Växtblommor är som riktiga rosorModerna sorter av Pelargonium är svårt att jämföra med buskar “min mormor” pelargoner, vars röda eller rosa paraplyer stolt prunkade på fönsterbräden av stadens lägenheter i främre trädgårdar och på balkonger. Trots att växterna inte blir nyckfull, florister är nu tillgängliga sorter är glädjande lång blomningstiden inte enkel, och dubbla blommor, och palett blomställningar är extremt bred. Detta framgår av beskrivningar och bilder av Pelargonium-sorter.

Pelargonium Pebbles

Pelargonium PebblesTerry, med klargjorda centrum rosa-krämiga blommor av pelargonium Pebbles verkar ännu större, eftersom själva växten inte är för stor och med rätta hör hemma i kategorin miniatyr.

Terry Pelargonium Pebbles rosa och crimsonTrots utseendet på nya sorter av pelargonium lockar bilden av den här fluffiga, lättformade busken oväsentlig uppmärksamhet hos blommodlare som inte kommer att bli besvikna när de växer på en blomma eller en fönsterbrädan. Blommans täta lock ser ännu större ut på grund av den ljusa, nästan vita baksidan av kronbladen.

Pelargonium Shelk Moira

Pelargonium Shelk MoiraDelikat dvärgpelargonium Shelk Moira är den första officiellt erkända skapelsen av ryska uppfödare. Författaren till den spektakulära växten med täta blommor av ovanligt lätt laxskugga och ljusa smaragdbladen är Irina Kleymova, bosatt i St Petersburg.

Delikat dvärgpelargonium Shelk MoiraBlomställningar av denna klass av pelargonium, som i bilden, är täta, blommor är tätt mattade, med vågiga, upplysta kronblad på baksidan.

Pelargonium Brookside Fantasy

Pelargonium Brookside FantasyEn annan dubbel anläggning i Brookside Fantasy-sorten är en ljus representant för zonpelargoniet. Kompakta buskar med rik grön, med en väl märkt mörk rand av bladen behagliga blomställningar av en mild rosa-lila skugga.

Pelargonium Brookside Fantasy på fönsterbrädanI det skede när knopparna är fortfarande öppna, nära centrum av kronbladen har en ljusgrön glöd, då deras baksidan blir rosa-cream färg, lite ljusare än alla blomställningen. Caps Blommorna är stora, i proportion till knopparna på buskarna standard, även om Pelargonium – en riktig miniatyr.

Pelargonium Bold Carmine

Pelargonium Bold CarmineRöd-crimson blommor, som på bilden, kan Pelargonium Bold Carmine tillskrivas halv-dubbel eller dubbel. Växten själv – kompakt, väl uppfattar topp dressing och producerar villigt långsträckta peduncles med kepsar av karminblommor.

Lush blomning av Pelargonium Bold CarmineBaksidan av kronbladet i denna sort är mer ljusare i färg. Lövverk är ljust, med ett märkbart koncentriskt band i mitten av bladplattan.

Pelargonium Saxdalens Selma

Zonal Pelargonium Saxdalens SelmaZonal Pelargonium Saxdalens Selma bilda en stor buske stark, iögonfallande, inte bara kraftfulla skott, men bulk vackra blomställningar, som består av fina rosa blommor. Växter av denna sort blommar vackert och svarar på vården. Busken är liten, lätt förgrening.

Pelargonium Saxdalens SelmaMånga odlare uppmärksammar den ovanliga strukturen av spektakulära rosa blommor, mer påminner om rosaceous sorter.

Pelargonium Mimi

Pelargonium MimiLätta, luftiga och mycket stora blomställningar av denna klass av pelargonium, som på bilden, är det lätt att känna igen med den överraskande vackra rosa laxskuggan av blommor.

Stora blomställningar av pelargonium MimiMen detta är inte den enda dygden i sorten. Pelargonium lövverk har en gyllengrön färg. Buskarna är gjutna med långsam tillväxt och kompaktitet.

