arrangemang av förortsområdetTänk vilken trädgård du vill ha, hur mycket tid kan du ge den? Härav beror valet av dekorativa byggnader, växter och själva begreppet paradisiskt hörn! Först efter det börjar planeringen.

Börja med att ta bort allt överskott från webbplatsen, det måste grävas och justeras med en kultivator eller rake. Utan detta är det omöjligt att undvika, om du ska lägga en gräsmatta, sängar och blomsterbäddar. Omedelbart bestämma om en plats för sopor – där är det möjligt att kasta sönderräkade ogräs med gräset och på hösten faller löv. På ett år, när allt är ruttande, får du ett utmärkt gödningsmedel.

Rita en plan över platsen, märkning huset, staket, växter som redan växer på webbplatsen, bläddra till den tomma platser schema och plan som kommer att vara en damm, trädgårdsmöbler, sängar, rabatter, gräsmattor och stigar. Dela platsen i zoner: ett användbart område, en plats för rekreation, en trädgård.

Bryt sängarna, om du ska odla grönsaker och gröna. Med ett kreativt tillvägagångssätt kan trädgården omvandlas till en grönsaks trädgård. För att göra detta, använd den fashionabla metoden för kombinerade planteringar. Växter tomater bland rosen och plantera en gräns av en sådan blomsterbädd med dragon, lockig persilja, basilika eller någon annan gröna. Peonies och gladioli ser bra ut och är sjuka oftare, omgivna av vitlök och lök. Bädden av aubergine eller paprika förvandlas till en utsökt rabatt mellan växterna om planterade dvärg astrar, och kanterna – riddarsporre, dvärg prydnads solros och kryddig årliga gräs.

Vill du plantera fruktträd? Markera dem omedelbart på planen, notera att träd över tiden kommer växa, och de kommer att kasta en skugga. Kom ihåg att träd inte kan planteras nära stiftelsen av huset, ett avstånd på minst 2 meter. Körsbär, äpple och plommon planteras längs staketet, avståndet mellan träden är inte mindre än 3 meter. Plantering buskar, välj vinbär och kaprifol öppna, solig plats, och hallon, krusbär och björnbär kan planteras i skuggan. Kan du inte ge mycket tid till trädgården? Gör ett val till prydnadsväxter och buskar: barrträd, lilor, jasmin, viburnum, bergaska och barberbjörn.

Genom att organisera rummet ordentligt, kommer du från år till år att observera omvandlingen och njuta av din webbplatss skönhet.

Läs artikeln: designen av trädgården med egna händer!

Video om landskapsplaneringen av trädgårdsplanen