vaigel vid husets verandaLyxträdgårdsvagnen är den ursprungliga utsmyckning av landsplatser i Ryssland. Speciellt är det vackert under blomningen. På sina hängande skott finns det många ljusa knoppar samlade i blomställning. Vad kan vara vackrare än en stor bukett blommor mot bakgrund av ett hus? Bara charmig wiggel.

Namnet på busken beror på den tyska biologen KE von Weigel, som först upptäckte och beskrev den. Växten tillhör släktet av lövträd, familjen av kaprifol. Det upptäcktes först i länderna i Fjärran Östern, där det var allmänt erkänt för knopparnas utomordentliga skönhet. Busken har egenskapen att blomma flera gånger en årstid med charmiga campanulate blomställningar.

frodig ljust blommandeVagens raffinerade fabrik föredrar ett måttligt varmt klimat. Även om det finns frostbeständiga arter som kan tolerera ryska vintrar. För detta rekommenderas buskar att täcka med fallna löv eller barrträd. Men även om busken lider av frost, kommer den att återhämta sig under den varma årstiden. Vissa arter kan också blomma.

Allmän beskrivning av busken

bländigt lövverkEn rak buskbush växer upp till 1,5 m i höjd. Vissa arter kan nå ca 3 m. Busken slipper inte sidoskotten, så den har alltid en originalform. På lutad grenar lämnar växer stort antal långsträckta längd av ca 12 cm från kanterna av plattan är vanligtvis små hullingar, spetsen av arket -. Akut. Färg, traditionellt grön, även om vissa arter är lila eller med en vit kant.

Blomställningar rörformiga, liknar en liten tratt. Det finns enskilda varianter och samlas i de ursprungliga blomställningarna.

Knoppar blommar på unga skott, mot bakgrund av ett stort antal blad.

Det finns olika nyanser, nämligen:

  • vitt;
  • rosa;rosa blommeviglar
  • lila;
  • ljus lila;
  • rosa-purpur;
  • rött och lila.

Blomställningar som groddar med blomställningar har en trevlig utsökt arom, vilket skapar en unik aura i förortsområdet. En detaljerad beskrivning och foto av veygels ger en komplett bild av den magnifika trädgården för landets tomt.

Kan blommande wigglesBlomstrar buske under vårmånaden för nästan en hel månad. Om du tar hand om Veigel, kan du beundra blomställningarna i slutet av augusti. Även om knopparna inte är så mycket, men busken ger fortfarande beundran. Blommor växer bara på unga grenar under den aktuella säsongen. En pittoresk bild av milda klockor på bakgrunden av ljuvligt grönska kan ses på stugan under de korta höstdagarna. höstblommande wigglesHösten blommar är tydligt synlig på detta foto väldigt, det är inte värre än på sommaren.

Resan genom riket av populära typer trädgårdsbuske

Vagelens storslagna skönhet flyttades från Fjärran Östern till europeiska länder med tillförlitliga steg. År 1845 tog en biolog och resenär från Skottland R. Fortune henne till England, där hon tog sin hedersplats. Med tiden förde uppfödarna olika arter och sorter av den östra busken. I dag finns det mer än 15 huvudarter och cirka hundra sorter av prydnadsbuskar.

Veigela blommande

vaigela blommandeArten upptäcktes först i Japan och i norra Kina. I Europa väckte busk i mitten av XIX-talet och vann omedelbart oöverträffad popularitet. Veigela blommar som soliga eller delvis mörka platser och växer till en höjd av 3 meter. Unga stammar har två rader av tunna hår. De är målade i brun färg, som så småningom blir gråaktig. Den lyxiga runda kronan av plantan passar perfekt in i landskapet, särskilt under blommande.

Related  Teelt van jeneverbes van Chinese Strict

Kortblöta löv med spetsiga spetsar är vanligtvis elliptiska. Sido marginaler serrate. Plattans övre del är slät, endast huvudvenen är framträdande i bladets mitt. De är målade gröna.

blomknopparBlomsterväxter av buskar vagnar består av tre eller fyra knoppar, som täcker rikligt hela växtens grönska. Ofta är de rosa. De öppnar i slutet av maj och blommar i ca 20 dagar. Sedan på blomställets plats visas frökapslar.

För att skydda vagnen mot svåra frostar, rekommenderas att täcka den med tät lapnik.

En fuktig, svagt sur jord är lämplig för växten. Men du bör inte tillåta vätskestagnation under busken. Under torrperioden behöver växten måttlig vattning. Annars plantas bladlusen med bladlus, som suger saften från löv och unga grenar. Veigel påverkas av bladlössDu kan bli av med det genom att spola skadedjur med en stark ström av vatten och tvål. Under gynnsamma förhållanden växer det snabbt, dekorera bakgården i ett lanthus.

I trädgårdsodling används följande sorter av väygelblommar i stor utsträckning.

Grad Carnival

wagel sortkarnevalBusk Veigel-karnevalen skiljer sig från ursprungliga färgknoppar. Först är de mjuka rosa, och sedan förvärvar de en rödaktig nyans. Busken växer till 70 cm i höjd. Grenarna är dekorerad med ett överflöd av ovala ljusgröna löv. Det börjar blomstra i slutet av juni för en månad.

Nana Variegata

sorter av nana variegataVäxten växer till en halv meter, vilket särskiljer den som en kompakt version av trädgårdsdekoration. Vejela Nana Variegata skiljer ovanlig färg på en plåtplatta. Huvudbakgrunden är mjukt grön och de eleganta kanterna är målade gula, vilket är särskilt attraktivt i växten. Busken växer till en höjd av 90 cm. Mycket acclimatized på västra Europa. Tålmodigt tolererar vinter, men gillar inte utkast och blåsiga områden. Tål tolererar lågljusa områden. Klockor, ca 4 cm i storlek, är målade i en ljusrosa färg.

Denna mångfald av vegels behöver regelbundet vårbeskärning av gamla skott. Som ett resultat blir busken ständigt förnyad och blommar kontinuerligt under en hel månad.

Bristol Ruby

wagel bristol rubyDen charmiga Veigel Bristol Ruby föddes av amerikanska forskare 1941. Hittills är det en av de mest populära prydnadsbuskarna. Växten växer upp till 2,5 meter i höjd. Samtidigt kan kronan nå 3,5 m i diameter. På en graciös skrymmande skott växer ett stort antal saftiga gröna blad. I blomningsperioden visas rubinblock på dem. De samlas i lösa blomställningar, som utstrålar en ödmjuk lukt.

Om det finns få skuggade platser i landet, kan Bristol Ruby säkert planteras i solen. Till skillnad från andra sorter blommar det bättre i öppna områden.

Vejgela Alexandra

veygel aleksandraEn vackert blommande buske med en sprawling sfärisk krona växer till en höjd av en och en halv meter. Ett stort antal röda eller rosa trattformade klockor gör Alexander Veigel till en särskilt populär art. Ljusa knoppar lockar inte bara utseendet hos människor, utan även miniatyrfåglar med en lång proboscis som liknar en kolibri. Blommande perioden varar fram till slutet av juli. Upprepad buske glädjer blommor i september, om hösten är tillräckligt varm.

Related  Blomsterbäddar från stauder – ett val av lata människor eller ett tillfälle att skapa ett mästerverk

vacker löv väldigt alexanderMånga löv har en blank yta med kantade kanter. På våren är de målade i burgunderfärg, och på hösten förvärvar de en violett nyans.

Växten föredrar penumbra eller öppna områden i trädgården. Utmärkt vana vid lerajord, om den är väl dränerad.

Weigel hybrid

Weigel hybridDetta namn på busken kombinerar flera sorter som erhållits som ett resultat av val av populära typer vildblommor. I allmänhet växer de upp till 150 cm i höjd, har en tät bred krona och doftande blommor. Weigel hybrid skiljer sig åt i olika färgknoppar. Det kan vara vit eller rosa, lila eller lila. För att utforma landskap av lanthus används ofta hybridvarianter.

Röda prinsen

vaigela ed prinsEn kompakt söt busk når en höjd på ca 1,5 meter. Den breda sprudlande kronan är dekorerad med hängande skott med många ljusgröna löv. Veigel Ed prinsen under blommande (maj, juni) klär sig i en original klädselklänning. De är målade i crimson eller scarlet. Samlas i blomställning av flera knoppar, som liknar miniatyrbuketter. Återblommor visas på busken i slutet av augusti eller i september.

Variety Eva Ratke

Grade Eva RathkeDenna hybrid föddes av polska uppfödare år 1890 genom att kombinera koreanska vinklar med riklig blomning. Som ett resultat kom en låg, endast ca 1 meter, busk med en kompakt krona upp. Vejela Eva Ratke blommar nästan alla sommar rödkarminerklockor, som i solen lyser och lugnar lugnt. I mitten breddgrader är det önskvärt att täcka busken med början av kallt väder.

