Blommor Kalanchoe hemmaDen breda distributionen av Kalanchoe som en kultur började i slutet av 80-talet av förra seklet, när första gången de fångande terryhybriderna, kända idag som Kalanchoe Kalandiva, erhölls. Med alla olika befintliga underarter av Kalanchoe förvånade dessa krukväxter och fortsätter att förvåna med deras utseende.

En ljusgrön rosett med blanka löv är som ett luftlock av vita, rosa, gula eller röda blommor. Och om du anser att Kalanchoe inte kräver särskild vård och placeras som en långblommande växt, har intresset för kultur översteg alla förväntningar.

Kalanchoe blommar inte och kasserar lövMen redan de första floristerna, som dekorerade sina hus med sådana “eviga buketter”, blev besvikna. När de sista knopparna visade sig, ville de nya inte bildas om en månad, om sex månader eller om ett år. För många odlare kvarstår frågan om varför Kalanchoe inte blommar och växer uppåt. Den kompakta busken sträckte ut, förlorad form, den nedre delen av skotten blöt, härdad och topparna prydda med en liten rosett av hackade blad.

Som en följd har härligheten hos en “engångsverk” blivit etablerad i Europa för Kalanchoe, och i Amerika och de södra delarna av världen kan blommande sorter av denna kultur oftare ses i trädgården än på fönsterbrädorna.

Varför Kalanchoe inte blommar hemma? Vilka underhålls- och underhållsvillkor krävs för att plantan ska ha frodiga blomsterknoppar igen på den, och busken i sig är lika kompakt och attraktiv?

Varför växer Kalanchoe upp, men det blommar inte?

Resultatet av god vårdOch ändå borde du inte kasta bort de bleka buskarna eller odla obehagliga buskar på fönstret i hopp om att växten kommer att ändra sitt sinne och ge knoppar. Vad händer om Kalanchoe inte blommar? Skälen till vilka blommorna från Kalanchoe fortfarande inte kan vänta, några:

 • Först och främst är det brist på information om växten och försäkran om säljare att ingen särskild vård för potkultur krävs.
 • En växt kan sakna ljus, vilket leder till sträckning av skott och brist på styrka för bildandet av blomställningar.
 • Kalanchoe kan inte lägga blomknoppar, eftersom det bor i ljuset mer än 12 timmar om dagen.

Ja, Kalanchoe – en av de mest opretentiösa växterna. Men för att uppnå blomstring hemma, kommer vård av Kalanchoe inte att krävas.

Unga växter blommarEftersom du i butikerna alltid kan se blommande buskar får du intrycket av en evig blomning av kulturen. Faktum är att leverantörerna av blommor innan de skickas till detaljhandelskedjorna av framkomst av knoppar uppnår en tilldelning. En ganska liten växt med ett blygsamt rotsystem planteras i en transportkruka, jorden där innehåller näringsämnen och gödningsmedel bara några månader. Då stannar kalanchoen från 14 till 42 dagar, beroende på arten och sorten, under korta förhållanden, ca 10 timmar, en lätt dag som tvingar buskarna att lägga blomknoppar.

Related  Zo'n diverse en mooie Kalanchoë van Blossfeld

Att komma in i hemmet, en sådan växt med måttlig vattning, bra belysning och en lämplig temperatur, vilket ger all kraft, blommar på grund av rester av näringsämnen i potten. Därför köper en blommande buske och vill se dess spektakulära blomställningar igen, det kommer att bli nödvändigt att hjälpa till att bygga upp sin styrka, och sedan göra Kalanchoe blomningen hemma.

Ta hand om Kalanchoe hemma efter blommande

Hemma, Kalanchoe som köpts i affären kan också blomstraNär de blöta blommarstängerna dyker upp på Kalanchoes busk, tas de bort. Och på våren, efter en fullständig stopp av blomningen, minskas frekvensen och kvantiteten av bevattning något, eftersom rotting av rötterna på grund av hög jordfuktighet är den vanligaste orsaken till kalanchoe död i hemmet. Vid vattning är det bättre att fokusera på ett något upptorkat övre lager av jord och under den varma årstiden – på bladets skick och elastik.

Om nödvändigt kan Kalanchoe samtidigt transplanteras. Signal att växten inte räcker till med volymen av grytan, är helt täckt med jordklotets rötter. Samtidigt är det värt att komma ihåg att Kalanchoe känns bättre i keramiska rätter med en diameter av 12 till 18 cm och gäller inte mycket för andra grannländer än succulenter. Om så önskas kan två eller tre relaterade kalanchoes med olika nyanser av en blomma planteras i en behållare, vilket bara förbättrar kompositionens dekorativitet men komplicerar inte vården för den.

För att få en Kalanchoe hemma kan du ordna en kort ljus dag på en gång till flera växter i en kruka.

