pengalas sandal dalam kerjaPengudaraan rumput adalah penggulungan rumput. Proses ini menembusi tanah dengan oksigen, air, iaitu meremajakannya. Sekiranya anda tidak melepaskan tanah, maka rupa rumput akan menderita, akan ada patch botak, lumut, rumput tidak akan tahan sejuk dan kelembapan.

Pengudaraan boleh dilakukan oleh alat sedemikian:

  • garpu biasa;
  • sebuah vertikulum;
  • sandal pengudaraan.

Pertimbangkan sandal. Ini adalah kasut, pada satu-satunya yang terdapat sejumlah besar pisau berongga. Untuk melakukan pengudaraan, anda hanya perlu berjalan di padang. Panjang pisau berongga biasanya berbeza dari 8 cm hingga 15 cm. Kelebihan utama kaedah pengudaraan ini adalah kesederhanaan. Anda tidak perlu melakukan usaha yang baik, anda tidak perlu menyambung apa-apa kepada sesalur kuasa. Anda hanya perlu berjalan di atas tanah. Semuanya mudah dan mudah difahami. Tetapi adakah ia berbaloi?

Di kedai-kedai Rusia dan Ukraine sandal untuk kos pengudaraan 875 Rubles. Ia agak mahal untuk apa-apa dan sandal itu.pengudaraan sandal di kedai dalam talian

Pada Alyekspress sandal yang sama kos 1,405 rubel. Jumlah ini lebih besar daripada di kedai-kedai domestik. Adakah ia bernilai overpaying?sandaran sandal pada Aliexpress

Walaupun kelebihan utama kaedah pengudaraan ini, sandal mempunyai beberapa kelemahan, iaitu:

  • harga yang tinggi;
  • Sekiranya tanah dipadatkan, orang itu tidak akan mempunyai berat badan yang cukup untuk menekannya dengan sandal;
  • Ia hanya digunakan untuk rumput kecil, kerana kedalaman menusuk kecil;
  • kadang-kadang ia tidak cukup hanya untuk menembusi tanah – adalah perlu untuk melakukan kaedah pengudaraan yang berbeza.

pembinaan sandal aeratorJadi adakah ia bernilai overpaying untuk satu kaedah mudah yang tidak dapat mencapai kesan yang diinginkan? Unit pengudaraan profesional akan melaksanakan keseluruhan prosedur yang sepatutnya, kerana ia mempunyai lampiran yang berbeza, keupayaan untuk menembusi jauh ke dalam tanah dan pada masa yang sama mengeluarkan lumut dan dirasakan dari permukaan tanah. Dia mampu memproses dalam satu hari kawasan yang sama dengan dua padang bola sepak besar. Dan harga untuk menggunakannya adalah sama dengan membeli sandal. Malah garpu dalam kes ini akan menjadi jauh lebih berkesan daripada sandal, kerana mereka dapat menarik tanah keluar.

Related  Idea-idea menarik dari katil bunga dengan perennials

Oleh itu, penggunaan sandal tidak akan menghasilkan kesan pengudaraan yang diperlukan. Di samping itu, pengudaraan dengan cara mekanik lebih lama dan lebih sukar. Dan tidak ada perbezaan harga. Jadi jangan beli sandal untuk pengudaraan bahkan secara langsung dari pengilang Cina.