Varför bladen blir gula på KalanchoeKalanchoe är den främsta hemmaplanten av blommodlare över hela världen. När allt kommer omkring kan blomman nästan året runt tacka sina ägare med vacker dekorativ blomning. En annan fördel med denna kultur kan hänföras till det faktum att den reproducerar ganska lätt och inte kräver speciella manipuleringar under plantering. Trots all formlighet, men det är inte så lätt att få en attraktiv kopia utan att vara noggrann. Dessutom kan felaktig vård leda till allvarligare problem.

Den mest brådskande frågan, som ofta förekommer i olika forum för blomsterhandlare – är varför Kalanchoe gula löv? Anledningen till detta fenomen kan vara flera. Låt oss i större detalj överväga de viktigaste alternativen.

Orsaker till gulning av löv

Orsaker till gulning av lövUtseendet av helt gula eller torra löv på Kalanchoe, liksom vridningen av bladplattans spetsar, kan indikera början av utvecklingen av en sjukdom eller om multiplicering av skadedjur. Ibland ligger emellertid källan till problem i felaktig vård av växten. Bestäm vilken olycka som gäller en viss representant för floran är ganska möjlig i hemmet. För detta är det nödvändigt att förstå vad orsakerna till sådana fenomen kan vara. För det första associerar experter gulning av löv med följande faktorer:

  • bristande överensstämmelse med landningsteknik
  • felaktigt markerad mark
  • felaktigt val av placering
  • icke-iakttagande av rätt temperaturregim
  • olämplig organisering av bevattning;
  • otillräcklig eller överdriven mängd mineraler och spårämnen.

Felaktig vård eller skadedjurNaturligtvis bör man också överväga möjligheten att utse olika skadedjur, liksom det faktum att bladen kan bli gula och falla av naturliga skäl, det vill säga när deras livscykel slutar. Om roten till problemet är felaktig, så är det nödvändigt att förstå hur man utför de angivna punkterna korrekt för att undvika sådana problem.

Related  Vi väljer en ampelväxt för en trädgård och ett hus – murgröna-flätat pelargonium

Omkörning och transplantation av Kalanchoe

Kräver en överföringEn ny kopia av blomkulturen kan dyka upp i våra hus på grund av inköpet i specialaffärer eller i fallet med att ge en liten skott. I princip spelar det ingen roll vilken väg Kalanchoe köptes, det kan bara vara dags att transplantera en långväxande blomma, det är viktigt att plantera det korrekt. En gynnsam period för plantering, naturligtvis våren. Först och främst är det nödvändigt att förbereda en jordblandning och en behållare för att placera växten.

Felaktig överföringPotten ska inte vara för rymlig eller flera lager kan placeras i en behållare samtidigt. När det gäller fyllning måste marken för Kalanchoe vara lös, du kan förbereda en sådan komposition: Blanda i lika delar humus, sand, löv och frö. Du kan hitta färdiga blandningar speciellt utformade för succulenter. Hantera växten noga, eftersom den har ganska bräckliga löv och stjälkar. I botten av grytan läggs ett lager av dränering och över hälften hälls över hälften. Därefter placeras processen och det återstående landet fylls på. Potten ska skakas något för att fylla hålen och rikligt spilla vatten vid rumstemperatur. Om jorden har starkt avgjort, är det nödvändigt att producera ytterligare en podsipku.

När du köper en blomma i affären bör du definitivt återplanta den inom en snar framtid. När allt kommer omkring i plantornas fönster finns det i krukor fyllda med transportjord, där det inte finns några näringsämnen, och det finns bara blomstrande stimulanser. Om du håller växten länge i en sådan jord kan det leda till dödsfallet.

Hemvård

Felaktig vårdDen transplanterade blomman ska placeras på en ljus och varm plats, för Kalanchoe refererar till fotofilösa grödor. Ett idealiskt läge är det sydvästra eller sydostliga fönstret. På södra sidan eller i direkt solljus kan bladets spetsar bli gula. När det gäller temperaturen bör den inte vara högre än 30 och inte lägre än 20 grader från vår till hösten, och på vintern är det önskvärt att ge en blomstring, vilket minskar temperaturen till i genomsnitt 15 grader.

Kalanchoe – en växt som föredrar en 10-timmars ljusdag. Detta gör det möjligt att uppnå riklig blommande och fullblodig utveckling av blomkulturen. Det är därför på sommaren det är nödvändigt att förkorta dagen konstgjort, och på vintern däremot, förlänga den något, markera växten.

Nästa ögonblick är vattnet i Kalanchoe. Gulting av bladen kan ske med otillräckligt vatten eller med överskott av vatten. Bestäm den specifika orsaken kan ske genom extern undersökning. Om bladen mörkas och krullas, bör fuktvolymen ökas, om bladen är blekgul och mjuk, så är det nödvändigt att minska mängden vatten. Experter rekommenderar att vattnet plantas mer rikligt på sommaren och i måttlig vinter. För detta ändamål är det nödvändigt att endast använda varmt och konstant vatten. Om rummet där blomman är varm kan du ordna spray på arket. Detta förfarande bör dock utföras ganska sällan, eftersom blomningen med ökad fukt kan börja ruttna.

Related  Hoe en wanneer kan ik schanskorven op de achtertuin gebruiken?

Överensstämmelse med reglerna för plantering och vårdOrsaken till bladsjukdomar i Kalanchoe är ofta överdriven vattning, i så fall kan pulveriserad mögel utvecklas eller en låg temperatur vid vilken grå form ofta uppträder. Även blommans utseende kan bli bortskämd när det saknas mineralämnen eller deras överflöd. Experter rekommenderar att man planterar växten 2 gånger i månaden under tillväxten (det vill säga från våren till hösten). För detta ändamål är det möjligt att använda en redan framställd blandning, exempelvis för kaktus.

Florister rekommenderar att man tittar på plantan närmare, ibland på bladets skick kan man förstå exakt vilka element som saknas. I synnerhet

  • stimuleringen av kanterna av broschyrer orsakar brist på bor;
  • Den långsamma utvecklingen av växter och små löv indikerar brist på kväve.
  • fläckar på löv och dö av skott är orsaken till bristen på molybden;
  • gulning, rynkning eller död av det lägre lövverket indikerar ett överskott av fosfor.

Sammanfattningsvis kan vi säga att utseendet på växten beror på hur dess innehåll kommer att organiseras. I allmänhet kan vård av hemmet för blomman Kalanchoe, ett foto som ses nedan, inte vara mycket svårt och ganska skickligt även av början blomsterhandlare.Unga växter börjar blomma

Välskötta växt

Växten mår bra

Resultatet av god vård

Riklig blomning

Bra hand om dig

Vacker blommande Kalanchoe

Ta hand om Kalanchoe – video