Lätt praktisk motorsågHur man förstår en oerfaren utvecklare i en mängd olika motorsågsmodeller, varav en måste köpas. Motorsåg Carver eller Lugn för honom är bara ett namn. I granskningen av verktyg kommer vi att lyfta fram de viktigaste konsumentegenskaperna hos var och en av de aktuella varumärkena, med fokus på användningen av modeller under olika omständigheter.

Grundläggande kriterier för val av såg

Vid val av motorsågar tar hänsyn till arbetets karaktärBeroende på arbetets karaktär väljs verktyget av kapacitet. Det finns en skillnad i de tekniska parametrarna för sågar:

 • professionell;
 • semi;
 • amatör.

Välj den enhet du behöver för specifikt arbete. Vikt, verktygets dimensioner beror på effekten. Och inte med en hand kommer det att motsvara häcken och höja sig till axelns nivå av ett monster på 13 kg i vikt.

Varje tillverkare utvecklar säkerhetssystem för verktygets funktion. Men det kan inte ge upphov till alla fall av återhämtning och sopavfall. Sågverkarens skyldighet att tillhandahålla skyddsåtgärder för sig själv. Punkter, stövlar, handskar och slutna kläder bör ligga till grund för tolerans med ett verktyg med ökad fara.

För ekonomisk användning av optimalt små elverktyg för att välja en däckstorlek till 40 cm. För proffs skärbladlängd kan nå 70 cm. Sågar kostnaden beror inte bara varumärket utan även destination. Att arbeta på dacha väljer ljusa och billiga produkter. Översynen omfattar ryska varumärken, inklusive sydkoreanska och amerikanska prover, inklusive i Kina.

 Karakteristika för Carvers motorsåg

Motorsåg CarverVarumärket utvecklades i Ryssland av OOO Uraloptinstrument, produktionen överfördes till Kina. Alternativen som används i verktyget är:

 • förbättrat handtag av sågen;
 • pump på bränsletillförseln;
 • system med antivibration med hjälp av en flerspetsprofil;
 • bra start vid minus temperatur;
 • bränsleekonomi och ökad effekt med After Charge, Cleane 2;
 • enkel start av snabbstart
 • Cylindern är tillverkad med hjälp av tekniken för porös krombeläggning;
 • luftkylsystem.

I tillverkarens sortiment finns modeller från 2500 till 10000 rubel beroende på klassen av Carvers motorsåg. De lätta amatörmodellerna inkluderar RSG-25-12, en tung professionell överväga Carver RSG 72-20-modellen. Verktyget är efterfrågan hos ekonomiska företagsledare.

 Presentation av motorsågbison

Motorsåg BisonVarumärket tillhör den ryska CJSC Zubr OVK, med specialisering inom utveckling och tillverkning av maskiner och handverktyg för amatörer och proffs. Företaget har utvecklat en kedja av motorsåg för jordbruk och yrkesmässig användning. Även i amatörversionen använder de:

 • elektroniskt tändsystem;
 • lätt start med en bränslepump;
 • tröghets- och hjälpbroms;
 • Justerbar automatisk kedjesmörjning;
 • förbättrat anti-vibrationsskydd;
 • kedjetraktor och metallstödtand;
 • preliminär luftrenare.

Related  Regler för att välja en elektrisk grind i trädgården

Med en effekt på 1,2 kW är däckets längd 35 cm och vikten på motorsåg Zubr ZCsPB-370 utan gångjärn 4,7 kg. Verktyget kan genomföra det ekonomiska arbetet i sin helhet. Den kan användas vid byggandet av ett hus, och när man skär ett gammalt träd. Professionella modeller är utrustade med en såg till 50 cm. Kostnaden för produkter är från 6,8 till 12 tusen rubel.

Efter att ha köpt en ny såg måste man först och främst, innan den startas i tomgång, läsa igenom motorsagens bruksanvisning.

Egenskaper av kedjesågkaliber

KedjesågkaliberMotorsågar Kalibreras med samma namn Ryska bolaget sedan 2001. Deras utmärkande drag i användningen av noder som bestämmer mest pålitligheten av verktyget och dess säkerhet. Linjalen innehåller ett elverktyg från 1,4 till 3 kW. Användning av något verktyg är möjligt i enskild konstruktion. Hushålls- och professionella modeller är utrustade med:

 • ett tandstopp, fixering av sågens läge i förhållande till sågplatsen;
 • glidande ergonomiska handtag;
 • tröghetsbroms som skyddar mot rebound;
 • automatisk kedjesmörjning;
 • snabbstartssystem.

Köp oftast modeller BP-1300, BP-2500, BP-1800. Priset på medelklassen var 5000 rubel.

Kedjesåg Oleo Mac

Kedjesåg Oleo MacVi representerar världens främsta varumärke. Det italienska företaget Emak Group är en välkänd tillverkare av handverktyg för landsbygdsarbete. Det dyra verktyget är obefläckat i drift. Enligt resultaten av betyget på motorsåg Oleo Mak 937 35 cm tog andra platsen i halvåret 2015 och förlorade bara varumärket Shtil. Huvudskillnaden mellan produkterna var två ringar på kolven, vilket är sällsynt med sågmotorer. Och som en konsekvens:

 • ökad kompressionskvalitet;
 • ökad kraft;
 • ökad tillförlitlighet.

Huvudvillkoren för felfri drift är användningen av bränsle, tillsatser och smörjmedel av hög kvalitet för kedjan.

