bandar yang indah mengalirSekiranya anda mempunyai pondok dengan sebidang tanah, anda mungkin berfikir tentang betapa indah bunga bunga yang akan dilihat pada peregangan ini. Setuju bahawa katil bunga biasa sudah cukup membosankan, kini anda mahukan kebaharuan, kecerahan warna, keaslian idea. Di bawah adalah idea-idea reka bentuk dan gambar-gambar katil bunga yang dihiasi dengan indah. Sapukan sedikit usaha, dan bunga bunga anda akan menggembirakan mata setiap hari.

Petua berguna untuk menghias katil bunga

Para tukang kebun yang sering melanda sering tertanya-tanya bagaimana untuk membuat katil bunga lebih ketara dan menarik. Sudah tentu, setiap pemilik tanah memiliki pandangannya sendiri mengenai bagaimana bunga-bunga itu perlu dilihat, tetapi kadang-kadang petua dari luar boleh membantu dengan ketara dalam reka bentuk katil bunga. Jadi, apa yang penting dalam reka bentuk katil bunga dan apa warna selain bunga boleh menghiasinya?

 • Jika anda ingin menjimatkan wang dan pada masa yang sama menghiasi katil bunga dengan cara asal, termasuk imaginasi anda. Anda boleh membuat hiasan bunga yang menakjubkan dari alat yang diperbaiki, menggunakan perkara-perkara yang tidak perlu seperti botol kosong, contohnya, yang anda boleh menghiasi katil bunga dengan meletakkannya secara mendatar. Anda tidak boleh bayangkan betapa menarik bunga bunga ini akan kelihatan!
 • Sekiranya anda menjadi peniaga semua dagangan, maka anda pasti akan dapat membuat apa-apa benda lucu, contohnya, patung-patung haiwan lucu, di mana bunga itu sendiri akan menjadi. Ia boleh menjadi angka haiwan dan burung yang berbeza. Imajinasi anda tidak terhad!
 • Dan cara paling mudah untuk menghiasi katil bunga ialah menggunakan tayar lama (katil tayar). Cuma cat mereka dalam warna yang berbeza, dan katil bunga anda akan kelihatan sangat bagus! Semua yang anda perlukan untuk ini – ia adalah tayar dan cat minyak.
 • Apabila katil bunga menghias, jangan lupa tentang peranan bunga. Mereka perlu duduk dalam suatu susunan tertentu, supaya bunga itu akhirnya kelihatan logik. Untuk mempunyai gabungan bunga yang benar-benar indah, nasihat penjual bunga tidak akan berlebihan.
 • Sudah tentu, setiap katil bunga harus berjaya mendekati keadaan umum dalam saiz, nada dan gaya. Agar katil bunga kelihatan harmonis, mereka harus dihiasi dengan gaya yang sama dengan laman web ini. Sebagai peraturan, bunga dalam bentuk angka geometrik kelihatan organik dan moden. Pilihan klasik ini sentiasa menjadi ganti, jika atas sebab tertentu reka bentuk lain tidak sesuai. Dan selalunya jenis bunga ini adalah win-win.
 • Sekiranya anda ingin bunga bunga anda kelihatan sangat kaya dan bahkan memilih sebagai bahan untuk batu hiasan mereka atau batu alam – granit, batu kecil dan lain-lain. Walau bagaimanapun, pertimbangkan rantau iklim di mana plot negara anda terletak. Tidak semua bahan boleh bertahan lama dalam keadaan iklim tertentu.
 • Hari ini, anda boleh melihat lebih banyak katil bunga, yang dibingkai oleh jalan yang dibarisi, contohnya, dari jubin hiasan. Katil-bunga bunga itu kelihatan di satu sisi agak besar, dan di sisi yang lain – bergaya dan moden, seperti yang dilihat dalam foto katil bunga yang dihiasi.
 • Kontras selalu menjadi pilihan pemenang. Walaupun aliran bunga tidak dibingkai, tepu warna akan menjadi lebih baik untuk membezakannya dengan rumput hijau terang.
 • Untuk meningkatkan kesan keaslian, tambahkan unsur-unsur tambahan pada katil bunga, contohnya, beberapa batu atau gumpalan.
 • Jika anda ingin menarik pengunjung dengan keaslian tempat tidur bunga anda, anda boleh menanam tumbuhan di dalamnya supaya apabila mereka berbunga, satu angka tertentu dibentuk. Ia boleh, sebagai contoh, jam atau rama-rama. Seperti bunga bunga akan kelihatan luar biasa cantik, tetapi untuk melaksanakan idea ini anda perlu berhati-hati pendekatan pilihan warna dan mengatur mereka dengan betul.
 • Katil bunga dicipta, sebagai peraturan, untuk menyenangkan mata dengan warna yang kaya dari musim bunga hingga musim luruh lewat. Untuk ini, adalah perlu untuk memilih tumbuh-tumbuhan bunga khas, yang akan mewarnai plot percutian anda dengan nada terang dan menjadikannya lebih cerah dan selesa.

Related  Ciri-ciri penjagaan, pembiakan dan struktur pakis taman

bunga tulip di atas katil bunga

katil bunga yang indah

katil bunga bulat

kisah

Jenis katil bunga

Bergantung kepada kesan yang anda ingin capai, bunga bunga terbahagi kepada:

 • biasa, iaitu katil bunga di mana berbunga semua tumbuhan berlaku pada masa yang sama. Kelebihan utama katil bunga itu adalah berbunga serentak mereka, yang, tentu saja, tidak boleh tetapi mengagumkan dengan keindahannya.
 • tidak teratur, i.e. bunga di mana berbunga tumbuhan berlaku pada masa yang berlainan. Ini dilakukan secara khusus untuk memastikan tumbuhan yang pudar secara beransur-ansur digantikan dengan yang baru yang baru saja berkembang. Mungkin kesan katil bunga itu tidak begitu hebat dengan warna, tetapi sesetengah orang suka katil bunga sebegitu.
 • monoclub – diiringi bunga, di mana semua tumbuhan organik digabungkan antara satu sama lain dan membentuk sesuatu seperti sejambak yang dipasang dengan baik.

Itulah berapa banyak idea untuk menghias katil bunga boleh direalisasikan! Nasib baik kepada semua tukang kebun dan kemenangan baru di tanah anda!

Video: menghias bunga dengan tangan anda sendiri