AL-KO gräsklippareInnan du köper en billig enhet för att ta hand om boet är det nödvändigt att analysera den föreslagna utrustningen för driftsäkerhet och effektivitet. Låt oss använda informationen – gräsklippare: Betyg av de bästa modellerna från 2016, sammanställd enligt kundernas feedback, om analys av specialister, efterfrågan på specifika modeller från konsumenter.

Läs också om: Elektriska trädgårdsgräsklippare.

Motivering av valet av elverktyg

Kompakt gräsklippare behövs för gräsklippningVerktyg för gräsklippning, gräsklippare, motocos, gräsklippare har en liknande tillämpning men skiljer sig åt i arten och mängden utförda åtgärder. En gräsklippare kallas ett massivt verktyg, på ramen där drivningen och fyra hjul är fixerade. Ofta på plattformen är monterad en anordning för insamling eller slipning av gräs. Vagnen kan vara självgående framhjul eller bakhjulsdrift. Klipparen är en kraftfull, sluten knut som heter ett däck.

Att arbeta med gräsklipparen är förknippad med risken för skador. Vid klippning kan du plötsligt kasta bort stenen med acceleration. Arbetskläder måste säkerställa säkerheten. Reparation av eventuell komplexitet, rengöring av knivar eller förtäppt utstötning bör utföras när enheten är avstängd. Det borde finnas inga barn eller djur nära arbetsplatsen.

Gräsklipparen behandlar rena, jämnt gräsmattor utan skogsbrukar. Att podkashivaniya obekväma platser, arbeta i hörnen, måste du använda en trimmer eller motokosoy.

Tekniska egenskaper hos modellenTekniska egenskaper hos elektriska gräsklippare:

 • kraft – 0,75-2,0 kW;
 • Bredden på skeden är 30-45 cm;
 • Klipphöjd är 30 -60 cm.

Beroende på rammens tillverkningsmaterial, däck, närvaro av gräsklippare eller chopper, varierar elektriska gräsklippare för stugor i priser.

Valet av en elektrisk gräsklippare är motiverad med tillgången till ett nätverk och tillgången till en anslutning. Arbetsområdet för det elektriska verktyget är 60 meter från anslutningspunkten med strömkabeln. Fördelar med modeller i jämförelse med bensindrivningen:

 • mindre vikt;
 • enkel start och kontroll
 • mindre ljud under drift.

Viktiga brister är den konstanta kontrollen av dragkabeln och mekanismens begränsade rörlighet.

Rätt val av gräsklippare tillverkare

Gräsklippare Skil 1170 RABland de många företag som erbjuder sina produkter till byborna, från år till år hörs samma varumärken, deras produkter köps, ignorerar andra modeller. Efterfrågan gör handelsföretag att göra betyg och beställa den bästa produkten. Gräsklippare el har betyg – de bästa modellerna av 2016 enligt versionen av försäljningen i MI, enligt Yandex Market resurs, enligt köparens recensioner i juli 2016.

När du väljer ett verktyg är det användbart att se feedback på modeller. Inte nödvändigtvis berömma modellen bara kända tillverkare. Så det var möjligt att öppna en billig amerikansk gräsklippare Skil 1170. Den har en plattform på 4 hjul, som har en 1,4 kW motor, en hård 30-liters gräshoppare. Gräsklipparen ger en ek 33 cm, aggregatets totala vikt är 9,5 kg. Modellen har inga kommentarer till recensionerna. Till skillnad från kända modeller av framstående företag, priset på denna elektriska gräsklippare för en dacha inte överstiger 4,5 tusen i detaljhandeln.

Ge inte alltid kända märken. Mycket lägre till ett pris kan du köpa en kvalitetsprodukt med lågt betyg. Samma produkt på olika handelsgolv är väsentligt olika i pris. Använd det ögonblick när det finns rabatter på semesterverktyget under säsongsförsäljningen.

