horisontell enbär blå chip på tomtenBland de markbundna sorterna anses den blåa Chip-ungen vara den bästa. Det håriga skottet, med en något upplyft kärna och ändar, sprids jämnt och tätt längs marken och bildar en grön matta. Nålarna är korta och täta, nålformade och prickiga. Nålar byter färg beroende på säsong: I sommarnålarna i en rik sølvfärgad nyans, våren finns unga ljusblå kvistar, på hösten fylls den med bruna och lila färger och på vintern blir tonen nästan lila.

Den enbär horisontella Blue Chip representerar ett utmärkt alternativ för steniga kompositioner, rockeries och stenar, det ser harmoniskt ut i kombination med andra barrträd och lövträd och buskar. Juniper är en naturlig läkare, som effektivt rengör och desinficerar omgivande luft inom en radie på 10 meter.

Beskrivning av enbäret av den horisontella Blue Chip

enbär blå chip nära husetFödelseplatsen för ungen Blue Chip är Kanada och Amerika, i översättning betyder det en blå chip. Växten växer i horisontell riktning, den är perfekt anpassad över hela Rysslands territorium, från södra gränserna och norra breddgraderna. Dess tillväxt är liten – höjden på en vuxen buske är mellan 20 och 30 cm, och kronan i diameter kan nå 1,5 meter. Denna vackra dvärgrepresentant med intressanta nålar och en långsam tillväxthastighet kan dekorera vilken landskapsdesign som helst.

Beskrivning av enbäret Blue Chip:

  1. Utseende. Det hänvisar till dwarfish krypande evergreen enbär sorter, är liten i storlek och kompakt i form, förhöjda i mitten och höga dekorativa egenskaper, och har fina nålar nålar. Fröerna är sfäriska och sfäriska i form och svart i färg och når 5-6 mm i diameter.
  2. Krav. Han älskar ljus och god markfuktighet, är resistent mot frost och torka, lider av föroreningar och luftföroreningar, tolererar inte överskott av fukt och överdriven salinisering av jorden.
  3. Var att använda. Det planteras ofta som ett stöd för steniga backar och väggar, för att stärka backar och kantar. Den perfekta lösningen för landskapsdesign av stenhagar och hedegårdar ser bra ut i en behållare med behov av dekorativa gjutningar av kronan.

Den vackra, tjocka och doftande horisontella ensken Blue Chip, med sina långa krypande skott och ljusa ovanliga färgämnen, används av trädgårdsmästare för att skapa levande matträdda mattor.

Junipers Blue Chip Landing

fröplanta enbär blue chipUnga plantor planteras i planteringsborrningar med ett djup av 50-70 cm med ett tillräckligt avrinningslager på soliga eller svagt skuggade områden. buske föredrar en näringsrik, måttligt torr mark, huvudsakligen med ett alkaliskt eller surt medium. Kultur tål inte stagnation av fukt och jordsalthet, regelbunden ytlig lossning krävs för att uppnå bästa dekorativa resultat. växande enbär blå chipDet optimala avståndet mellan angränsande växter är 1-2 meter. För vintern sprutas nålarna med torv upp till 10 cm, under tillfälliga snöfallar, är temporärt skydd byggt runt den.

Agrotekniska egenskaper hos ungen av Blue Chip-sorten är rikligt vattna efter plantering, obligatorisk mulching för att bevara fukt, regelbunden hygienhårklippning.

Junipers Blue Chip – reproduktion och vård

ta hand om en enbär en blåchipBlue Chip Bush reproducerar med lager. Trädgårdsmannen väljer friska och kvalitetsskott, förbereder marken för rötning – gräver upp, lossnar med torv och sand, befrukar och fuktar. Med hjälp av häftklamret är den valda grenen fixerad på marken, balken planteras i ett halvår eller ett år.

Related  Избор хоризонталног смрчишта Блуе Цхип-а за украшавање вашег врта

Plantering och skötsel av Blue Chip juniper inkluderar följande aktiviteter:

  1. Top dressing efter plantering utförs tre gånger per säsong: på våren med kvävegödselmedel, på sommaren med fosforhaltiga föreningar och på hösten – med blandningar för barrträd med kalium. Anläggningen svarar tacksamt på tillämpningen av organiska gödningsmedel runt stammen.
  2. Vattning är regelbundet, men inte överdriven. För bästa möjliga fukthållande nära stammarna faller mulken från träflis eller sågspån generöst.
  3. Beskärning utförs under vårperioden – torra och brutna skott tas bort, gamla och frusna grenar skärs.
  4. Nötning och lossning utförs vid behov, överskridande ogräs skadar plantens dekorativa egenskaper.
  5. Sjukdomar och skadedjur. Barrkulturen kan drabbas av radikala svampar och råtta, ofta smittade med kvalster och skyttar. För förebyggande ändamål behandlas enbärbuskar, på våren och en gång i månaden under den varma säsongen, med fungicider och insekticider.

Juniperus Blue Chip är pittoresk när som helst på året, med hjälp av färgglada hörn skapas nära stenar och nära reservoar, blomsterbäddar och blomsterbäddar dekorerar det effektivt. En ytterligare fördel är att växten skapar omkring sig en användbar för mikroklimat.

Foto av Blue Chip juniper i landskapsdesign

Sammansättning av enbär Blue Chip

enbär blå chip på en alpina kulle

enbär horisontal blå chip i landskapet

skapande av komposition med enbärblåchip

Bekantskap med enbånen Blue Chip – video