För transplantation är Kalanchoe lämplig som en färdig mark för succulenter, liksom jord för blommande prydnadsgrödor med tillsats av en liten mängd sand. Om så önskas kan jordblandningen framställas oberoende av:

 • 2 delar humus;
 • 2 delar soda mark
 • 2 delar grov sand;
 • 1 del krossad träkol;
 • 1 del av krossad tegelkross.

Related  Hur man gör en blomma säng själv (steg för steg instruktion)

För att minska markens surhet tillsätts kalkhaltigt mjöl. Vilaperioden, när Kalanchoe inte blommar och växer uppåt, återställer sin styrka, fortsätter från våren till mitten av hösten.

Hur man gör en Kalanchoe hemma blommar?

Faded Kalanchoe behöver utfodringEfter blomställningen vilts och till slutet av augusti kräver Kalanchoe matning, som bäst görs två gånger i månaden, med färdiga blandningar för succulenter.

Före början av en uppsättning blomsterknoppar är det viktigt att minska kväveinnehållet i gödselmedlet för att begränsa tillväxten av skott och löv, omdirigera krafter till knoppbildning.

En månad efter blomningen beskärs Kalanchoe:

 • på unga, inte ha vuxit buskar, knyta de mest aktiva tillväxtpunkterna;
 • på vuxna växter med lignified skott, skär dem till det krävs för att få en kompakt krona, höjden.

Kalanchoe blommar efter korrekt beskärning och klämande tillväxtpunkterDenna åtgärd kommer inte bara att förhindra att Kalanchoe sträcker sig, men även innan blomman kan öka antalet skott, på toppen av vilka knoppar bildas. Den naturliga processen med knoppbildning på Kalanchoe utlöses när ljusdagens varaktighet börjar minska. I mittzonen sker detta från oktober till mitten av mars.

För att ha vackra blomställningar är det nödvändigt att observera temperaturregimenUnder denna vilodag, när växten ger nya skott, ökar den gröna massan och lägger knopparna för framtida blomning, kommer Kalanchoe att vara bekväm vid en temperatur på:

 • 18-20 ° C på natten;
 • 22-27 ° C på eftermiddagen.

Om natten sjunker temperaturen under minimivärdena eller i rummet blir hetare än 24 ° C, är det ingen fördröjning i knopparnas formning.

Extremt negativ på växten påverkar utkast och håller sig i kylan. Placera därför inte Kalanchoe, så nära värmeanordningarna, och nära fönstret eller balkongdörren.

Längd och intensitet av belysning för Kalanchoe

Under viloperioden är det nödvändigt att observera ljuslägetEn av de viktigaste faktorerna i vården av en Kalanchoe hemma innan blomningen är tillräcklig belysning:

 • Under resten av tiden, det vill säga från mars till september, på morgonen och på eftermiddagen, ger växterna maximal belysning och vid middagstid, när risken för brännskador är hög, skuggar buskarna.
 • På hösten och vintern är det lite naturligt ljus, så det behövs ingen skuggning, och i händelse av molnigt väder eller Kalanchoes närvaro på norra fönster är det bättre att ordna ytterligare belysning.

Related  Buskbjörkträd – brinnande buske eller vargörhängen

Vackra Kalanchoe blommor i höst-vinterperiodenNivån på belysning och komfort hos Kalanchoe kan bedömas av växtens löv och skott:

 • Med mycket ljus har platina en rik färg, bra storlek och ett hälsosamt utseende.
 • Om det inte finns tillräckligt med ljus blir löven blek, och de nya stjälkarna och löven tunna ut, blir mindre. De gamla skotten sträcker sig, Kalanchoe blommar inte, även om ljusdagens varaktighet upprätthålls.
 • Överskott av ljus och värmeenergi leder till brännskador av löv, som ser ut som torkade vita vittor. Och tillväxten av skott i alltför starkt ljus upphävs.

För att programmera en Kalanchoe-blom, måste hemvård nödvändigtvis innehålla en lätt daggräns på upp till 8-10 timmar.

Om växterna kommer att tändas längre, kommer processen med knoppbildning under hösten-vintertid inte att starta. Och här måste du överväga källor till konstgjord belysning. Därför är det enklaste sättet att göra en blomma i Kalanchoe, hemma på kvällen och fram till morgonen, täcka växter med ett lock av mörk trasa eller lägg krukan i en garderob eller ett skafferi.

Beroende på typen av Kalanchoe för plantering knoppar, behöver plantan 10 till 24 dagar för att observera en sådan lätt begränsning. Om allt är gjort rätt, då i början av vintern kommer plantorna vara nöjda med öppningsbuden, och blomningen kommer från 4 till 11 veckor.

Video om att odla Kalanchoe hemma