Honeysuckle capryl doftande lianaBland prydnadsbuskar är särskild uppmärksamhet ägnad åt kamraterna hybridsula aromatiska liana. En snabbt växande liana kan dekorera ett högt staket som skiljer platsen från vägen. När styrstöden används kan växten sträcka sig upp till 4-5 meter. I detta fall är pisken strönad med stora och doftande blomställningar i en månad.

Grundläggande information om växten

Fantastiska trädgårdsdekorationHoneysuckle dekorativa curling är en vinstock, som klättrar på stödet, efter designen av designern. I naturen finns denna växt i södra och mellersta delar av Europa och Kaukasus. Namnet på arten “capry” är översatt som “getblad”.

Bestäm att det för oss kan honeysuckle kaprifol på följande grunder:

 • skjuter ljusgröna, från solen rosa-röd;
 • Bladen samlas i plattor i form av en ellipsa;
 • blommor på långa rör som samlas i en bukett;
 • doft av blommor kryddig;
 • apelsinbär är oätliga.

En naken ung skjuta på jakt efter ett stöd kan använda en skelettgren i en buske och sedan en grubby grön klumpform. Därför är det så viktigt att bilda växten från de första dagarna av dess utveckling. Mycket täta löv har en ellipsoidform. Par växer till en skiva, och i mitten av det utvecklas en blomsterborste.

Frukt av kaprifoljonhuvudTorn över en ellipse på långa rör, utstrålar blommor med utstickande ståndare och pestlar en stark behaglig doft. Blommorna själva är mycket ovanliga och dekorativa. Under perioden med riklig blomning är dekorativt kaprifoljekonfekt en utmärkt bikaka. Blomningen varar ungefär en månad, som ett resultat av bundna oätliga bär av apelsinfärg.

För närvarande odlas denna art av lianas endast i norra regioner med ett starkt kontinentalt klimat. Anledningen är att den södra växten fryser under vintern.

Agrotechnics av ​​dekorativ curling kaprifol

Dekorering av trädborrningenFör att få en snabbt växande skott med riklig blomning är det nödvändigt att skapa en bush optimala förutsättningar för utveckling. För att göra detta måste lianen planteras på en solig plats med låg grundvattenbord. Marken bör vara ljus på basis av humus, trädgårdsgräsmark och sand. Reaktionen måste vara neutral eller något alkalisk.

Related  Zorg voor meerjarige bloemen op de bedden

Vattnande kaprifol älskar en måttlig, svarar väl på vårdräkt med humus. Under sommaren kommer med tacksamhet att ta bevattning genom gröna under torkan och 2-3 ytterligare gödningsmedel med full mineralgödsel eller infusion av mullein till mitten av juli, senare att mata inte bör vara att inte bryta vinterhårdheten. Marken under busken ska lossas och mulchas.

Dekorativ kaprifolhoneysuccle svarar väl på kronan som bildar beskärningen, som utförs på våren till de första levande njurarna. Torra kvistar bör också skäras. En lite exfolierad bark på den gamla vinstocken är en generisk funktion.

Honeysuckle bush skadad av skadedjurSjukdomar och skadedjur av dekorativa kaprifoljekonstruktion förstör det gröna staketets skönhet, för att förhindra skadedjur och sjukdomar på ditt gröna staket måste du följa vissa regler som gäller för andra växter:

 1. Övervägande i kosten av fosfor och kalium gör växtjuice oattraktiv mot bladlus och andra bladätande insekter och larver. Därför dispergeras superfosfat, ask och kalk i stamcirkeln.
 2. Vinterskadedjur kan förstöras om en bladspray appliceras på buskarna med en 5% urea lösning.
 3. Använd biotoxicillin, Lepotsid och liknande för att spruta de biologiska produkterna, från vilka bakterierna går in i insekter och förstör dem från insidan.

Förebyggande är alltid bättre än att slåss mot skadedjur.

Dekorativa växter är bara attraktiva när kronan är välformad och bladen är inte skadade av sjukdomar och skadedjur.

Avelshoneysuckelhoneysuckle

Till någon som har sett tillväxten av hoodoo, kommer oundvikligen att vilja få denna liana i sitt besittning. Reproduktion av kaprifolgevär är möjlig på flera sätt:

 • frön;
 • skiktning;
 • sticklingar.

Utbredning av kaprifoljon kan bara vara fräscha frön av det andra året. Samlad frukt bör frigöras från massan, tvättas och torkas. Innan vårsåren måste frön nödvändigtvis passera stratifiering. Fröer för plantor såddas på våren, och på sommaren odlas groddar på en permanent plats.

Related  Välj en plats i landskapsdesignen för Golden Glob Tui

Reproduktion av kaprifolStenlingar skördas i augusti. Stenlingar med tre internodor är rotade från höst i ett speciellt plantskola med en sand-torvblandning. På våren planteras växten på en permanent plats.

Ett av sätten att reproduceraDet är enklaste att multiplicera kaprifoleringen av kaprifol genom att rota ett skikt som skärs och begravs i marken på en växande liana. På snittet bildas rötter, grenen är skild från vinstocken och planterad på permanent plats.

Honeysuckle kaprifol tolererar inte flera transplantationer. Vid utseendet på de första rötterna är det nödvändigt att ge anläggningen en permanent bostad.

Plantera och ta hand om curling kaprifol

Planterar kaprifol på en permanent platsI förväg utgrävas individuella gropar med ett djup av 60 cm eller en gräv som är fylld med bördig jord med stor mängd kompost eller förra årets gödsel. Det är obligatoriskt att införa mineralgödselmedel. Glöm inte askan, så att mineralgödseln inte töjer jorden.

Den bästa tiden att plantera och ta hand om kaprifoleringen är april-maj. Under ett år stiger växten med 2 meter. Men under de första två åren måste vinstockarna avlägsnas från stöden till vintern och skydda dem från att frysa. Under hela perioden av tillväxt av vinstockar är en omhygglig beskärning och formning av kronan nödvändig.

Vår vård för kaprifoljon kamonykel aromatisk liana – video