Постоље за бушилице ће олакшати процесирање делаСтојало за бушилицу, одвијаче и перфорате је стационарни уређај у коме су алати за бушење фиксирани. Већина произведених држача има ограничење величине врату бушилице и не прелази 43-45 мм. Захваљујући употреби таквих уређаја могуће је потпуно и прецизно бушити дрвене материјале, производе од метала, пластике и тако даље. Поред тога, држачи апсорбују вибрације, чинећи рад једноставнијим и удобнијим. Можете се заложити за сврдло својим рукама.

Који је власник

Ако је бушени материјал веома тежак, изузетно је тешко направити праву рупу. Посебно је тешко бушити под углом, на примјер, 45 °. Бушилица може клизати или прекинути рупу, чинећи га већим. У ове сврхе се користе бушилице за бушење. Држач заједно са алатом претвара у малу машину. Квалитет рада који га обавља, у потпуности зависи од рампе.

Пре него што купите држач, пажљиво прегледајте све покретне делове за присуство игре. Такође је потребно обратити пажњу на пречник врата и удара, јер могућност дубине бушења зависи од друге.

Употребом рацк-а, бушење постаје прецизнијеШто је већи носач за бушилицу, то ће бити поузданији. Може се снабдевати и држати материјал који се обрађује, или се могу купити одвојено. Овај уређај не само поправља радни предмет већ и чини сигурнијим посао. Приликом избора постоља, у подножју треба осигурати да постоје рупе (причвршћивачи) за монтирање кућишта. Већина држача је компактна, тако да су погодна за коришћење чак иу малој просторији, на пример, у стану. Величина оквира за бушење може бити 15к20 цм, а висина око 50 цм. Тежина се креће од 2 до 6 кг. Дубина бушења од 6,5 до 7 цм.

Сталци се углавном своде, а монтажа и анализа трају само неколико минута. Неки модели држача су направљени тако да их је могуће прецизирати за потребне захтјеве (повећати дубину бушења).

Ако постоље има освјетљење било којег дела, онда затегните вијке за причвршћивање или ставите гумене подлоге у проблематична подручја. Ово ће одмах побољшати квалитет бушотина чак и на крхким дијеловима.

Шта тражити приликом избора држача за бушилицу

При избору рацк-а потребно је узети у обзир низ важних детаљаПре него што купите рацк, неопходно је проверити бушилицу ако има огрлицу за слетање. За неке моделе неизграђених алата, можда је одсутан, а без ње је немогуће причвршћивање у држачу. Врат је цилиндар дугачак неколико центиметара. Налази се близу кертриџа. Већина модела бушилице има стандардни пречник врата – 4,3 цм. Сталак за сврдла је опремљен посебним прстеном, у којем је алат причвршћен вијцима.

Следећи важан детаљ је основна плоча. Од којег материјала је направљено, на основу којих димензија и тежине зависи, колико ће апсорбовати вибрације. Сталци са базом од ливеног гвожђа боље су у стању да се носи са задатком од оних од алуминијумске легуре. Плоча треба да има рупе или причвршћење за уградњу на радну површину, као и место за стезање.

Што је већа размак између централног стуба и осовине бушилице, већа је величина материјала.

Да би се бушилица глатко спустила, носач је опремљен опругом. Потребно је само олакшати притисак на дршку, јер аутоматски подиже алат. Многи модели рацк-а имају функцију која вам омогућава да прилагодите дубину бушења. Ово не само да не помаже да се превазиђе потребна дубина потапања, већ и чини једноставнијим радом, посебно када је потребно направити много идентичних рупа. На кућишту рампе за бушилицу мора бити скала за одређивање нивоа потапања.

Преглед носача Спарки СП-43

Станд Спарки СП-43Спарки СП-43 је дизајниран за бушилице с вратом величине 4,3 цм. Основна плоча се сипа из ливеног гвожђа, што чини рад погоднијим и сигурнијим, а такође повећава животни век држача. Осим тога, велика тежина смањује вјероватноћу померања раке током употребе. Ноге плоче су прекривене гумом, тако да се држач може монтирати на глатку површину. Постоје рупе за стезне чељусти. Сви делови држача су савршено прилагођени, тако да се појављују позадине у потпуности елиминисане.

Спецификације Спарки СП-43:

 • висина – 55 цм;
 • радни удар – 7 цм;
 • димензије – 16к16 цм;
 • максимална тежина употребљеног алата је 3 кг;
 • растојање од постоља до осовине сврдла – 12,5 цм;
 • тежина држача – 6 кг;
 • земља порекла је КНР.

Погон за спуштање је направљен у облику великог гуменог држача, што чини рад точнији. Упаљач Спарки СП-43 се може користити за прераду метала, дрвета, керамике и тако даље.

Држач било којег модела је најбоље причвршћен на фиксну површину, то неће само учинити бушење тачно, већ и сигурно.

Преглед рацк Енцоре 50429

Рацк Енкор 50429Модел Енкор 50429 ради на истом принципу. То је метална основа са цевима и механизам који је фиксиран на њега. Захваљујући другом, уређај се помера. Постоље за бушење за Енцоре верзију 50429 омогућава вам да глатко померате алат и само на једној равној линији. Овај држач можете користити и код куће и на послу. У комплету са њим налази се хексагонални кључ и инструкција о раду.

Спецификације држача Енцоре 50429:

 • величина врата за постављање бушилице је 4,3 цм;
 • радни удар – 6,5 цм;
 • висина – 50 цм;
 • димензије – 21к21 цм;
 • тежина – 4,7 кг;
 • земља порекла је КНР.

Стојало се такође може претворити у машину за бушење. За то је посебан електромотор фиксиран на држач и допуњен потребним детаљима. Ручно постоље има много предности у односу на куповину. За монтажу можете користити импровизиране материјале, а такође имате прилику да направите подесиви механизам причвршћивања за бушилице различитих величина врата.

Видео о постољу за бушилицу Спарки СП-43