Pelargonium le Pirat

Pelargonium le PiratTerrasserad murgröna lemongrass le Pirat förvånar överblommans överflöd och prakt. Blommorna i denna sort har en flätig tjock röd färg och i form, i början av blomningen, påminner mycket om blommande rosor.

Pelargonium BlossomsPelargonium kännetecknas av det faktum att blommor inte smuler länge, och växter kan användas som en god kultur för att dekorera verandan eller trädgården.

Pelargonium Noel Gordon

Pelargonium Noel GordonEftersom formen av de tunna blommorna av Pelargonium Noel Gordon är mycket lik rosor, kan växten också hänföras till rosiga sorter. Buskarna i denna zonpelargonium skiljer sig i kompaktitet och tätt blad.

Storblommiga blommor av pelargonium Noel GordonPå grund av överflöd av stora rosa blommor med vågiga kronblad, är de täta blomställningarna av denna sort mycket dekorativa och krummer inte länge.

Pelargonium PAC Viva Maria

Pelargonium PAC Viva MariaAtt ha tyska rötter av Pelargonium PAC Viva Maria, som sina släktingar, blommar under en lång tid, medan buskarna är mycket kompakta och blomställningarna är lyxiga och stora.

Kompakt växt-Pelargonium PAC Viva MariaBlommor av detta slag är lätt att känna igen bland massan av andra blomställningar i vit färg med en ljus crimson fläck vid basen av varje kronblad. Som en följd av detta skiljer sig enkla eller halv dubbla blommor av Pelargonium från den generella serien, och växter av denna sort är värd att bli ett värdefullt prov i samlingar av både sakkunniga och nybörjare.

Pelargonium Powder Puff

Pelargonium Powder PuffUtsmyckning av zonal pelargonium Powder Puff uppnås på grund av mycket täta blomställningar av laxskugga och vackra löv med tydlig kontrastremsa.

Täta blomställningar av laxKronbladet på baksidan är lättare än toppen. Växter är små i storlek, vilket kommer att uppskattas av blomsterhandlarna, som bara har fönsterluckor.

Pelargonium Lake

Pelargonium LakeLaxfärgning av de vågiga kronbladen av Pelargoniumsjön till kanten blir nästan vit, och färgen i full styrka manifesteras endast till mitten av stora stora blommor. Och för en mer levande blommande växter rekommenderas att sätta på solen, i skuggan av färgen märkbart blekna.

Zonal Pelargonium LakeVäxan själv tillhör de vanliga zonalierna och kräver noggrann bildning. Bladen i denna klass av pelargonium, som i bilden, är mycket eleganta på grund av den brett kontrastande gränsen av en brungrön nyans.

Pelargonium Ludwigsburger Flair

Pelargonium Ludwigsburger FlairDwarf pelargonium Ludwigsburger Flair, villigt och rikligt blommar, men att växten verkligen var som en miniatyr, från blomsterhandlaren kommer att kräva noggrannt arbete när man bildar en buske.

Blooming dwarf pelargonium Ludwigsburger FlairTerry vackra blommor av denna sort har en rosa färg, som blir ljusare till mitten och blir nästan vit eller grönaktig till den korrugerade kanten.

Pelargonium Mallorca

Pelargonium MallorcaDen eleganta, ovanliga i form av blommor av zonal pelargonium Mallorca gör att denna klass hänför sig till kaktusliknande. Blommans särdrag är en uppsättning krenellerade, skarpa kronblad, som kombinerar röda, vita och gröna ränder i färg.

Ovanlig form av färgerna på Pelargonium MallorcaVäxten kompakt, enkelt och länge bildar nya blomställningar. Om busken befinner sig i en upplyst plats, förblir växten liten och börjar i skuggan sträcka sig till standardpelargoniet.

Pelargonium Dowepoint

Pelargonium DowepointBladen med en snygg dekorativ kant och de svagt rosa blommorna av Pelargonium Dowepoint skiljer denna lyxiga sort från de många befintliga dagens terryplantorna av denna typ.

Volymetriska blomställningar av liten pelargonium DowepointBuskarna är kompakta, ganska knäböjda, blomställningar täta och i jämförelse med plantans storlek – tredimensionella.

