enbär Blue Carpet på platsenJuniperus Blue Carpet är en vintergröna barrträd. Karaktäriserad av en starkt grenad krona med en platt form. Dess namn gavs silver till nålarna i silverblå färg. Under gynnsamma odlingsförhållanden kan bär binds i en mörkblå färg.

Varietalskarakteristika

Blå mattan i plantskolanBeskrivning av Blue Carpet Juniper är som följer:

  • höjden på busken är 30-40 cm;
  • bredd upp till 1,5 meter;
  • livslängd över 200 år.

Juice juniper har giftiga egenskaper, så allt vårdarbete är bäst gjort med gummihandskar.

Huvudvärdet av Blue Carpet-sorten är dess anspråkslöshet och snabb tillväxt.

Plantering och vård

blåbärsapling Blue CarpetPlantering och vård av enbäret Blue Carpet är inte särskilt svårt. Platsen för odling måste uppfylla följande krav:

  1. Hög belysning.
  2. Frånvaron av grundligt grundvatten.
  3. Ej saltlösning.

Den bästa tiden att landa en enbär Blue Carpet till en permanent plats är vår eller tidig höst. Storleken på landningsplatsen beror på storleken på den förvärvade plantan. På våtmarker längst ner på landningsplatsen måste dränering från ett lager av krossad sten eller trasiga tegel utrustas. Efter slutet av planteringsarbeten är det lämpligt att täcka trädstammen med ett lager torv.

vård av enbäret Blue CarpetSkötsel för den skaliga ungen Blue Carpet efter plantering är en systematisk vattning. Vuxenprover är vanligtvis mer torka resistenta än unga, så de vattnas endast under en allvarlig torka.

Juniper svarar väldigt bra på kvällens strö av kronan med kallt vatten.

Glöm inte heller borttagningen av ogräs. För att minska antalet propolokar är stubcirkeln täckt med ett skikt av mulch från tallbark, flis eller grus. Årligen på våren befrukts jungfrukter med ett speciellt gödningsmedel för barrträd. I hans frånvaro kan du också använda nitroammon.

mulching av rotsystemetJuniper Blue Carpet kan ibland drabbas av strålarna i en ljus vårsol. För att skydda anläggningen mot solbränna sin krona under hösten hyser en non-woven täcke av vitt material eller special grön mesh. Det kräver inte ytterligare skydd mot vinterkylning. I de flesta regioner tolererar det perfekt även de hårdaste vintrarna.

Blue Carpet-sorten behöver inte formas beskärning. Undantag är fall där växten uppträder sjuk eller torr grenar. När växande enar intill bladväxter, att förbereda sig inför vintern måste se till att hans krona hade ingen förnafall. I processen av förfall det kan orsaka skador på armar och ben eller till och med orsaka partiell dämpning-off av busken.

Foto av Juniper Blue Carpet i landskapsdesign

vuxen enbär Blue CarpetBilder av enbär Blue Carpet kan ofta hittas på specialiserade resurser avsedda för landskapsdesign. Det är en ganska populär, prisvärd och anspråkslös växt. Den kan användas i en mängd olika trädgårdskompositioner.komposition med örtplantor

Mycket ofta från Blue Carpet skapar spektakulär singelgrupp på gräsmattan. Den enda nackdelen med sådana kompositioner är besväret att klippa gräsmattan kring dem.Blå matta på gräsmattan Juniper är mycket bekvämare att ingå i de andra grupperna av barrträd. Till exempel kan krypande Blue Carpet planteras i förgrunden, och bakom rymma högre sorter av enbuskar.Blå mattan bland andra barrträd

Det är också möjligt att skapa mer komplexa kompositioner som använder andra barrträdsodlingar lövfällande buskar och örtartade perenner. Mot bakgrund av enbär, ser de blommande annualerna också bra ut. Inrättandet av sådana grupper, är det viktigaste att hålla rätt avstånd mellan plantorna så att de fullt ut kan utvecklas utan att undertrycka varandra.

Blå matta nära trädgårdsvägenTack vare den krypande formen kan den blå mattan användas för att dekorera backarna, liksom som en markdäckanläggning. Det är också lämpligt för odling på en alpina kulle eller i en platt rockery. Dekorera denna enbär kan du även stranden trädgård damm.

enbär Blue Carpet i landskapetSpeciellt bra Blue Carpet kombineras med följande växter:

  • rosor;
  • trädgård pelargoner;
  • fjäderlampa;
  • herbaceous markskydd.

enbär blå matta på höstenDet är oersättligt i urbana landskapsarkitektur. Denna variation har ökat motstånd mot förorenad stadsluft och passar perfekt till konstnärlig bildning. Om det behövs kan det användas även som en behållarkultur.

Korrekt plantering av enbär – video