Detta är dock ett bra undantag till de allmänna lagarna för varumärkesutveckling. Företag som ingår i listan över ledare värderar sitt rykte, ständigt uppdaterar uppställningen. Därför spenderar dessa företag från år till år pengar inte utveckling, deras modeller är inte dyra. Om du tittar på värderingen av de bästa modellerna för elektriska gräsklippare enligt Yandex-marknadsversionen, är de första sex positionerna för priskvoten för 1, 2, 6 ställen Bosh-modeller. Enligt resultaten från gräsklipparens tillverkares popularitet enligt Guidebook versionen för juli 2016 gavs första platsen till Bosch-produkter. Kostnaden för betygsmodeller är måttlig från 10 till 14 tusen rubel.

Related  Hur man väljer en kultivator för att ge billig och pålitlig?

Gräsklippare BoschGräsklipparen Bosh Rotak 32 tog ledande position i rankningen av de bästa modellerna. Priset på produkten är 4500 rubel, vilket inte är typiskt för varumärket. Gräsklipparen är utrustad med en 1,2 kW motor, har utmärkt hantering och prestanda. Recensioner om modellen är bara positiva.

Med tanke på den stora garantiperioden för utrustningen och tillgången till ett omfattande nätverk av servicecentraler, kommer Bosch gräsklippare av någon konfiguration att vara ett fördelaktigt förvärv.

De rekommenderade sig som tillverkare av pålitlig utrustning, enligt Trade Guide, företaget:

 1. Bosh, deras produkter har gett uttryck för 36.649 kunder.
 2. Makita fick 25,175 tacksamma recensioner.
 3. AL-KO-positiva återkopplingar 24521.
 4. Husqvarna – 18717 tacksamma köpare.
 5. MTD – 17736 recensioner.

Makita ELM 3710Att göra en bedömning av tillförlitligheten hos elektriska gräsklippare, algoritmen för tekniskt fel under garantiperioden var de mest karakteristiska fel på vissa modeller. Som en följd blev en välkänd tillverkare med sin modell Makita ELM 3710 inskränkt. Absolut alla produkter i detta märke har bakhjul som skjuter ut från skrovet och bryter. När vinterlagring rostar motorns lager, trots bevarande.

Göra ett val av en elektrisk gräsklippare för en dacha, du måste komma ihåg om fakes. När du köper bör du varna det externa, orubbliga eller artisala utförandet av plattformen och dokument av tvivelaktig kvalitet. Otillförlitliga och farliga är billiga kinesiska verktyg.

Gräsklippare av företaget Al-Ko

Elgräsklippare AL-KOTyska företaget Al-Ko mer än 50 år utvecklar och skapar trädgårdsutrustning. Utrustningslinjen för gräsklippning inkluderar bensin och gräsklippare Al-Ko och även gräsklippare robotar. En mängd olika verktyg är utformade för mulching av gräsgräsmattor eller för insamling i en behållare. Företaget har etablerat produktion av gräsklippare i Österrike sedan 1966, fortsätter familjetraditionen. För att möta efterfrågan och utveckla produktionen görs också sammansättningen av gräsklippare i Kina.

Related  Vilken typ av press för att pressa juice att välja ett sommarboende och en värdinna

Gräsklippare el Al-Ko är lätt att använda, och är efterfrågan bland byborna. I betyg av de bästa gräsklipparna på elförsörjning tog modellen AL-KO Classic 3.82 SE den tredje platsen. Karaktäriserar verktyget:

 • kraft – 1,4 kW;
 • bredden på bommen är 38 cm;
 • Klipphöjd – 20-60 cm;
 • Gräshopparens volym är 37 liter;
 • kropp – plast;
 • vikt – 13 kg.

Ett verktyg tillverkas i Tyskland med en garanti på 3 år. Priset på produkten är 5000 rubel. Gräsklipparen är lämplig för arbete i små områden. Hjulen försänkta i kroppen gör att du kan klippa nära staketet.

Modell AL-KO 112547 Silver 34 E ComfortModell AL-KO 112547 Silver 34 E Comfort är listad i Yandex Market ranking, där den ges 4 positioner. Kraften på fläkten är 1,2 kW, klipparens bredd är 34 cm och klipphöjden är 28 till 68 cm. Gräsklipparen är noterad för att den är tillförlitlig i drift och det är lätt att justera skålens höjd. Det är värt ett genomsnitt på 11,5 tusen rubel.

