Katil bunga yang luar biasa dari keluarga yang gempalMembeli sebuah tapak baru atau ingin mengubah jenis yang ada, pemilik semestinya merancang tempat tidur, memecahkan taman dan, tentu saja, berfikir tentang menghias tanah mereka. Tetapi bagaimana jika musim menanam tumbuhan tahunan telah selesai, dan perennials berbunga lama yang berhutan lama akan membuktikan diri mereka dalam semua kemuliaan mereka hanya tahun depan? Adakah benar perlu menangguhkan masalah yang menyenangkan dan hanya melibatkan diri di taman?

Tidak! Terdapat budaya abadi, cukup bersahaja bahawa mereka boleh dipindahkan walaupun pada musim panas. Mereka cepat acclimated walaupun segelintir tanah, berkembang pesat dan kekal hiasan di awal musim bunga apabila salji telah cair dan sebelum salji baru musim sejuk yang akan datang.

Menggunakan reka bentuk landskap popular hari stonecrops muda dan ochitniki milik keluarga Crassulaceae, anda boleh melaksanakan banyak idea-idea yang menarik pada susunan katil daripada pelbagai bentuk dan saiz.

Universal saka untuk katil bunga dan slaid alpine

Membentuk katil bunga dari pembersihanKemunculan wakil genera tumbuhan herba ini adalah sama. Dalam tumbuhan:

  • tebal, terkumpul dalam tempoh kering air, daun;
  • berair, sering dipotong batang;
  • bunga kecil yang berbeza dari bunga, dikumpulkan corymbose inflorescences ketumpatan yang berbeza.

Akar di kebanyakan spesies sangat kecil, tetapi dengan cepat menembusi ke dalam sedikit tanah dan perakaran. Sangat tahan lasak, kebanyakan tumbuhan tahan fros berasa hebat di kebanyakan kawasan pinggang tengah dan di kawasan yang lebih selatan.

Sekali dalam persekitaran yang selesa, tahun selepas menanam stonecrops dan kanak-kanak kecil membentuk roset, membesar dan membentuk tikar tebal, mempunyai keupayaan untuk menukar warna semasa berbunga, dan kemudian dengan kedatangan cuaca sejuk, apabila daun berisi memperoleh ungu, merah jambu atau warna ungu.

Related  Penjagaan dan penyelenggaraan “batu hidup” lithop di rumah

Dan bagaimana perennials yang luar biasa digunakan di katil bunga?

Biasanya, tumbuhan ini pada plot taman tradisional menetap di bukit Alpine, atau digunakan dalam sempadan bingkai dan katil bunga, yang dilakukan peranan hanya kecil. Tetapi apa yang berlaku jika anda membuat taruhan asas pada orang muda dan bersih? Akan ada keajaiban yang nyata!

Perjalanan ke kisah dongeng hijau

Seduma dan saudara-saudara terdekat mereka dengan sempurna menampung peranan utama dan menjadikan sudut-sudut yang paling biasa di taman dan secara tidak sengaja mendapat objek dalam karya semula jadi.

Katil linen diperbuat daripadaLama, sekali dilupakan di sudut jauh tapak atau di belakang rumah, bingkai katil terima kasih kepada orang muda secara beransur-ansur berubah menjadi kotak untuk penjaga yang tidak kelihatan di taman.

Sebuah keluarga laci dada lama dihiasiDada yang usang juga berubah rupa dan secara harfiahnya berkembang, setelah menerima kehidupan yang kedua.

Kereta FlowerbedMalah kereta itu adalah tertakluk kepada tanaman lama. Oleh kerana keupayaan untuk mudah dipasang walaupun pada permukaan menegak dan unpretentiousness luar biasa untuk yang digunakan dalam reka bentuk landskap tukang kayu, hanya satu sentimeter lapisan tanah adalah mencukupi.

Jaring dilekatkan pada objek, di mana campuran primer-gambut padat. Bidang pelembapan dalam sel grid ditanam oleh soket tumbuhan.

Hidup dada harta bendaSebuah batang ditemui di sebelah kereta. Sebelum ini, ia disimpan alat, tetapi seseorang memenuhi sesuatu yang lebih berharga – tumbuhan hidup, dinyatakan di tanah dan tetap dengan bantuan lumut.

Kasut keajaibanSeduma dan penyucian mudah menguasai permukaan dan objek. Di sini mereka mengambil kasut pada kasut lama, yang dari sampah yang tidak perlu berubah menjadi hiasan taman yang tidak biasa, lucu.

Tetapi siapa yang telah kehilangan kasutnya? Kereta siapa yang berhenti di tengah-tengah katil bunga dan terlalu besar, perabotnya menanti ketibaan pemiliknya?

Related  Penerangan dan gambar-gambar jenis popular bougainvillea

Pemilik tamanDan di sini datang pemiliknya! Jelas, ini adalah pemilik taman yang pulang ke rumah selepas hari yang sibuk. Dia letih, dan pelayan wanita itu ditangguhkan dengan makan malam. Mungkin, sesuatu berlaku.

Nyonya rumah muda yang ramahJadi, isterinya yang cantik telah menatap cermin dan menjatuhkan salah satu periuk.

Aliran bunga segarDan daripada itu, roset keperakan berair yang dicurahkan. Ketahui, kumpulkan dan buat katil bunga baru, yang semestinya akan menjadikan taman yang paling biasa menjadi dongeng buatan manusia yang ajaib.

Mixborder of perennials di taman – video