Зашто вам је потребан аератор за рибњак?

рибњак у земљиВештачки створени пејзаж са уметничким рељефом, рибњаком и пешачким паукама изгледа привлачно само уз одговарајућу негу. Аератор за језеро ће засићити воду ваздухом и животом. Без обнављања, стајаћа вода ће цветати, покрити непријатним сјајним филмом и добити лош мирис. Свим живим стварима је потребан кисеоник. Направити језеро испуњено рибом и воденим лилијама може бити само аерација.

Објективни узроци зрачења стајаће воде

жабаЦијели водени систем планете је у сталном кретању и промету. Подземне воде, ријеке, језера и солни океан су повезани, размена воде укључује атмосферу. Мијешање, млазнице извлаче ваздух. И само рибњаци не учествују у заједничком плесу. Боттом су обложене изолационим материјалом, а малој површини која не може задовољити дебљину раствореног кисеоника добијеног са кишним капима. Као резултат тога, вода површина рибњака прво, беживотна, а затим даје уточиште малигни трулежи и алге које развијају у том окружењу. Уместо рибњака, временом ће се појавити смрдљива мочвара.

риба у језеруСтавите ваздух у базен, инсталирајте аератор за рибњак који вам је потребан:

 1. Што је топлије на улици, мање растворљивост гаса и лошији кисеоник постаје језер.
 2. Утрошени микроорганизми потону на дно у облику муља и почињу да губе у одсуству кисеоника.
 3. Да би се спречила стагнација, неопходно је померити воду у језеру.
 4. Биолошки процеси се активно одвијају у води богатом кисеоником.

Ако кисеоник у води није довољан, риба плута на површини и држи у уста да ухвати ваздух. Полжи који чисте базен, једу планктон, склањају се на гладак биљака.

Ако годинама не би дошло до нестанка кисеоника, у једном тренутку се то десило, потребна је анализа. Сваки екосистем може носити одређени терет. Езеро би могло претерати, превише биљки користе кисеоник и постало је недовољно. Разлог може бити неуморно храњење рибе у језеру, маса је кисела и користи кисеоник. Прекомерна риба је такође штетна за систем.

Методе снабдевања ваздухом за аерацију

инсталација аераторСваки аератор за рибњак треба да створи мешање водених слојева, истовремено их сатурира кисеоником. Али у зависности од количине језера, његови становници користе различите методе азерификације:

 • површински;
 • Ињекција;
 • дно;
 • комбинација.

Површински ваздушни компресори укључују инсталације које плутају на површини воде. Могу да створе фонтане. Капљице воде, пада, засићене ваздухом, помешане са слојевима. Други тип таквих инсталација може бити пропелер, који мијеша воду као вентилатор ваздуха док истовремено привлачи гас изнад површине. Процес је бучан и не воле становнике језера.

површинска инсталацијаМетода убризгавања се заснива на увођењу долазног ваздуха у вртлог тока воде. Стартед о овом Турбо Јет принцип инсталације, Аква Ханди плутају потопљени мотор са радним колом, формирајући левак, где је ваздух усисава и захваћеног авион. Смеша воде и ваздуха има усмјерено радијално кретање лијака, елиминише се стагнација зона. Ови аератори погодни су за рибњаке са рибом, они су ниско-шумски, они раде на тихом шишању на послу.

подводна инсталацијаДоња метода најчешће се користи за аератацију језера. У овом случају, метода се може користити када компресор стоји на обали, а ваздух пролази кроз црево до чешљака у доњој зони. Користе се потопљене пумпе инсталиране на дну. Они прегаче ваздух преко црева помоћу ваздушних фитинга. Аератори мешају воду, засићују гас и изравнавају температуру. Потопљени у воду у зимском периоду, неће дозволити да се кожа формира на површини.

Комбиноване јединице имају компресор на обали, а довод зрака је плитко. Када се користи додатна пумпа, добија се мешавина гасне воде.

аератор зимиКоји од начина за распоред вештачког резервоара који треба изабрати – се одлучује за сваки базен у зависности од величине и популације живих бића. Међутим, неопходно је обезбедити снабдевање ваздухом с обзиром на климатске услове, не дозвољавајући да се језеро замрзне. Зими аератор за језеро ће спасити резервоар од потпуног замрзавања и рибе од смрти. Због чињенице да се вода константно обнавља, она се уздиже навише, не постоји могућност формирања леда на површини огледала.

Критерији за инсталацију

аератор за рибњакСваки компресор је дизајниран за одређену количину воде. За становнике резервоара, вишак кисеоника је штетан, као и његов недостатак. Неопходно је узети у обзир потребу за кисеоником у различитим климатским периодима у години.

Ако желите одабрати ваздушни компресор добре квалитете, дајте предност немачком произвођачу. Цена аератор за баре зависи од многих индикатора:

 • снага компресора ваздуха;
 • могућност коришћења на различитим температурама;
 • бука уређаја;
 • репутацију произвођача.

