Typ av en hälsosam växtOch dekorativa sorter av kaprifol och växter som producerar ätbara frukter, blir alltmer attackerade av skadedjur och alla slags sjukdomar. Den tidigare åsikten att busken med blåbär inte har naturliga fiender visade sig vara fel. Kulturspridningen i olika delar av landet visade att inte bara människor utan även insekter, virus och svampar visar intresse för busken.

 

 

Om du inte oroa dig för att skydda kulturen förstärker växternas utseende först och då är utbytet allvarligt påverkat på grund av de utvecklande sjukdomarna hos kaprifol och skadedjur.

Varför kapslar torr med ramulär?

BladgranulosIbland är uttorkningen av bladets första delar och sedan av hela lövverket – resultatet av aktiviteten av svampar som tillhör familjen Ramularia. Visuellt förekommer sådana spår på lövverket av den drabbade växten som fläckar av gulbrun eller brun färg med en mörk fälg.

Plattformen kan vara antingen rund eller oregelbunden. Och med tiden, de växer och det drabbade området kaprifol sjukdom som ramulyarioz eller spotting, expanderar. Ripe sporer i form av vitt pulver flera gånger under växtsäsongen faller från svamparnas ställen och dissekeras på basalt strö och hälsosamma löv.

Risken för sjukdomen är inte bara att kronan av kaprifoler torkar upp, och växten försvagas, men det sover också i mittenzonen och återställer sig igen på våren. Därför, som säkerhetsåtgärder:

 • ta försiktigt bort de drabbade skotten;
 • samla det fallna gamla bladet;
 • alla svampdelarna av växterna brinner.

Skydda växten mot sjukdomar kaprifol ätliga svampursprung hjälp svampmedel buskar, och kopparsulfat, eller andra Bordeaux vätska innehållande kopparberedningar.

Cercosporosis – en farlig sjukdom av kaprifol

Cercosporosis på löv av kaprifolSvaret på frågan: “Varför kaprifol torra” är ofta att upptäcka fläckar på bladen, först med en smutsig grön nyans och har fått en brun eller ljusgrå färg och en mörk kant runt kanten. Detta är ett tydligt tecken på närvaro på anläggningen svampen Cercospora libicola, orsakar farliga för ätliga kaprifol Cercospora fördärv sjukdom.

På friska växter faller svampens sporer i form av ett mörkt pulver från den drabbade kullen eller redan infekterade buskar.

Åtgärder för att bekämpa cercospora är:

 • i samlingen och bränningen av fallna och redan infekterade med svamplövverk;
 • beskära buskar för att förhindra deras överdriven täthet och bättre ventilation av kronan;
 • regelbunden gödning av växter med mineralgödselmedel
 • sprutning till öppningen av knoppar och efter att ha plockat bär landningar och mellanreder Bordeaux flytande, kuprozan och fungicider.

Tuberkulos eller krympning av grenar

Flykt av kaprifol påverkad av tuberkulosI juni blir mörkningen märkbar, och sedan blir vissning och torkning av lövverk och enskilda skott märkbara. Varför krökselskal torr i det här fallet? Svamparna som har bosatt sig på fruktig buske är de orsakande agenterna för tuberkulos. Drabbats av sjukdomen kaprifol skotten kan identifieras genom de karaktäristiska rödbruna bulor inom vilka mogna sporer sprids till friska grenar och övervintrande i skott och blad på döda sjuka.

För att förhindra sjukdomen:

 • avskurna och nödvändigtvis bränna stammarna tillfogade med svampar;
 • tidigt på våren och efter blommande bearbetar de buskar med Bordeaux vätska.

Pulveriserad mögel av kaprifol

Pulveriserad mögel på kaprifolSvampar som orsakar denna sjukdom kaprifol ätbara, skott är bildade på de övre och undre ytorna av bladen araknoidala vita plack. Unga grenar är de första som drabbas, men med tiden sprider sjukdomen sig till hela växten. Bladen blir bruna, visna och falla tidigt, samma processer äger rum på skotten, där barken först försvinner, och sedan förgrenar sig själva grenarna, vattnet växer och synligt försämras.

Vint att klara tjockare skorpa och växtrester svampen möjligt om förstöra nedfallna löv och grenar av patienterna, såväl som de första tecknen på sjukdomsprocessen kaprifol buskar svavelinnehållande läkemedel.

Svarta blad och krympande grenar

Svarta bladen av kaprifolOm fläckar av svart plåster förekommer på skott och löv av kaprifol, som utan vederbörlig uppmärksamhet från trädgårdsmästaren snabbt expanderar och slår samman, så är det i detta fall också ensformigt att prata om svampens aktivitet. Som ett resultat börjar lövet först “smutsigt” och börjar sedan torka upp och falla av, medan livsaktiviteten hos kapselsjukdomens orsakssamband kan påverkas av bär.

