Уређај и примена хилера за моторни блок у летњој резиденцији

Хилирање кромпираМотоблоцк уз помоћ прерађених и монтираних средстава лако може обављати читавогодишњи рад везан за рурални живот. Хиллер за моторни блок је неопходан, јер је могуће направити жлебове за садњу, сјечити кревете и посадити биљке. Ефикасност обраде олова зависи од дизајна алата.

Примена хилера у култивацији тла

Хилтер је у стању да пресеци бразду за садњу и да избаци кромпирХиллер мора превазићи отпор земље, подићи га са равном површином нагоре, стварајући гребен. Затечени крај мора бити спуштен испод површине одређене дубине. Подиже и отпушта земљиште, а како би се земља усмерила до основе постројења, усмјеравају се равнини који стварају камен на обе стране. Изградња хилера за моторни блок одозго изгледа као стрелица, стране сечива изгледају као крила лептира.

Побољшања дизајна односе се на контуре који смањују отпор, чинећи чешаљ вишим или ширим. Принцип рада овог стабла се не мења – опушта се, уклања слој тла и помера до основе биљака постављених у низу. На исти начин се врши резање бразде под засадјењем кромпира.

Диск хиллер за мотоблокДруга врста хилера за моторне блокове је пар дискова. Због танког обода, структура улази у земљу на одређеној дубини са ниском отпорношћу. Они се не истичу у стационарном стању, они се окрећу, и тиме превладавају отпор уз мање напора. Међутим, у циљу стварања дискови мождани удар, треба да подесите угао и вертикални угао полетања. Растојање између дискова на кадру је подешено према ширини обрађеног реда. Погледајте видео снимак, попут снимања кромпира са блокадом на каменском тлу Симферопола:

Условно, све оцере у облику и начело рада називају се:

  • листер;
  • диск.

У овом случају, листер има различите облике савијања авиона, продубљујући у земљу, носач може имати масивни врх. Блатобрани или плужице имају савијање, нагиб, могу имати подесиви и подесиви профил.

Парови диск хедге за мотоблок морају се подударати у величини, контури и тежини. Иначе, гребен неће бити глатко. Систем подешавања углова спуштања и нагиба омогућава успостављање неопходног профила удара.

За моћне тешке мотоблоке, хиллбугови су спојени, светлосни стубови за МТЗ мотоблок су монтирани на три.

Уређај је олакшао и убрзао хлађење кромпира са моторним блоком – видео

Како направити хиллер за мотоблок сами

Хиллер је направио сопствене рукеШарнирски уређаји у комплету са блокадом мотора не иду. Произведу се и продају одвојено. На тржишту пољопривредних машина, можете пронаћи хиллер за било који тип култиватора, израчунат за нацрт вашег коња. Али проблем је што завршни алат кошта више од 10 хиљада, а то је за сеоске становнике у савременим условима, количина је значајна. Али на депонији или иза периферије можете пронаћи све што вам је потребно да направите гомилу за мотоблок.

Да бисте инсталирали пропелер хиллер морате осигурати да у вашем мотоблоцк двоструки мотор са обрнутом, 2 брзине напред. Мора постојати селективно вратило.

У почетку морамо одлучити да ли ћемо направити диск или листер. Један ред или дворедни алат ће повући култиватор. Да ли је потребно обезбедити клизна крила, подесива растојање између два алата. То јест, пре него што направите хиллер за мотоблок својим рукама, требају вам цртежи и видео записи, на пример:

Наравно, вјештине у раду са металима су неопходне. Ни сваки сељак у напуштеном бачву грејалица не види вриједне чворове за фарму. Према томе, одлазе код занатлија за савет, од њих се тражи да помогну.

Међутим, не треба само размишљати о дискусијама, већ и за причвршћивање њих, а понуђач погонског кола за мотоблок са својим рукама нуди се помоћу господарице.

Цртежи чворова на дискуОвде су, поред дискова, дате и димензије и резови најважнијих делова кућног хилера.

Дизајн ће се значајно промијенити ако можете пронаћи дискове од демонтираног стругача или друге пољопривредне машине. У сваком случају, приликом израде кадра, треба размислити кроз систем за подешавање диска.

