reka bentuk taman dengan foto tangan anda sendiriSetiap pemilik taman atau plot tanah negara sentiasa menggunakannya untuk tujuan untuk menanam sayur-sayuran untuk kegunaan selanjutnya dalam makanan. Walau bagaimanapun, pada zaman moden, matlamat yang menonjol untuk jiwa itu tidak mencukupi. Kebanyakan petani tukang kebun dan lori merangkumi idea-idea yang hebat tentang reka bentuk taman di laman web mereka, memikat jiran mereka dan banyak peminat keaslian semula jadi yang hebat, dari mana mata berjalan.

Gambar varian asal reka bentuk landskap taman di kampung

katil bunga bulat

Roti bunga sayuran sesuai dengan baik ke rumput taman, dengan kekayaan tumbuhan pedas, kubis, pasli digabungkan dengan ladang bunga.

taman yang indah

Rumah hijau yang biasa dibina, yang kemudiannya berubah menjadi bukit kelab yang indah, di pangkalan yang akan tumbuh tumbuh-tumbuhan bunga yang terbantut, dan benih sayuran berbentuk di atas hijau dari tempat tidur bunga dengan buah-buahan yang indah matang.

taman yang indah

Keputusan asal penyusunan katil taman di dalam rumput dengan penggunaan reka bentuk kayu yang paling indah dari tumbuh-tumbuhan bunga sayuran, di belakang yang sangat mudah dijaga. Pilihan ini melibatkan penanaman bawang, saderi, herba, salad, dill, pasli dan juga bit – musim panas yang cerah musim panas yang menarik oasis sayuran di dekat rumah.

reka bentuk foto taman dapur kecil

Ladang taman yang ditanam dengan penggunaan hiasan papak membuka, menandakan kekal. Dalam format landskap yang begitu menarik, anda boleh mengubah kedudukan sayur-sayuran yang semakin meningkat setiap tahun, dengan memberikan tempat tidur bunga yang dibuat dengan penampilan yang sama sekali berbeza.

Komposisi yang sama boleh dilakukan dengan bantuan bangunan bata.

reka bentukkatil

Ini adalah pilihan yang menghairankan untuk susunan plot taman yang besar, beberapa buah bunga kayu yang ditanam ditanam setiap tahun dengan pelbagai sayur-sayuran, urutannya boleh bergantian, memastikan putaran tanaman yang berkesan dan persenyawaan tanah. Pengaturan estetik benih akan menghasilkan hasil yang paling indah sebelum menuai.

reka bentuk landskap katil sayuran Foto

Plot taman tidak semestinya licin dan rata, dan cerun seringkali sesuai untuk penanaman dan penanaman. Berikut adalah contoh ilustrasi kejayaan pelaksanaan penanaman sayur-sayuran asli dengan gabungan gamut warna untuk mengembangkan dedaunan tumbuhan, mewujudkan keindahan taman yang luar biasa, menyebabkan selera makan kejam.

Related  Bunga nasturtium sebagai kad perniagaan musim panas

Dan ini adalah satu lagi contoh yang jelas tentang bagaimana budaya sayuran kelihatan hebat dalam kombinasi dengan bunga di atas katil bunga hiasan.

hiasan sayuran bunga di taman taman Foto

Katil bunga sayuran boleh berjaya dihiasi dengan bunga dan semak-semak, mewujudkan dari mereka pagar hijau yang biasa digambarkan.

reka bentuk taman dengan tumbuhan kraftangan foto

Taman sayuran adalah wilayah di mana anda boleh menanam segala-galanya – pokok-pokok, semak, sayur-sayuran dan bunga-bunga, yang dalam satu tandem tunggal mencipta kisah dongeng hijau yang nyata. Penjagaan yang tepat pada masanya semua tumbuh-tumbuhan yang ditanam sepanjang musim menanam memberikan tanah penampilan kaya yang menarik.

reka bentuk kawasan pinggir bandar

Reka bentuk landskap taman adalah seni yang nyata, bergantung langsung pada imaginasi pemilik plot tanah itu, yang, berkat pengetahuannya, pengetahuan agroteknik dalam isu-isu tanaman sayur-sayuran yang tumbuh, dapat mengubah karyanya menjadi proses kreatif yang nyata.