Alla modeller kännetecknas av låg vibration och ett pålitligt system för att blockera återgången eller bryta kretsen. Det finns en högklassig utrustning från 14,5 till 40 tusen rubel, beroende på kapacitet. Modellerna som tillverkas i Kina kan köpas till ett pris över 6 tusen rubel.

Modell sortiment av motorsåg Taiga

Motorsåg TaigaEn kedjesåg av Taiga produceras vid samma fabrik i Perm som den legendariska Uralen. På produkten är installerad förgasare Walbro japansk tillverkare. Bekväma handtag och anti-vibrationsskydd finns. Operatörens skydd mot backstopping och rivning är tillgänglig. Bör uppmärksamma den modell motorsåg Taiga TBC-4000 med en effekt av 4 kW med en vikt av 5,5 kg och en buss längd av 45 cm. Med en låg vikt, gör att instrumentet befogenhet att utföra något arbete. Det finns i lineup tungvikt upp till 9 kg, erbjuds som semi-professionell. Kostnaden för produkter i prisintervallet 6-10 tusen rubel.

Related  Pump Automotive – Urvalskriterier

Motorsågsunionen från företaget Hermes

Motorsågsunionen från företaget HermesUniversala sågar Facket produceras med en motor med en kraft på 2,35-2,6 kW. Tonvikten med tanden när du skär och bromsen gör arbetet med sågen mindre farligt. Skyddsskydd mot vibrationer, snabbstart, allt är närvarande. Liksom alla ryska modeller i ett plastfall, förlorar modellen snabbt sin externa överklagande. Var uppmärksam på produktens vikt. Det är ca 13 kg för modeller med 3,2 kW motor. Priset på modell 4800-rubler är osannolikt att motivera ansträngningarna för att arbeta med skrymmande utrustning.

Företaget “Forester” erbjuder en bra motorsåg

Motorsåg ForesterRyska motorsåg Föreståndaren övervinner gradvis världsmarknaderna. Bolagets policy är att ständigt förbättra modellen. Hushållsmodell Förstärkare RT 3816 har följande alternativ:

 • effekt 1,5 kW;
 • En luftbränsleblandning framställs av Valbro-förgasaren;
 • Start med en bränslepump och ett lättstartsystem;
 • däckets längd är 40 cm.

Däckets tillförlitliga fastsättning på en specialhållare säkerställer användarens säkerhet. Tandat blad stabilisator läge, blockerar anti-studs och rusa kedja våren och vibrationsdämpande handtag – allt underordnas bekvämlighet sawyer arbete. Viktigt är att enheten är 4,9 kg. Modellens pris, deklarerat av tillverkaren, är 4230 rubel. Kraftfull professionell motorsåg Forester 4518 kostar 7600 rubel.

Modellerna åtföljs av en detaljerad instruktion om vilka fältförhållanden det är möjligt att reparera och justera sågen.

Motorsåg Storm och dess egenskaper

Motorsåg SturmUtrustningen är utvecklad i Tyskland. Officiellt utförd skruvmontering av modellen i Kina från de medföljande komponenterna gör det möjligt att få sågar av god kvalitet till ett överkomligt pris. På alla motorsågar ger tillverkaren en garanti till ett professionellt verktyg 25, hushållets 14 månader. Vid tillverkning av motorsåg använder Sturm förkromade cylindrar, vilket ökar motorns livslängd. Motorn är utrustad med ett uppvärmt startsystem och kan användas vid -30 C. Det finns en låsknapp för oavsiktlig aktivering av enheten. Andra säkerhetssystem, smörjmedel finns både i high-end modeller. Modellkapaciteten på 1,8 kW, längden på bussen 46 cm väger bara 4,2 kg. Kostnaden för modeller för sommarboende är cirka 6 tusen rubel.

Related  Hur man väljer en fräsmaskin för trä

Amerikansk tillverkare av motorsågar Poulan

Kedjesåg PoulanPoulans motorsågar kan beskrivas som en varumärkesstiftares policy att ge världens befolkning en billig modell med ett minimum av funktioner. Fortsättare följer en policy för att skapa högkvalitativa produkter till överkomliga priser. Det finns bara en fabrik i Amerika, men producerar mer än en miljon motorsågar per år. Plasthuset gör produkten billigare. En liten vikt gör skärverket enklare. Ledande inom försäljning i världen är Poulan 2150 motorsågsmodell. Specifikationer:

 • däcklängd 40 cm;
 • motoreffekt 1,7 kW;
 • Volymen av bränsletanken är 0,36 L;
 • Produktens vikt utan headset 4,7 kg.

Det var värt omkring 7 tusen rubel.

Ett anständigt val – en Hyundai motorsåg

Motorsåg HyundaiMärket av sydkoreanska tillverkare är efterfrågan bland teknikens fackmän. Om du tar förhållandet mellan pris, kvalitet och prestanda, kan Hyundais hushålls motorsåg sätta på de ledande positionerna.

Både professionella och hushållssågar är utrustade med tillförlitliga tvåtaktsmotorer. Men ett professionellt verktyg kan fungera i flera timmar utan överhettning.

Instrumentets fördelar är:

 • lätt start;
 • tillämpning av däck med ökad tillförlitlighet
 • Ett omfattande system för säkerhet och skydd av sågverket från skador.
 • god vikt till utrustningsförhållande.

Priset på modellen motsvarar kvaliteten.

Ett urval av modeller för granskning kommer bara att ge en allmän uppfattning om de tio bästa modellerna som lämnats in. Välj carver s motorsåg, eller Henday kan hålla verktyget i hans händer. Bara min egen känsla av komfort kommer att fatta ett beslut.

Bläddra i motorsåg Taiga BP 3900-R – video