Veigel Middendorf

Weigel MiddendorfLövskogsbruka Veigel Middendorf växer vanligtvis upp till en och en halv meter i höjd. Han har stigande grenar med ljusgröna något sänkt löv. Gula knopparna är målade med orange prickar; är ensamma eller uppsamlade i blomställningar. Blomstrar busk två gånger i säsong – på våren och i början av hösten. Du kan njuta av buketter i en hel månad.

Nana purpura

vaigela nana purpuraDen dekorativa busken kännetecknas av en sprawling krona i form av en boll. Den växer bara upp till 1 meter i höjd och anses vara en ganska kompakt trädgårdsväxt. Bladen på Veigel nana purpura är målade i en ovanlig brunaktig röd färg. I solen är de nästan alltid bruna, vilket uppskattas av trädgårdsmästare.

Under perioden med storslagen blomning (juni-juli) bär vägen en ljus utsmyckning av rika rosa klockor. Längden på varje knopp är ca 4 cm. De är kopplade till blomställningar i flera bitar, så de ser väldigt vackert mot bakgrund av brunt lövverk.

Sortera sommarröd

sort sammer rödDenna mängd prydnadsbuskar börjar blomstra i slutet av maj eller början av sommaren. Dess huvudsakliga funktion är kontinuerlig blomning fram till hösten. Weigel Summer Red kännetecknas av röda knoppar av tubform, som förekommer i stort antal på anbudsskott. Växten gillar inte blåsiga ställen, så det är önskvärt att plantera det i tysta delar av trädgården. Det växer upp till 1,5 m högt, vilket många dacha invånare gillar. Med sådana storlekar passar den harmoniskt i någon form av landskapslandskap.

Related  Egenskaper av plantering och vård i förortsområdet utanför pyramiden

Ebony och elfenben

grade ebony och ayvoryDen unikhet av denna sort ligger i kraften i kontrast. Vita blomställningar sticker ut levande mot bakgrunden av mörka löv. Veigela Ebony och elfenben skiljer sig i buskens kompakta storlek. Höjden på växten når endast 80 cm. Kronans bredd är ca 50 cm. På de violetta skotten växer ovanliga blad:

  • i början av våren – brun, nästan svart;
  • sommar – grön med brunt snitt
  • på hösten – med en lila nyans.

På en miniature buske med ankomsten av sommaren visas vita knoppar med en röd botten. På bilden visas Veigela busken i all sin härlighet i trädgårdsdesign.

Variety Victoria

typ av victoriaEn otroligt vacker dekorativ växt kan dekorera alla stugor. Kompakt höjd – ca 1 meter gör att du kan använda en busk för att dekorera även en liten trädgård. Trots sin lilla tillväxt har Victoria Weygel en tät krona i form av en boll. På de flexibla skotten växer brunbruna löv, som i solen blir helt bruna.

Under blomman är plantan klädd i en klädsel av klara trattformade klockor. Ofta samlas de i blomställningar i flera bitar, som liknar miniatyrbuketter. Säsongen med magnifik skönhet varar cirka 30 dagar. Under denna tid kan du andas in i en djupt berusande doft av eleganta knoppar.

Tidig Weigel

tidig wiggelI en naturlig miljö uppträder den här typen av busk på utkanten av Ussuri-regionen, i Kina och Nordkorea. Trots detta växer den tidiga vaggan också bra på andra ställen. Den når upp till 2 m i höjd och kännetecknas av en tjock spridande krona. Söt lilla löv växer på röda skott. I form liknar de ellipser med spetsiga spetsar. Plattans sidokanter är kantade. De övre och nedre plattorna är lite pubescenta. Unga löv är målade i ljusgrön färg. När hösten kommer blir de gulbruna.

Knoppar av tidiga gröntar kopplas i små buketter. De, som löven, är lite pubescenta. Målade i en ljusrosa färg. Glädjer ögat för en hel månad.skyddar vagnarna från frost

Liksom andra arter, kan den här sorten av buske lida av svåra frost. För att spara vaggan från förkylningen krävs ytterligare skydd. Den kan byggas av speciellt tyg eller lapnika.

Förutom de sorter av vagnar som anges i trädgårdsarbete finns det många andra exemplar. Totalt finns det mer än 100 arter. Var och en av dem har sin egen unika struktur på kronan, höjden, färgknopparna och lövverket. Under alla omständigheter har du planterat en växt i ett sommarboende, kan du tänka på sin magnifika blomning under en hel säsong.

Bekantskap med olika varianter av wagelas – video