granatäpple juice genom en juicerEn speciell juicer för granatäpple kommer att ge familjen en tillräcklig mängd användbara och befästa fräscha. Även om dessa frukter innehåller mycket juice, är det inte så lätt att få det. Problemet ligger i det otaliga antalet ben. Beroende på sorten och storleken i en bär finns det från 370 till 620 korn. Nästan lika många dagar som ett år. Därför är inga speciella hushållsapparater oumbärliga här.

arter

mekanisk och elektrisk juicerPriset på frågan är det första kriteriet när man väljer en juicer. Parallellt med det är det viktigt att bestämma omedelbart hur mycket juice familjen planerar att konsumera, och också hur ofta. Från svaren på dessa frågor måste du bygga vidare, välja en viss modell. Tillverkare erbjuder en mångsidig samling enheter. Alla kan delas in i tre stora klasser:

 • manuell;
 • mekaniskt;
 • elektrisk.

Efter att ha övervägt var och en av dem separat kan man förstå fördelarna och nackdelarna hos var och en. Funktionerna i en enda modell visar också hur man får maximal mängd juice från granat hemma. I det här fallet kan du experimentera med olika frukter eller till och med ben.

Partitionerna av bär innehåller en bitter och tart substans – tannin. För att bevara den ursprungliga smaken av granatäpple är det bäst att använda handpressare. Trots allt gnuggar de inte dessa vener.

Det är nödvändigt att avlägsna fostrets septum

Hand

enkel handhållen juicerFör daglig användning är det bättre att välja kompakta och lättanvända modeller. Ju enklare enheten är desto lättare är det att tvätta och torka det. Som ett resultat kommer ett glas aromatiskt frash alltid att vara ett perfekt tillskott till frukost. Samtidigt kommer det aldrig att vara en önskan att pressa juice på detta sätt. När allt kommer omkring behöver du inte städa frukten, och proceduren i sig tar bara några minuter. Det är nog att göra följande processer:

 • att skära en frukt i hälften;
 • lägg en halv på den avsmalnande delen av en handdriven juicer för en granatäpple;
 • så mycket som möjligt för att krossa bären medan du rullar den.

Related  Varför behöver du och hur man installerar en takluftare

modell handhållen juicer för granatäppleResultatet av denna åtgärd beror till stor del på styrkan hos manliga eller kvinnliga händer. Det är också viktigt att ta hänsyn till att konsumtionen av produkten kommer att vara anständig, och utsättningen av saften kommer inte att visa sig mycket.

Kram saften på en handhållen modell bort från väggar och tygobjekt. Under proceduren kan det finnas mycket stänk.

mekanisk

kläm juice med en mekanisk juicerMycket ofta älskar älskarinna att hålla på med sådana användbara vitaminer. För att få en tillräcklig mängd juice måste de därför ha en speciell press för granat och citrus. I dessa enheter används två typer av mekanismer:

 1. Lever. När hävarmen pressas, verkar det konformade munstycket på den rengjorda frukten, vilken är fast på bottenbasen och pressar saften ut ur den. Som ett filter finns en gitterplatta som separerar massan. Ren juice dräneras i tanken, inställd på botten. För att få ett glas frash på utgången är endast 1-2 rörelser tillräckliga.mekaniska spaken juicers
 2. Skruvtransportör. Denna modell liknar en vanlig sovjet köttkvarn. Apparatens kropp är en spiralskruv, som består av skarpa blad. Sidoklippets rotation driver skruvbasen, vilken pressar massan till kakans öppning. Färskpressad juice passerar genom gitterbasen och strömmar in i en speciell behållare. Denna teknik kan bryta jämnt benen, vilket ger en delikat eftersmak. Vissa sorter av viner görs speciellt med dessa frön.mekanisk juicer av skruvtyp

När du väljer en spakstruktur, bör du noga överväga monteringsmekanismen på enheten. Tillförlitligheten för anslutningen av delar beror på enhetens livslängd.

Eftersom det finns syror i granatäppeln, måste tekniken vara rostfritt stål. Dessutom gör hävarmen, såväl som rack och pinion modeller det ganska högt. Därför är det värt att kontrollera stabiliteten hos enheten när den köpas. olika juicermodellerSpeciellt gummifoder under benen eller sugarna i botten hjälper till att fixa den mekaniska juiceren på granatäpplen på bordet. Alternativt kan dessa vara enkla spärrar med ett bekvämt spännsystem.

Related  Vi utrusta hemverkstaden med träbearbetningsmaskiner

elektriska

elektrisk juicer för granatäppleHögpresterande och operativitet ägs av elektriska (automatiska) modeller. Till skillnad från manuella och mekaniska enheter är det motorn, inte den mänskliga kraften, som driver pressen. Tack vare detta under en kort tid kan du bearbeta det maximala antalet bär och utan stor ansträngning. Enhetshastigheten beror direkt på motoreffekten. Ju mer watt under “huven” av denna teknik, desto äldre kommer ägarna att njuta av saften.

modeller av elektriska juicersSom i konventionella modeller har elektriska juicers ett konformigt munstycke. Innan pressa juice från granatäpplen rekommenderas frukterna att rengöras och skäras i 4 skivor. Det är bättre att ta bort venerna, så att frash inte ger av med bitterhet och bitterhet. Sedan följer:

 • omväxlande lägga halvorna;
 • tryck dem med ett munstycke i form av en kon, sänka hållaren;
 • starta enheten.

Tillverkare av modern teknik producerar modeller som har en inbyggd omvänd funktion. Detta gör det möjligt för munstycket att rotera i olika riktningar, vilket förhindrar igensättning av viktiga delar. I satsen för granatäpplepressen finns det speciella mätkoppar, liksom borstar för rengöring av filtreringsnätet. vitamin dryckDet är värt att komma ihåg att hushållsapparaternas liv i stor utsträckning beror på korrekt användning av det. Det är alltid viktigt att rengöra och torka enheten. Då kan familjen regelbundet fylla på sitt lager av vitaminer och näringsämnen.

Video om 3 sätt att få granatäpplejuice