Spindle yang mengagumkanMusim luruh tidak kelihatan membosankan jika terdapat gelendong di laman web ini. Kilang itu mewakili semak belukar, pokok atau permaidani crocheted. Hiasan dalam keindahan daun yang berwarna-warni, anting-anting daripada berry beracun. Menanam dan menjaga kecambah birch adalah aktiviti yang menarik.

Pelbagai spindle digunakan dalam budaya

Beresket berry tidak boleh dimakanDaun gelendong mewakili tumbuh-tumbuhan antara spesis daun dan daun malar hijau. Secara semulajadi ia berlaku di semak pinggang tengah, kadang-kadang di kawasan tropika. Digunakan dalam budaya untuk berkebun landskap. Ragam hiasan terletak pada warna musim luruh bilah daun, anting-anting tergantung benih yang tidak boleh dimakan. Bentuk budaya telah kehilangan pertumbuhan yang tinggi, jenis kerdil telah muncul.

Sebagai contoh pelbagai jenis spindle bearing, pertimbangkan beberapa daripada ratusan spesies:

  • Eropah, mewakili pokok atau pokok renek yang rendah, pada musim gugur ungu dengan anting-anting buah-buahan oren;
  • bersayap, semak dalam 2 meter, tumbuh liar dalam bentuk semak di Timur Jauh, pada musim luruh merah;
  • Forchuna, merangkul semak-semak penutup tanah dengan daun berlapis warna, tanah air dari China;
  • Jepun, semak malar hijau yang boleh tumbuh di rumah dan digunakan untuk menanam pokok bonsai.

Fortune dalam gambar reka bentuk landskap

Fortychule FortychuleSyurga dibezakan oleh sifat dekoratif daun. Di antara pelbagai jenis variasi terdapat fringed dan spotted, dengan hiasan putih dan kuning di lapangan hijau. Dalam kes ini, daun-daun yang besar, berwarna-warni ke sentuhan, memegang bentuk dengan baik.

Forchuna untuk perhiasan tali pinggang tengah adalah semak yang tidak diperlukan. Tumbuhan depan adalah malar hijau. Ia adalah bernilai menutupi musim sejuk belukar yang rendah, dengan berlalunya salji cerah berair yang mencerahkan kembali musim panas. Di samping itu, semak boleh dipotong dan ia mengekalkan bentuknya dengan baik.

Related  Menanam dan menjaga barberry merah di ladang taman

Spindle Fortune terbentuk dengan baikBunga sekerat pucuk birch dengan diam-diam pada latar belakang daun berbulu. Tetapi pada musim gugur pakaian belukar di anting-anting terbuat dari beri tidak boleh dimakan. Hanya bentuk merayap tumbuhan malar hijau boleh dipelihara dari pembekuan di mana beku mencapai -20 darjah. Tutup semak di akhir musim gugur untuk mengelakkan keluar. Bahan penutup boleh menjadi linden pain dan cip besar yang melewati udara.

Satu lagi harta Fortune digunakan oleh pereka. Liana 3 meter panjang mampu memanjat dinding menegak. Oleh itu, ia tidak tergelincir, adalah perlu untuk menyediakan sokongan untuk akar udara mana yang akan diadakan. Oleh itu, anda boleh melontarkan dari tapak simpanan sisa mata yang tidak sopan, bangunan luar bangunan.Gempa bumi dalam reka bentuk landskap

Pembiakan spindle

Pengeluaran semula gelendong dalam keadaan semula jadi berlaku kerana pemindahan biji oleh burung. Beri beracun kepada manusia, tetapi bagi burung mereka berfungsi sebagai makanan pada musim sejuk.

Dalam keadaan budaya, lebih mudah untuk disebarkan oleh lapisan akar dan keratan dari kaedah musim bunga – klasik. Untuk ini, pada musim bunga, keratan lignified berakar di rumah hijau, menanam tanaman maju di tanah pada bulan Ogos.

