ратцхет сецатеурНајпознатији баштенски алат се сматра секетарима. Са очигледном једноставношћу, инструмент се осмишљава на најмањи детаљ, секитер секире са механизмом за причвршћивање је пример поштовања физичког рада. Механизам за причвршћивање омогућава физички напор да се густа грана пресије на неколико корака, док се одржава глатко резање и чистоћа отворене равни

Уређај, сорте и сврха секатера

гарден прунерНамјена алата је да се суше и зарасле гране исече, стварајући равну површину без брушења, за брзо зарастање. Користећи задатак, алат има посебну структуру. Горња, резна плоча може бити једносмерна или двострука, али неопходно закривљена према споља. Доњи део се користи за заустављање и најмањи повреда од доње коре. Израђује се у облику корита, што смањује горњи Цуттер, Тхе наковањ која прима горњу секиру или планарна представља маказе. Мању физичку снагу реза обезбеђује се сецер ратчета. Алат се користи за сечење дебелих и сувих грана.

изаберите секитарјуПриликом избора помоћника, обратите пажњу на појединачне чворове:

  1. Ручке не би требало да буду прекратке, јер раде као ручице, требало би да имају удобан пријем и спонтано отварање отвора.
  2. Лопатице се бирају оштре од тврдих легура, Тефлон премаз је добродошао.
  3. Механизам примања ручица у радни положај је опруг или полуга.
  4. Најбољи секач сматра се сецкордером са механизмом за причвршћивање.

Избор алата је увек ризик. Можете да верујете произвођачу и купите скуп скуп производ познатог бренда. Међутим, бренд не гарантује да сецатеурс нису направљени у Кини. Биће поузданије да се окрену искусном баштованству и узму његов савет у избору алата. Пробао је више од једног модела и могао је дати добру препоруку. Можете прочитати прегледе на Интернету.

Related  Мотоблоцк Салуте да помогне камиону

Приликом избора уређаја, требало би да процените његову тежину. Што је упаљач, мање уморна рука је када радите. Да бисте смањили танке гране, можете одабрати било који алат, али рад на формирању воћних стабала захтева пуно напора.

За равно сечење грана до 3 цм, прикладно је користити баштенски прунер са механизмом за причвршћивање.

Наношење уређаја, чак и слабе женске руке могу изводити квалитетно обликовање дебелих грана.

Како глатко ради

радите ракетеПревртач се назива механички склоп са зупчастим фиксирањем полуге напред сваки пут када се притисне. Али полуга је повезана са ножем, а са сваким жлебом нож остаје у дебљини гране, у стационарном стању, чекајући следеће дејање на полугу притиском. Рез се може извести у неколико корака, а имаће равну површину. Дакле, укупан ефекат на грану састоји се од неколико могућих компресија ручке од стране корисника. Као физичка дефиниција, механизам притезања прунера претвара ротационо-ротациони кретање полуге у окретно кретање. Превртач се назива штапићем за карактеристичан звук током рада.

Очигледно, да бисте смањили једну грану, потребно је толико пута притиснути да износ одговара једној, али јаком утицају. Брзина обрезивања успорава се, али свака особа може да се носи са радом. Сецатеурс са механизмом за причвршћивање су скупљи из више разлога:

  • сложеност производње;
  • скупи материјал за производњу, обично титан;
  • посебна оштрина и поузданост тврдих метала, често са тефлонским премазом;
  • алат израђују еминентни произвођачи.

За резање танких грана, боље је имати додатни планарни уређај.

Шири се могућност коришћења нових скупих материјала за ручни алат. Недавно је титан коришћен само у конструкцији авиона и у критичним хемијским индустријским јединицама. Материјал карактерише изузетна лакоћа и инерција. Алат од титана никада неће бити рђав, нечистоћа се не држи. Због тога је контактни титанијум са механизмом за причвршћивање најиздржљивији.

Related  Изаберите пумпу за прљаву воду

Произвођачи и сорте вртних инструмената са механизмом за причвршћивање

модел гарденаПриликом избора секетарја, пре свега, морате ручно да процијените свој практични држач. Ако је алат испоручен од стране курира, неопходно је унапред одредити могућност одбијања куповине на овој основи. У тренутку куповине, потребно је да тестирате рез и процените примењену силу.

Приликом избора алата, предност се даје фалсификованим производима, они су издржљиви.

Па, ако алатне челичне лопатице садрже више угљеника, обавља се хромирање или постоји тефлонски филм, који смањује отпор при резању. На овај начин се Гриндов алат презентира купцу, чија ручка има сигурносну рупу. Традиционално високи квалитет у прунер с механизмом за причвршћивање Гардена Цомфорт СмартЦут.

сецатеурс мр логоНарочито је неопходно забележити производ руског бренда са производњом на Тајвану. Производи МР Лого су представљени алатима одличног квалитета. Првокласни челик, добро премазање ножева и добро осмишљена ергономија су кључ за квалитет. Тајник са механизмом за ратање МР Логотип је добро познато средство у Русији.

Квалитетан производ већ неколико година ради у професионалним условима. Дебеле и суве гране дебљине до 30 мм рукују машином са лакоћом и минималним оптерећењем на рукама. Оштрица је израђена од специјалног високог угљеничног челика, ручке су удобне. Једноставно сечиво је једноставно за коришћење. Држач који штити спонтано отварање блокира се једним прстом радне руке. Светле боје увек помажу у проналажењу губитка.

Цена производа је око 600 рубаља. Бројне критике предвиђају да алат има дуг вијек трајања, подложан бризи о премази. У комплету са уређајем се продаје спужва за чишћење површине и лубрикатор за негу пршљенице.

секатериПроизводи “Центроинструмент”, компаније за производњу ручних грађевина и баштенских производа, увек се разликују по ниској цени и поузданости. Најприкладнија је могућност демонтаже алата на зупчанику. Ово вам омогућава да промените чвор у времену и продужите вијек трајања уређаја, који је већ постао изворни.

Постоји много различитих шкаре за орезивање у врту. Не постоји универзални алат. Сваки од уређаја је дизајниран за одређени рад. Стога, прунер са рашетом не мора да сече танке гранчице. За дебље гране, постоје сечнице. А постоје и калемови, класични модели, за сечење ружа и других.

Недавно је постало могуће користити гајбе из титана у производњи. Сецатеурс са механизмом за причвршћивање Центро-инструмент су одабрали професионални вртларци. Упркос ниским трошковима, механизам служи много година. Након хабања, алат се замењује идентичним.

Related  Како одабрати праве пумпе за бунар

Повратне информације од мајстора су најизазовније. Не више млад, шест-Прунер ситуацију сајт на 8 хектара, која проистиче из жбуња до 5 цм у пречнику, постројења, и тек онда, дошао игру на држач, и Блунтед сечиво. То пише жена.

Постоји пуно коментара о титанијумској прунерини са механизмом за ратање руског произвођача. Све напоменути поузданост инструмента, али након неколико година рада, доња усна почиње да деформише коре. Брава не функционише увек, чаура се издржава током времена. Висока функционалност јефтиног алата одговара многим корисницима.

Преглед сецатеурс ратцхет – видео