Idea yang bertebaran hidup di atas halaman belakang dan taman kerana terima kasih kepada tangan yang mahir dan keinginan untuk membuat sekelilingnya sudut yang unik yang unik, memanaskan jiwa dengan penampilannya yang menarik. Mewujudkan projek lanskap taman yang tidak standard, saya mahu mereka tahan lama dan mengekalkan rupa asal mereka. Untuk tujuan ini, perlu memilih dengan teliti bahan-bahan yang tidak terlalu rumit, mudah untuk menanggung kesan faktor alam semulajadi dan iklim dan untuk masa yang lama untuk memuaskan kualiti mereka.

reka bentuk plot taman

Bahan utama yang anda boleh buat – kerikil, paving slabs, balak kayu, pasak, botol plastik, batu alam.

Bagaimana untuk memulakan dan bagaimana membuat reka bentuk taman dengan tangan anda sendiri?

  1. Mula-mula, untuk menterjemahkan idea menjadi kenyataan, projek kertas harus direka bentuk untuk menampung keseluruhan set tanaman di kawasan tertentu di taman atau infield.
  2. Kedua, berikan laman-laman ini keistimewaan yang dikehendaki, yakni batas-batas di mana mereka akan melewati seluruh periode perkembangan vegetatif. Ia boleh menjadi pelbagai jenis kotak, rombus, kelopak pelbagai ciri dimensi, serta kombinasi asalnya.
  3. Ketiga, kita perlu memikirkan cara untuk memastikan pendekatan ke tapak-tapak ini untuk menjaga katil, penyiraman dan penggunaan tanaman. Lagipun, tidak selalu di jalanan adalah cuaca cerah, membolehkan anda sampai ke taman tanpa mendapat muddied. Pilihan yang sangat baik, membataskan katil, adalah laluan kayu, laluan jubin paving atau batu alam atau batu bata.
  4. Keempat, perlu untuk membuat anggaran untuk pembelian semua alat dan bahan yang diperlukan untuk permulaan kerja pada susunan landskap plot taman.

Related  Kami menghiasi plot kami dengan kacang keriting hiasan

Apabila semua peringkat empat selesai, anda boleh selamat bekerja. Masa yang sangat baik sepanjang tahun untuk memulakan kerja adalah musim bunga awal, ia adalah jarak musim bunga yang akan membolehkan penanaman benih sayuran di kawasan siap sedia dan sudah pada bulan-bulan pertama musim panas menikmati reka bentuk landskap yang indah di taman, yang dibuat oleh mereka sendiri.

Ciri-ciri reka bentuk taman di negara ini

Reka bentuk taman kecil lebih mudah dilakukan daripada sebidang tanah besar. Kawasan yang kecil sangat harmoni dengan pelbagai patung buatan sendiri, pagar, anggur, kraftangan, yang boleh dibuat dari tanah liat, batu, tayar getah, kabin balak kayu dan rami biasa yang ditinggalkan di tapak selepas menyingkirkan pohon-pohon tua yang sudah tua.

elemen reka bentuk

Ia tidak membebankan taman negara dan tanpa kawasan rekreasi, yang mempunyai hubungan langsung dengan reka bentuk landskap. Ia adalah sebuah kedai yang dibuat oleh diri sendiri yang akan membolehkan anda untuk terganggu dari kerja keras dan mendapatkan kepuasan sepenuhnya dari keindahan sekitarnya.

kawasan rekreasi landskap

kedai taman pereka

reka bentuk kedai taman

Contoh-contoh reka bentuk landskap taman di pondok adalah jumlah yang besar. Tetapi, membina tanah mereka, setiap pemiliknya sentiasa menambah rasa individunya kepada reka bentuknya. Fantasi manusia tidak mempunyai had, dengan senang hati, kerana hanya bekerja pada jiwa membawa kenikmatan nyata dalam kehidupan.

Reka bentuk taman di negara ini