Penampilan sapwood birch pada musim gugurKaedah pembiakan mudah adalah perakaran cawangan dalam prikop. Oleh sebab spindle cenderung untuk melepaskan akar di internodes, tangkai itu disematkan ke tanah dan patch kecil di mana akar terbentuk dikebumikan. Kemudian cawangan dipisahkan dari semak rahim. Dalam reka bentuk landskap, gelendong pada musim gugur, seperti dalam foto, adalah sangat diperlukan.

Dia, dengan warna kemenangannya, mengingatkan bahawa hidup adalah kekal dan tidak ada kesempatan untuk kesedihan. Musim luruh mempunyai warna sendiri. Dan hari mendung kelabu semakin cerah. Pereka suka menggunakan ekspo dan pokok yang berdiri sendiri, memakai daun berwarna, tandan bunga beri yang terang.

Related  Bagaimana dan mengapa kolam liming ikan

Tidak dapat dilupakan, gelendong sekali lagi muncul di lanskap ladang.

Apa yang perlu anda ketahui mengenai rumput spindel

Spindel itu suka tempat-tempat yang teduhUntuk berkebun, bentuk tumbuhan kebudayaan, jenis kerdil dan pokok renek digunakan. Di mana ia sejuk di musim sejuk, tumbuh-tumbuhan kesepian ditanam dalam periuk dan tiub, untuk musim sejuk, membawa mereka ke tempat yang sejuk.

Secara semula jadi, daun spindle tumbuh di bawah kanopi pokok. Dengan warna cerah yang terang, dekoratif daun hilang. Suhu terbaik untuk tumbuhan ialah 18-22 darjah. Yang lebih hangat, semakin sering anda perlu melembapkan daun dan gumpalan bumi. Sekiranya gelendong musim sejuk berada di luar rumah, cawangannya memerlukan perlindungan. Adalah lebih baik untuk membuat semak bulu bulu dari pokok birch pokok konifer.

Tumbuhan ini beracun. Hanya 35 beri untuk orang dewasa – dos yang mematikan. Anda tidak boleh meletakkannya di tempat yang boleh diakses oleh kanak-kanak.

Di mana untuk meletakkan kilang di negara ini

The spindle of MaacaSekiranya anda perlu menanam pokok kesepian, papan spekulasi Maeca akan dilakukan. Spesies ini suka cahaya matahari dan tidak bertolak ansur. Bagi varieti Eropah, tempat terbaik akan menjadi bayangan pokok dewasa.

Untuk pagar pagar, anda perlu membeli spindle Saskha atau saccharine. Tumbuhan ini memberi cawangan rooting dan penutup tanah.

Tanah di bawah gelendong mesti ringan dengan reaksi alkali atau neutral. Kilang itu tidak seperti tanah liat, dengan rasa bersyukur merujuk kepada pakaian atas mineral.

Penyiraman semak harus sederhana. Semua gelendong tidak menyukai kelembapan bertakung dan air bawah tanah yang tinggi.

Bagaimana untuk mengembangkan pokok tunggal dalam budaya periuk

Spindle dalam periukSeperti mana-mana tumbuhan muda, cepat berkembang, daun gelendong ditanam dalam bekas yang kecil, ke dalam tanah yang ringan. Transplantasi pertama setiap tahun, maka kurang kerap. Pada musim panas, budaya itu disimpan di jalanan, untuk tempoh musim sejuk mereka mengaturkan di dalam bilik sejuk dengan suhu di atas 5 darjah.

Related  Cari di laman web anda tempat untuk tuja barat Danica

Di dalam bilik yang hangat, kilang itu juga akan menenggelamkan, tetapi boleh kehilangan dedaunannya. Pastikan tanaman di dalam rumah tidak mudah. Daun hilang dari haba, acuan dari kelembapan, menjadi pucat di bawah naungan.

Diadaptasi untuk pembiakan sebagai houseplant. Spindle Jepun. Daunnya berwarna hijau muda-hijau lebih stabil. Semasa pertumbuhan, pokok muda itu cacat, mewujudkan selekoh cawangan yang cerah. 

Injil di taman – video

https://www.youtube.com/watch?v=-JPXWb1OOjs