Да би олакшао тежак рад летњег становника помоћи ће Нева мотоциклуТешки пољопривредни радови могу значајно олакшати моторни блок Неве. Механизам за обраду земљишта је опремљен само култиватором. Али уређај са снажним мотором је прилагођен за рад са монтираним уређајем за култивацију земље, кошење траве и чак и колица за транспорт.

Предности мотоблок

Нева Мотоблок се може допунити додаткомПролећни радни дан у сељачкој фарми је скоро свакодневно. Тежак ручни рад на копању поља за сетву траје већину времена. Узгред је било механичких коња – Кола, Неве и слично. 2 сата на моторном блоку Нева може ископати 10 хектара земље, ослободити 3 дана за други пролећни или јесенски рад. Крт је мали и брз, чак су женске руке способне, али слаба снага, прилично слаба вуча. Поклон за сељане постао је моћнија универзална јединица.

Мотоблок Нева, је замисао стројарских машина у Санкт Петербургу. Направљен је у предузећима Ред Оцтобер-Нева. Произвођачи су створили једноставан незахтеван аутомобил за свеже послове за рурални рад. Снага мотора 5,5-7,5 литара. са. обезбеђују поуздани мотори

 • Амерички модел “БриггсСтраттон”;
 • Хонда;
 • “Субару”.

Мотоблоцк Нева са адаптеромМотоблоцк је опремљен двоструким филтером ваздуха, што чини рад стабилнијим. Када окрећете погон, један точак је искључен и одмотан “на пету”. Могућност коришћења других алата за пољопривредни рад чини мотоблок универзалним помоћником за сељака.

Можете купити и поправити уређај у најудаљенијим областима. Цена Нева мотобла је доступна чак и за људе са ниским приходима. Земља има 250 продавница које продају пољопривредне машине и 160 сервисних центара. Онлине продавнице испоручују купљену робу у било који део земље помоћу маилинг листе. Произвођачи производе гаранцију, али 1% брака је неизбежно, онда се технологија замењује или јединица се шаље за инсталацију. Нема проблема са куповином потребних резервних делова за моторни блок Неве.

Модели мотоблокова

Мотоблок Нева МБ-1Прва јединица је монтирана са домаћим моделом мотора ДМ-1К. Цилиндрична облога мотора била је ливено гвожђе, што је значајно повећало животни век мотора. Развој тешких тла и чак девишних тла био је јачина апарата. До сада, у фарми у селу, можете се упознати са моторним блоком Нева МБ-1.

Модернизовани модел мотоблок је у великој потразњи. Промјене:

 • инсталиран је редуктор зупчаника;
 • користи увезени мотор;
 • могућност откључавања лијевог точка за једноставно окретање на малој платформи;
 • брзина у празном ходу повећана је на 12 км / х.

Мотоблок Нева МБ-2Носивост модела Нева МБ-2 мотоблок је била 300 кг, што је омогућило коришћење трошне колица. После модернизације, мотоблок је почео уживати повећану потражњу, упркос значајном повећању трошкова. Стручњаци су процијенили повећање перформанси модела:

 • Повећајте ширину обраде трака у једном пасу;
 • мењач са помицањем брзина – 4 напред, 2 назад;
 • ременице за пренос снаге на прикључке;
 • присуство управљача;
 • Повећање носивости на прљавом путу до полутона.

Коријен алат, који долази са блок-сабер фрезалним резачима за отпуштање горњег слоја тла. Са растућом снагом, њихов опријем ће се удвостручити дубином слоја од 35 цм. Погледајте колико је лако Нева мотоблок ради на видео:

Постоје модели МБ-23 и МБ-3. Модел 23 врши исте функције као и МБ-2, али мотор има капацитет од 10 литара. са. и случај је постао тежи. МБ-3 светлосни култиватор без прикључака.

Мотоблок Нева МБ-3Први модел је прекинут. Који од предложених помоћника да бирају фармера зависи од подручја земље и природе посла.

Разни додатци за мотоблок Нева

Оригинални производ је оквирна структура. Опремљен је гуменим точковима са дубоким и текстурним валовитим газом за добар пријем на клизавој површини. Сет садржи урезане сабљасте шрафове на оси, који замењују точкове током гајења. За свеобухватну употребу, за блок мотора Нева нуди се различита шарнирска опрема.

Техника се стога назива блоком, уз помоћ тенди замјењује сијена и хиллера, колица за транспорт до полу-рубља отпада, а зими се претвара у снијег. Куповина додатних надстрешница може бити једна по једна или пакета.

Косилице и косилице

Косачица на моторном блоку НеваКоришћење уместо ручне плетенице приложене алатке штеди силу и време. У зависности од профила и равности локације, изабран је сегмент или ротациона косилица.

Сегментна косилица за блок мотора Нева представља оквир са ножевима за сечење. Ножеви у облику две плоче са зубима добијају осцилаторно кретање из погона и раде као маказе, сјече траву у хоризонталном делу. Ширина ручице је 110 цм, брзина косачице је 4 км / х. Када се бринете за травњак, техничар ће пружити непроцењиву помоћ

Уређај има зубе од тврдих легура и грицкалица, па чак и повремено ухвати прслуке до 1 цм у попречном пресеку. Из сигурносних разлога, појас инструмента покривен је кућиштем. Уклонити и поставити крошњу може бити брзо и неће бити тешко замијенити плочу са зубима, у случају лома уређаја за резање.

Важно је напоменути да је нагиб квалитативан чак и на неуједначеним местима, пошто се чишћење поља одвија у два пролаза. На крају конзоле је санкалица, не допуштајући механизам да падне на земљу. Ротационе косилице за мотоблок производе неколико фабрика у земљи, тип КН 1.1.

Сегментна косилица за мотоблокРоторска косилица за моторни блок Неве у руралним подручјима постала је све распрострањенија. Уређај представља диск или два, монтирана на оквир у центру. Кад се ротирајућа површина реза, све што пада на пут је срушено. Уређај је намењен за:

 • да водите густу патку;
 • раде на неуједначеној површини;
 • косити, обрастати грмовима, непријатности.

Механизам сечења представља 4 ножа, који су фиксирани на диску помоћу цртачких игала. Ножеви излазе из утора диска под дејством обртног момента, уклањају се на месту када су заустављени. Трава је постављена у глатке ролне. Косачица за моторни блок Нева тип Зариа опремљена је са два диска, ротирајући један према другом. Висина отвора је подесива. Но, ножеви се брзо избацују или летиш у сукобу са рељефом. Продуктивност роторских алата је испод, ширина траке је 80 цм.

Ротациона косилица на мотоблокуЗа примену у приградском подручју у преоптерећеним условима, погоднија је ротациона косилица Нева-КР-05 за моторни блок. Опрема за сопствени мотоблок произведе биљка Красни Октиабр. Ширина шива је само 56 цм, омогућава вам да поставите редове границе и померате стубове.

Коришћење било које врсте кошења наметне на извођача одговорност за сигурност других и њихових. Због тога је неопходно не само да се провери чврстоћа причвршћивања алата за сечење и растезања појаса, већ и стања резања поља.

Канте, камење и други страни предмети могу оштетити ножеве, повредити косу. Неопходно је водити рачуна о повлачењу деце и животиња из зоне ризика. Радите у затвореној одећи и наочарима.

Током рада, потребно је периодично проверавати стање причвршћивања и напењања појасева. Ако је потребно поправити или заменити сечиво, нож, мотоблок мора бити искључен.

Зашто вам је потребан адаптер за мотоблоцк?

Адаптер на мотоблокуАдаптер за моторни блок Нева представља структуру оквира са механизмом за заустављање. На врху се може поставити седиште за запосленог или кутију за превоз робе. Са предњим гуменим точковима и задњим погоном на задњим точковима, на 4 точка је произведен управљачки механизам са самоходним погоном. Минитрацтор се може користити за различите послове.

Пошто блок мотора Нева има 2 спојнице, један од њих је причвршћен за возачево седиште. Други чвор може бити опремљен хиллер-ом или другим сличним алатом. Радови на башти могу се одвијати у повољнијим условима.

Адаптер модел АМ-2Модел АМ-2 је опремљен посебним рамом и механизмом за тенде са подизном полугом. Резултат је механизам са возачем, празан ход у брзини до 10, у радном положају – 3 км / х.

Остали параметри:

 • димензије у склопу – 1600 * 750 * 1270 мм:
 • тежина адаптера је 55 кг;
 • колосек – 65 цм;
 • лумен је 27,5 цм.

Модел АПМ-350-1 се користи као седиште, или уместо столице, инсталиран је још један скуп опреме. А онда култивацију земљишта могу истовремено изводити два хиллера, два плута. На овом адаптеру је тело причвршено за транспорт тешких компактних јединица.

Хиллерс се користи у надстрешницама до блок мотора

Плоугхсхаре хиллерНајцењенији посао је резање бразила за садњу и хлађење одраслих биљака. Сечење у рукама баштованог је универзални алат. Хилтер за моторни блок Неве креиран је пре других инструмената. Разлика између диска и шверца коришћених у крошњи је принцип њиховог рада. Хилтер, креиран од обликованих делова, спојен заједно као стрелица, омогућава прекидање земље са обе стране оштрим крајем са овалним путем закривљеног профила. Постоје уређаји:

 • нерегулисан;
 • подесива;
 • Холандски.

Нерегулисан ХиллерНерегулисан хилер је конструкција са фиксном ширином. Ово је најједноставнији уређај, стварајући на радном униформном камењу због фиксних крила. Такав хиллер може радити на бразама, гдје је слетање извршено уз његов профил профила. Такав алат ради у жљебовима до ширине 30 цм и није у стању да се баци на редове кромпира. Користите надстрешнице са светлосним култиватором, на шипкама дебљине до 12 мм. Уређај је енергетски интензиван због свог профила, који се користи на умерено влажном тлу. На снажном мотоблоку, његова употреба је неоправдана.

Хиллерс са варијабилним захватом су најчешће наиђени алати на личним фармама, пошто принцип његовог деловања подсећа на мамац. Овај алат може бити обновљен у било који међуредни ред. Примијенити и двоструки хиллер. Са пролазом, део тла поново прелази у бразду, чинећи црест мањи. Међутим, то не регулише само дезинтеграцију, већ и дубину хиллинга.

Диск гелерХоландски хиллхеад тип је компромис између прве и друге варијанте. Висина удара и уске бразде се добијају подизањем поклопаца до жељене висине. Преклопљени, скоро су двоструки. Чаробњачка ружа, попут крила лептира. Због високог крила, земља не пада у бразду, гребен је висок.

За блок мотора Нева, рупа за диск се сматрала за најбољу надстрешницу. Два диска инсталирана на одређеном растојању постављају се у жељени угао избјегавања. Систем причвршћивања је помирен, формирајући потребну величину реда и висину удара. Такви уређаји су неколико пута скупљи од крилатих, али делују ефикасније, а оптерећење на моторном блоку је мање.

Када радите са хиллер-ом треба користити снижену брзину и замијенити гумене точкове с металом за боље приањање на тло. После рада, очистите све делове за причвршћивање са подлоге и подмазујте их густим мастима – литолом или солидолом.

Примена кромпир-диггер са моторним блоком

Кромпир-диггер на моторном блоку НеваПринцип опреме за сакупљање кромпира заснива се на екстракцији гомоља са тла и пресеђивања. Жетва се врши ручно. За сваки пролаз мотоблок-а, кромпир се извлачи из једног реда.

Комбајн за прераду кромпира за Нева јединицу за вибрацију вибрационог типа ККМ-1 користи се на лаганим сувим земљиштима с ниском влажношћу. У овом случају, требало би да буде мање камена у земљи од 9 тона по хектару. Уређај се састоји од подложне шиндре и мреже, на којој се земља раздваја, а кромпир остане на површини. Уређај је једноредан, капацитета до 0,2 ха / х. Трака ширине 37 цм, дубина од 20 цм, сече, сече и пролази кроз решетку. Постоје и друге модификације засноване на истом принципу вибрационог сифтинга обрезане лопатице.

Мотоблоцк је опремљен са копачем кромпираСличан ефекат уређаја за вибрацију, званом Полтавцханка. Копач кромпира има већи приањ, али мања депресија. Уређај је дизајниран да ради у средњој влажности и саставу, земљишту.

Преглед моторног блока Нева – видео