Летњи аератори за мале декоративне језерце могу се купити по цени од 4-10 хиљада рубаља. За вештачке средње језерце, цене аератора за рибњаке почињу од 40 хиљада рубаља. Рибљи велики језери са зимским снабдевањем ваздуха од познатих произвођача коштају више од 100 хиљада.

аератор оазе аква-окси цвс 2000На пример, аератор за ОАСЕ Акуа-Оки ЦВС 2000 је погодан за снабдевање кисеоником са 20 кубних метара воде. Вреди инсталирати 12 хиљада, у комплету са мотором са две млазнице за аероје и цријева од 2 и 5 метара. Инсталација троши само 250 В, малу буку. Дужина прикључка до извора до излаза је 120 метара. Енергетски део се може поставити на обали и чак испод нивоа језера, јер је неповратни вентил у линији. У сету су два декоративна камења, стилизована под шљунком са травом.

Инсталацију аератора сакупљамо сопственим рукама

индустријски аераторНије потребно купити инсталацију. Довољно је познавати принцип рада ваздушног компресора и имати дугачак залогај застарјелих алата. Направите аератор за баре са својим рукама, ако можете наћи на фарми:

 • Пумпа за одвод, која се након поплаве окреће поплављене јаме, може се користити са инсталацијом под водом;
 • инчни канализациони канал – 2 м;
 • огранак цеви пречника 32 мм дужине 30-50 мм;
 • Тее са славином 45;
 • угао;
 • водоотпорни кабел у дуплој изолационој цеви.

Наставићемо инсталацију инсталације. Да бисте то урадили, спојите чеп са прикључком за црево. С друге стране, цијевна грана се убацује у матицу. Повлачење се окреће на 45 степени и убаците велику цев. Повежите адаптер са монтираним склопом. Неповратни вентил мора бити стављен у структуру.

Све потапајуће пумпе имају затворено кућиште. Оловна жица је направљена са двоструким поклопцем и затвореном изолацијом.

Након тога извршите водоотпорна ожичења. У тлу чекирам монтажну цев и причврстите конструкцију, тако да цев за довод зрака буде мало изнад нивоа воде. Да би покрила грађевину од рибе, ставите је у мрежу. Цев се мора нагињати тако да ваздух може гладко да протиче у проток воде и мијеша се с њим. Добили смо миксер за ињекторе.фонтана-аератор у језеру

Ако у резервату постоји дубока пумпа, можете му градити сликовиту кућу на обали. На грани цеви поставите контролни вентил и заштитну мрежу и причврстите црево до језера. На правом месту је црево црева за рибњак украшено, а мали водопад или нешто слично је организован, зависи од маште дизајнера. При старту, црево треба да буде испод лежишта, тако да не постоји ваздушни јастук. Иста инсталација са пумпом мора бити уроњена у воду у кућиште заштитне мреже.

самотрађени аераторИмате ли компресор? Потом усавршавамо потапајући аератор. Без обзира да ли колима од пријемника или из фрижидера, ми ћемо их имати на плажи, повезани са цревом са ПЕТ боце и ставите уређај на дну рибњака. У рупама пробушеним иглама, ваздух ће се континуирано повећавати према горе. Међутим, како не би прегрејали моторе, потребно је ставити тајмер за периодичну активацију.

Компресор успешно заменити мотор усисивачем да постави слој валовитог црева чешаљ створити Аир оутлет, шљунак пуњење боца за њихово Упуштена, и нека пливају заједно са рибом под водом.причвршћивање роторских лопатица

Можете монтирати јединицу помоћу вјетробрана. Такви аератори за рибице са рибом ће бити корисни у зимском периоду. Вјетрењаче се дуго користе и успјешно користе у зимничким јама, гдје се риба врти. И без обзира на то од кога ће пропелери бити направљени од метала или резане цијеви. Они морају да окрећу осовину и преносе ротацију у подводни мешач. Сама инсталација може плутати око језера на површини, погоњена вјетром вјетра или везана за једно мјесто. Обично ротирајући јарбол је ојачан на дрвеном сплаву. Ротирајућа шипка је причвршћена рукавом у лежишту клизања. Доњи миксер је тространи, направљен од калаја или пластике.

Још један важан дизајн је направљен на електричном погону на електрични погон на пластичном сплаву од пене. Са хоризонталне осе, према ротацији, приказују се лаке турбине са четири лопатице, брана се креће независно дуж језера. Аерација је површна. Мотор у затвореном кућишту, стабилност се одржава обезбеђивањем турбина на независним пловцима на којима је окренута ротирајућа вратила.

Користећи информације, било летњиковца ће бити у стању да изгради најмањи декоративни базен од старих аутомобилских гума за опремање подручје водопад створена аератора од материјала при руци на радост деце.

Аератор за башту са вашим рукама – видео

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector