsmattan. Det här är ett objektivt svar, varför det är bättre att använda ett fabriksbyggt verktyg.

Video om en av varianterna av en gräsklippare från en tvättmaskin