Pelargonium Elmsett

Pelargonium ElmsettOtroligt vacker dwarfish Pelargonium Elmsett hänvisar till zonal sorten. Och planteringarna som har sett växten blir kär i ljusa, gyllene löv och krämiga terryblommor dekorerade med röda fläckar och vener.

Pygmy Pelargonium Elmsett Buskfärgen är lång och riklig, dess form är väldigt snygg, så att växten enkelt kan dekorera någon tröskel.

Pelargonium Lara Harmony

Pelargonium Lara HarmonyBlommor zonal Pelargonium Lara Harmony med full insyn oerhört som riktiga ros, men hänvisar till de olika frotté. Måtten på standard buske, blad med en klassisk färg för arten, blommorna gustomahrovye, grönskande, med prålig rosa färgen, som är i den nedre delen av corolla är något svagare.

Pelargonium Norrland

Pionformade blommor av Pelargonium NorrlandDen här typen av pelargonium, som i bilden, kan särskiljas av starka skott, mättad grön lövverk, som är karakteristiska för växterna i zonal sorten och terrypionformade blommor. Tack vare de frodiga blomställningarna av pelargonium är Norrland välkänt för älskare av denna kultur och har förtjänat blomstrarnas uppriktiga kärlek.

Pelargonium NorrlandFör att uppnå kvalitetsblomning behöver anläggningen lämplig vård, beskärning och uppmärksamhet. Och i det här fallet kommer buskarna säkert att vara nöjda med de rosa täta saftiga blomställningarna.

Pelargonium Passat

Pelargonium PassatMycket dekorativa terryblommor Pelargonium Passat förvånar med en ljusrosa nyans av korrugerade kronblad och densitet, som liknar mjuka fluffiga pom-poms. Sorten har länge varit känd för fans av pelargonium och uppskattar välförtjänta uppmärksamhet hos både nybörjare och kulturer av lång tid.

Dekorativa terryblommorBuskarna i denna zonpelargonium behöver en formation, men med god omsorg blommar de långsamt och kvalitativt.

Pelargonium Granny Barter

Pelargonium Granny BarterBlommor pelargonium Granny Barter i form som liknar gala bows schoolgirls, är så lätta och ömma är deras kronblad.

Gentag färgning av Pelargonium Granny BarterGustomahrovye corollas av vit och rosa färg bildar täta blomställningar, perfekt ser på buskar av standardhöjd. Sorten har visat sig vara problemfri och mycket kompatibel.

Pelargonium Ainsdale Duke

Pelargonium Ainsdale DukeStarka kraftfulla pelargonibussar av denna sort är täckta av täta lövverk och lyxiga blomställningar, bestående av rika röda terryblommor. Bladen är dekorerad med ett mörkt band på utsidan av bladplattan.

På Pelargonium Ainsdale Duke Terry Red FlowersPelargonium Ainsdale Duke är väldigt högtidlig och spektakulär. Nära honom, många andra växter blekna, vilket bör beaktas vid val av sorter av sorter.

Pelargonium Bold Ann

Terryblommor Pelargonium Bold AnnDelikat rosa väldigt attraktiva blommor av Pelargonium Bold Ann uppmärksammar alltid blommorodlarens uppmärksamhet på denna terry-sort av zonal sorten.

Pelargonium Bold AnnPelargoniumbuskar är snygga, blomställningar förlorar inte skönhet under en längre tid, och växten svarar utan tvekan och villigt med blomning till arbetsintensiv vård.

Pelargonium Bold Pixie

Pelargonium Bold PixieZonal dvärgpelargonium Bold Pixie kommer säkert att tacka blommaodlarna som älskar terryblommor ovanliga för denna kultur av crimson-pink tint.

Zonal dvärgpelargonium Bold PixiePå små buskar ser ljusa blomställningar dubbelt fördelaktigt ut, och dessutom är en betydande fördel av sorten praktiskt taget oberoende bildning av busken.

Video om Terry Pelargonium Dovepoint