Typiska funktioner i MTD-verktyg

Teknik MTD har alltid en genomtänkt funktionalitet. Företaget ursprungligen från staden Cleveland har en världsomfattande popularitet som tillverkare av kvalitets trädgårdsredskap. Den första roterande slåtteren MTT släpptes 1958. De gräsklippare som skapas senare kallas roterande gräsklippare.

MTD gräsklippareModellerna är olika:

 • hjulets höjd;
 • bredden av den avfasade remsan;
 • Korgens volym för förvaring av förvaring.

Alla modeller är utrustade med slitstarka, skyddade motorer med tvungen kylning. MTD slåtterkroppen är tillverkad av resistent polypropen. Hjulen har ett bulkskydd, de är stabila på ojämn terräng. Handtaget är justerat för gräsklipparens tillväxt och vikningar under transporten. Funktionen hos trädgårdsdammsugaren främjar en ren grässkärning. Gräsbehållaren kan avlägsnas och sedan släcks höjden på väg tillbaka.

Gräsklippare MTD 46Som ett exempel på ett budgetalternativ kan du överväga MTD 46-gräsklipparen. Modellen lockar köparen med funktionalitet och tillförlitlighet. Detta är en kraftfull enhet utrustad med en BS 450 E-serie OHV-motor. Tekniska data:

 • kraft – 2,5 kW;
 • Bredden på bommen är 46 cm;
 • korgvolymen är 60 liter;
 • kroppsstål;
 • vikt – 34 kg.

Related  Borr Interskol pålitligt verktyg till ett överkomligt pris

Det pris som deklarerats av tillverkaren är 120 dollar.

Från kategorin av de mest kraftfulla elektriska gräsklipparna erbjuder företaget modell 48 ESP HW. Enheten arbetar med ett bandgrepp på 48 cm och har en knut av slipning av gräs med hjälp av munstycken. Höjden på klippningen är inställbar i 6 varianter. Väskan till gräs är konstruerad för 75 liter. Minsta klippning på 2,5 cm från marken. Motorkraften på 1,8 kW gör att du kan arbeta från nätverket. Gräsklipparen har ett självdrivet driftläge. Det finns en sådan sammansättning av 23 tusen rubel.

Hur man väljer en pålitlig elektrisk gräsklippare för ett sommarboende

Val av gräsklippare när det gäller tillförlitlighetModeller av elektriska gräsklippare nummer mer än hundra, och bybor behöver välja den enda, och i många år. Först måste du bestämma källdata. Äganderätten är avgörande för valet av motorcykel. För de goda ägarna till ett landstuga med element i landskapsdesign, klippta gräsmattor behövs en kraftfull diesel- eller batteriteknik. En elkabel begränsar serviceområdet. Du kan använda nätverksanslutningen för att bearbeta ett område på 4-6 hektar.

En gräsklippare på eluttag kräver mindre underhåll än en modell med förbränningsmotor. Från kraftverktyget är det mindre buller, det är mycket lättare och i kontroll. Kraften, greppens bredd är dock större för dieselgräsklippare. Priserna på elektriska gräsklippare för dachas är lägre än för bensingräsklippare.

Efter att ha slutat på den elektriska gräsklipparen är det nödvändigt att välja en modell med en effekt på mer än 0,9 kW, även om det är lätt att ta hand om. Ta inte en modell som helt framställts av polymerer. Eftersom materialet beter sig under vinterförvaring är det inte känt.

Hyundai gräsklippareVi bestämde oss för att göra ett köp, skynda inte:

 • inspektera platsen, oavsett om du har en plan yta som kräver systematisk klippning
 • Välj gräsklipparen med nödvändiga parametrar från katalogen;
 • noggrant studera kundens feedback på produkten;
 • Leta efter en godkänd modell från europeiska tillverkare, på förhand vet att det kommer att kosta mer.

Vid val av ett verktyg görs valet med ett tillräckligt förhållande mellan pris och kvalitet. Svaren måste behandlas kritiskt. Ibland är informationen inte helt tillförlitlig på grund av konkurrensen. Det är inte värt att göra en slutsats om den olämpliga modellen för en granskning. Den bästa experten kan vara specialist på servicecentret. Endast där känner de mest utsatta punkterna för elektriska gräsklippare.

Guide för att välja en elektrisk gräsklippare – video