Цртање за производњу дискова за брдаМудрост мајстора са златним рукама је неограничена. Дакле, ако нема дискова, могу их заменити кружним ножем из кружне тестере. Квалитет челика, зуби додатно ослобађају тло. Да бисте направили лежајни склоп, и даље морате, у супротном се оштрицје листа неће окретати. Али челик је инструменталан и у рукама занатлије ловац за моторни блок ће радити ефикасно.

Приликом креирања новог уређаја у дворишту куће, не заборавите на сигурносне мере. Када заварујете радите са маском. Али у овом тренутку, “бунни” могу ухватити своје вољене посматрајући занатлије. Када радите са опасним алатом, водите рачуна о сигурности других.

Сорте листера само-произведених и биљних брда

Димензије домаће липе хилераНајједноставнији нерегулисан хилер је непрекидна конструкција њихове две дивергентне обликоване плоче, распоређених на огледало и са заједничким ребрастим ребром.

Ово је основа, али ако га додате у облику подесивих плоча, добићете прилагодљив високоградитељ сопствене производње. Без плоча, то је диван риппер редова кромпира, у којем се земљиште сабија, а ваздух не пролази до корена.

Листер ради са различитим крилимаХилтер са фиксним пригушивачем може се користити на равним пољима, са истим ходницима када се користи сејалица. Такав алат се користи са потиском мале снаге, јер подесиве плоче стварају додатну отпорност на слој земље.

Моторни блокови средње снаге опремљени су уређајем са подесивим држањем. Такви дизајни се користе у уским пругама ширине око 35 цм. Крошња на кукурузу је направљена од стране таквог хиллера.

Али да направимо механизам распада и учинимо то радом – две различите приче. Да би регулисали дубину спуштања у тло, потребно је направити глатку конструкцију рамова са закошењем за глатку конструкцију потеза. Само добро концентрисани чвор ће потрошити минимални напор за висококвалитетно орање. Потопити хиллер у земљу због вертикално изложеног сталка. Ако резач сјеменки од крумпира до мотоблока са сопственим рукама приликом подешавања иде низак или изнад површине, подесите угао сталка. За двоструки листерни алат, приликом монтирања кадра, потребно је прецизно одредити растојање између стрелица.

Пропелери типа пропелера

Пропелери типа пропелераУређаји који подсећају на кућни вентилатор, користе прогресивно и ротационо кретање у култивацији земљишта. Али алат можете уградити на агрегат са двостраним мотором који има обрнуто и 2 брзине. Мора постојати осовина за полагање снаге. Пропелер-тип хиллер је ефикаснији од других модела, али због сложености извршења то је скупо. Народна занатлија је узела идеју, али алат није много сличан пропелеру.

За производњу, висококвалитетни челик, машину за заваривање и бугарски су потребни. Дијелови “пропелера” се заварују на осовинама постављеним у оквир. У једном пролазу постоји дубоко отпуштање земље и пребацивање на гребен. Огртач за мотоблок је нерегулисан, па је неопходно поставити углове на експериментални начин.

Зашто вам је потребан спој за алат мотоблок

Прикључни прикључак за прикључке са блоком мотораДа би се блокирало блокирање мотора, поред рама, мора бити и склоп који је подесан и подесив и поуздан. Комбиновањем рупа на постољу, кучишту и кучишту, уређај ће направити јединствену јединицу са јединицом.

Универзална спојница, створена сопственим рукама, олакшава подешавање алата у радном положају. У овом чвору се врши прилагођавање положаја поста према тлу, радијалних углова. После корекције затегните матице и алат сет на тип земљишта, влажности земље, висине биљака.

Како поставити хиллер било ког дизајна за рад

Уградња хилера на блок мотора и подешавање дубине отпуштањаЗа било коју шарнирску или прерађену опрему за орање, потребно је прилагодити. Пре него што почнете да радите на терену, морате се уверити да је све испоручено исправно, фиксно и прилагођено. Изабрана је пробна плоча и направљен је пробни позив. У овом тренутку, требало би да слушате технику, провјерите профил удара, растојање између пријемника. На дисковима, неопходно је поставити углове напада, на лисере – дубине.

Важно је одабрати брзину обраде, која би одговарала снази механизма и квалитет теренског третмана.

Видео о диск плочама за мотоблоке

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector