сок од шипара преко соковникаСпецијални соковник за шипак ће породици пружити довољну количину корисног и утврђеног освежавања. Иако ово воће садржи пуно сокова, није тако лако добити. Проблем лежи у бесконтактном броју костију. У зависности од врсте и величине у једној јагодичастој биљци, постоји од 370 до 620 зрна. Скоро толико дана у години. Дакле, овде нису неопходни никакви посебни кућни апарати.

Сорте

механички и електрични соковникЦена питања је први критеријум при избору соковника. Паралелно с тим, важно је одмах одредити колико сокова породица планира да конзумира, а колико и често. Од одговора на ова питања треба да се надограђујете, бирате одређени модел. Произвођачи нуде различите колекције уређаја. Сви се могу поделити у три велике класе:

 • мануал;
 • механички;
 • електрични.

Разматрајући сваки од њих посебно, могу се схватити предности и мане сваког од њих. Такође, карактеристике једног модела ће показати како добити максималну количину сокова из гарнета код куће. У овом случају можете експериментисати са различитим плодовима или чак и костима.

Партиције бобичастих садница садрже горушу и тартарску супстанцу – танин. Да бисте сачували оригинални укус нараве, најбоље је користити сокове за руке. На крају крајева, они не тресу ове вене.

потребно је уклонити фетални септум

Приручник

једноставан ручни соковникЗа свакодневну употребу, боље је изабрати компактне и једноставне моделе. Што је уређај једноставнији, лакше је опрати и осушити. Као резултат тога, чаша ароматичног фрасха ће увек бити савршен додатак за доручак. Истовремено, никада неће бити жеље да се сок стави на овај начин. На крају крајева, не морате очистити воће, а сам поступак траје само неколико минута. Довољно је урадити следеће процесе:

 • да исече воће на пола;
 • ставите пола на коничан део ручног соковника за шипку;
 • колико год је могуће да се слијемо јагодом, док га скролујем.

модел ручни соковник за нарРезултат ове акције зависи углавном од снаге мушких или женских руку. Такође је важно узети у обзир да ће потрошња производа бити пристојна, а производња сокова неће се испоставити много.

Стисните сок на ручном моделу далеко од зидова и предмета од тканине. Током поступка може доћи до прскања.

Механички

скуеезинг сок са механичким соковникомВеома често љубавнице желе да се складиште са таквим корисним витаминима. Стога, како би добили довољно сокова, потребан је посебан штап за гарнитуре и цитрусе. У овим уређајима користе се два типа механизама:

 1. Левераге. Када се притисне ручица, млазница у облику конуса делује на очишћено воће, које је причвршћено на доњој подлози и стисне сок из њега. Као филтер постоји плоча са решетком која одваја пулпу. Чисти сок се одводи у резервоар, постављен на дну. Да бисте добили чашу фрасх-а на излазу, довољно је само 1-2 покрета.механичке сокове
 2. Вучна транспортер. Овај модел личи на обичну Совјетску млинску масу. Тело апарата је спирални шраф, који се састоји од оштрих лопатица. Ротација бочне ручке покреће вијчану подлогу, која гура пулпу до отвора колача. Свеже скуежени сок пролази кроз базу решетке и улази у посебан контејнер. Ова техника је у стању да пробије чак и кости, чиме се фришком осетљивог окуса. Неке сорте вина су направљене специфично са овим семенима.механички соковник са вијком

Приликом избора структуре полуге, пажљиво размотрите механизам за монтажу уређаја. Поузданост прикључка делова зависи од вијека трајања уређаја.

Пошто постоје киселине у зрну шипка, техника мора бити од нерђајућег челика. Штавише, полуга, као и модели са рацком и зглобом, чине га прилично високим. Због тога је приликом куповине вредно проверити стабилност уређаја. различити модели соковникаСпецијална гумена облога испод ногу или сисара на дну ће помоћи при постављању механичког соковника за гранат на столу. Алтернативно, то могу бити једноставне кључавнице са погодним системом стезања.

Елецтриц

електрични соковник за нарВисоке перформансе и оперативност поседују електрични (аутоматски) модели. За разлику од ручних и механичких уређаја, то је мотор, а не људска сила која погони штампе. Захваљујући овоме на кратко време, можете обрадити максимални број бобица и без много напора. Брзина уређаја зависи директно од снаге мотора. Више ватата под “капуљачом” ове технике, раније ће власници уживати у соку.

модели електричних соковаКао иу конвенционалним моделима, електрични сокови имају конусно обликовану млазницу. Прије стискања сок од нарена, препоручује се да се воће очисти и посечи на 4 крака. Боље је уклонити вене, тако да фрасх не одустаје од горчине и горчине. Затим следи:

 • наизменично положити половине;
 • притисните их са млазницом у облику конуса, спуштајући држач;
 • покрените уређај.

Произвођачи модерне технологије производе моделе који имају уграђену функцију преокренути. Ово омогућава да се млазница ротира у различитим правцима, што спречава запливање важних делова. У комплету за соковника шипка налазе се специјалне мјерне чаше, као и четке за чишћење филтрацијске мреже. витамински напитакВриједно је запамтити да живот кућних апарата у великој мери зависи од правилне употребе. Увек је важно очистити и осушити уређај. Тада породица може редовно допуњавати свој део витамина и хранљивих материја.

Видећете о 3 начина добивања сок од ноктију