Hantera det problem du kan:

 • i rätt tid beskära torra och skadade skott;
 • samla och förstöra det drabbade bladet;
 • i början av våren, årligen sprutar växter årligen med en aga-topp eller en Bordeaux-blandning och upprepar behandlingen efter blomning.

Leaf mottling

Leaf mottling

Vissa typer av jordnematoder kan sprida marmorering av blad av kaprifol, som uttrycks i en förändring av de naturliga färger lövverk, visas på bladplattorna vitaktiga linjer och fläckar.

Behandling med kemikalier före denna kapselns kapsel är som regel maktlös, så påverkas skott och enskilda växter helt enkelt avlägsnas.

Robe Mosaic Virus

Robe Mosaic VirusSjukdomen orsakas av ett virus, och övergår genom nematoder, manifesteras i det faktum att de nyligen rotade plantor kaprifol dramatiskt förkortade internoder, och börjar okontrollerad tillväxt av sidoskott från axillära knoppar. Lövverk utvecklas inte, växter vissnar och dör.

Kontrollåtgärder mot denna sjukdom hos kaprifol inkluderar noggrant urval av planteringsmaterial samt obligatorisk förstöring av buskar med tecken på sjukdom.

Om sköldpaddsskotten skadades av frosten på vintern, måste de skäras ut i rätt tid, annars kommer samma svampar snabbt och utvecklas på sårytan, vilket gör att skotten torkar och löven faller.

Vanligt skadedjur av kaprifol: foto och beskrivning

Rozannaya TorturerCaterpillar av rosan lövmaskRozannaya Torturer Är en liten, starka pubescent brun fjäril vars larver äter unga lövverk på aktivt växande skott. Ibland är skadedjur av kaprifol, i fotot, tillväxtpunkterna lidande, och de skadade delarna av busken förenas i en tät, spindelvävad koma.

Honeysuckle fingeravtryckHoneysuckle fingeravtryck, eller snarare larmen av denna brunaktiga eller grå fjäril, som tränger djupt in i äggstocken, äter inte bara köttet, utan också frön. Detta leder till en för tidig färgning av frukterna i blått och deras fall, som med ett överflöd av skadedjur kan på allvar minska utbytet av växter.

aphidHoneysuckle aphid – Den mest frekventa, men alltid oönskade gästerna i skogen av kaprifol. Under säsongen kan inte mindre än två generationer av den här skadedjurskampen förekomma, vars foto återspeglar skadornas massivitet.

Skador som orsakas av vuxna bladlus och deras larver uttrycks i försvagningen av buskar genom att suga ut saft från löv och unga skott.

Ett av de effektiva sätten att bekämpa bladlöss är behandling av infektion av kaprifol i tobaksdamm med tillsats av en lösning med en hastighet av 100 gram per 10 liter vatten. Vätskeskiktet måste täcka alla löv och skott som påverkas av skadedjuren. För att göra detta sker sprutning i torrt väder och busken behandlas från alla håll.

KärsbärsmosKärsbärsmosKärsbärsmos – En möglig stor fjäril, i mitten av sommaren som lägger ägg, från vilka snart föda på lövverk och ung tillväxt av larver.

Willow scutumWillow och acacia scutes – dessa skadedjur av kaprifol, som i fotoet fäst vid skotten och suger ut av dem juicer. Som ett resultat är växten kraftigt försvagad. Frukten dör och efter en stund dör busken.

Skärmning på grenar av kaprifolIbland kan man på lövhuggens löv se slingrande band med en torkad och blek yta. Detta är resultatet av larvernas aktivitet, som utvecklas från ägg som avsätts i tjockleken på bladplattan av olika slags flugor.

Honeysuckle leaf skadat av flugor-minersAtt göra vridningspassage i lövverket och att äta saft av växten, som på bilden, stör honeysucker-skadedjuret med fotosyntesprocessen och saktar tillväxten av busken.

Behandling av kaprifol med kemiska preparat-insektsmedel bör utföras i form av små droppbevattningar och endast i torrt väder. Efter en dag eller två efter sprayning kontrolleras effektiviteten av proceduren och omarbetas om så önskas.

I det här fallet får vi inte glömma att fjäderanvändningen av kemikalier för honungssockel ätbar är oacceptabel, annars kan du inte undvika att få giftiga preparat på äggstocken. På hösten är det nödvändigt att skära och förstöra alla grenar och löv som skadas av skadedjur och sjukdomar, inklusive de som redan fallit.

Varför kaprifolor torkar – video