willow MatsudanaSrednerosloe, silnovetvistoe pokok willow Matsudana dalam persekitaran semula jadi berasal dari Jepun, Korea, China, Manchuria, dekat tepi tasik dan sungai. Dalam keadaan semula jadi, ia mempunyai diameter mahkota kira-kira 5 m, tumbuh dengan ketinggian 8 m. Pokok itu kelihatan sangat berkesan, melalui cawangan-cawangan yang indah melengkung mempunyai keupayaan kuat menggeliat-tiang. Di Jepun, artis sering menggambarkan cawangan ini dalam gambar.

Keindahan luar biasa cawangan-cawangan Matsudan willowMelihat foto Matsudan willow, anda dapat menghargai kecantikan kecantikan Jepun. Ia mempesona dengan berayun cawangan, menarik mata, menenangkan, sehingga sesuai untuk taman sebagai kelonggaran. Pereka secara aktif menggunakan sifat hiasan tumbuhan dalam reka bentuk landskap plot, taman, taman, kawasan rekreasi.

Ciri luaran pokok willow Matsudan

pokok willow matang MatsudanWillow meandering Matsudana adalah pokok yang tumbuh cepat atau semak besar dengan mahkota piramida yang luas dengan batang nipis. Cawangan berpintal dengan daun membentuk corak asal di dalam mahkota

Cawangan oren cincin yang berliku-liku dari jisim yang subur menggantung ke bawah, memberikan pokok itu rupa yang eksotis. Daun memanjang juga mempunyai ciri berpusing di lingkaran.

cawangan willow berlikuYves Matsudana sentiasa unik dan unik, kerana cawangan sentiasa berpusing dalam pelbagai cara. Tiada pokok yang sama sekali sama. Menunjukkan kecantikan yang hebat, pokok itu sangat menyenangkan pada mata dalam tempoh berbunga. Walau bagaimanapun, Matsudana willow tidak biasa pada bila-bila masa sepanjang tahun.

Pokoknya tumbuh dengan pesat di tempat-tempat dengan tanah yang subur di tempat-tempat bercahaya.

Yves Matsudana: penanaman dan penjagaan

willow Matsudan berhampiran kolamTumbuhan sejagat mudah tumbuh, seperti pokok yang terasa baik, seperti pada tanah basah, alkali, tanah neutral, dan pada kering. Yves Matsudana tumbuh baik di rumah, di taman, di taman, di taman, kerana dia tidak takut debu atau pencemaran gas. Ia tahan kelembapan berlebihan, pemadatan tanah yang berlebihan.

Untuk mempermudah proses penanaman, lebih baik membeli pokok dengan sistem akar tertutup.

Pendaratan. Saplings dalam bekas dengan baja yang diperlukan ditanam di lubang penanaman. Ini akan menghalang kerosakan sistem root. Di dalam lubang, campuran yang terdiri daripada tanah rumput, tanah gambut, pasir, dan tanah daun adalah preliminarily dibentangkan. Pokoknya cepat menetap ketika ditanam.

Related  Kami belajar bagaimana untuk mengembangkan wisteria di zon iklim yang berlainan

Pemangkasan. Pokok itu bertoleransi penebangan dengan baik. Strigut willow tebal untuk mewujudkan penampilan yang menarik, mengekalkan kehalusan. Cawangan-cawangan yang kusut tidak membolehkan kita memikirkan perhiasan berputar cawangan lingkaran.

Pokok tumbuh dengan bebas sehingga mencapai ketinggian 1 m. Selepas itu, mereka mula memangkas. Pucuk muda dipendekkan dengan 15-20 cm. Buah pinggang yang diarahkan ke atas atau ke sebelah kiri. Ini adalah pokok yang indah untuk peminat bonsai.

Yves Matsudana Erythroflexuosa digunakan dalam satu tanam berhampiran kolam, berhampiran rumput sebagai tumbuhan bersendirian.

Pokok ditanam di latar depan dalam komposisi kumpulan. Willow sempurna harmoni dengan tumbuh-tumbuhan konifer: pinus, merapikan biasa, dan juga kelihatan asli terhadap latar belakang taman bunga, junipers, tuya globular.

Baja. Untuk pembangunan yang menggalakkan, pertumbuhan perlu diberi makan secara tetap baja organik, baja mineral, vermikultur.

Yves Matsudana memerlukan penyiraman yang berlimpah, merumput tepat pada masanya, pemangkasan pembetulan cawangan. Pada musim bunga, tanah di sekeliling willows dari Matsudan tortuoza harus secara berkala dilonggarkan, kemudian mulsa dengan gambut.

Pengeluaran semula willow dalam keadaan semula jadi dilakukan oleh benih.

Sejak willow Matsudana adalah pokok yang bersahaja, tukang kebun amatur tidak akan mempunyai sebarang kesulitan khusus dalam merawatnya. Di rumah, tukang kebun lebih suka kaedah vegetatif keratan.

Perosak. pokok yang tidak dirawat mungkin rosak perosak berikut: aphids, cutworms, larva rama, hama labah-labah, barbel, penyakit kulat. Ia adalah perlu untuk memproses tumbuhan dengan racun kulat dalam masa untuk melindungi tumbuhan dari perosak, jangkitan kulat.

Ciri-ciri berguna kilang

Willow Matsudan digunakan dalam perubatan rakyatYves Matsudana bukan sekadar cantik, tetapi juga tumbuhan berguna untuk kesihatan manusia:

  • kulit willow mempunyai tindakan anti-radang, antipiretik, dan diuretik;
  • penyapu yang dibuat dari cabang dan daun willow digunakan dalam mandi untuk merawat gout, osteochondrosis;
  • penyerapan cawangan willow yang digunakan untuk membilas mulut, dalam rawatan penyakit kulit;
  • teh, disediakan dari daun segar, melegakan kerengsaan, keletihan.

Related  Masa yang betul untuk menanam gondok di taman adalah jaminan berbunga yang banyak pada musim bunga

Kilang itu bukan sahaja menjadi perhiasan yang sangat baik dari plot taman, tetapi juga melindungi tuan rumah dari tenaga negatif.

Sejak willow Matsudana adalah pokok yang tidak bersahaja, tukang kebun, amatir tidak akan mempunyai sebarang kesulitan khusus dalam merawatnya

Yves Matsudana dalam reka bentuk landskap – video