Декоративна јабука НездетскМеђу грмовима и украсним стаблима за пејзажни дизајн и декорацију градских улица, посебном месту посједује јабука Недзвиецки. То је запањујуће лепо у време цветања, привлачи мистериозни дизајн боје током лета, расипање малих сјајних куглица у пламеном лишћу у јесен. Познати познаваоци пејзажа сматрају да ће ово јабуко бити најбољи детаљ у дизајну локације.

Биолошке особине и изглед врсте

Украсна јабука у вашој баштиПознат као аматерски ботаничар, Владислав Е. Ниедзвиецки током посете Кини, пронађена у Ксињианг провинцији, у близини града Касхгар дивље дрво јабуке. Било је необично, висине 8 метара, са изненађујуће декоративним листовима и глатком коре. Сазнавши да је ово украсна јабука, Недзвиецки је извадио саднице или семе и послао их наученом биологу Георгу Дицку. На крају 20. века, локални етнограф је живео у Казахстану. Дрво јабуке је уведено у каталог биљака и описао га др. Дицк. Регистровао је дрво у част проналазача који се зове јабука НедзвиецкиМалус ниедзветзкиана Диецк.

Светло цветање сорте НездиветскогНова врста јабука има ширење грана које стварају сферни облик. Гране декоративне јабуке се разликују у љубичасто-смеђој боји. Млади листови су пурпурни, касније постану тамно зелени, остављајући црвену боју у основи. Црвенкасто дрво и дрво. Тамни црвени пупољак великих цвијета не спадају у року од 10 дана, а на површини засићују мирис. У јесен, сазревате мале јабуке које се могу користити за компоту. Због необичног декоративности, јабука Недзвиецки, представљена на фотографији, је цењена.

Али ова биљка није ништа мање декоративна, када се ватра социјалних сјаја излази. Врло атрактивно и само дрво. Да би декоративне функције биле изведене у потпуности, послушно је и одговара декорацији обрезивања. Стога, из једног стојећег дрвета, можете добити било коју слику методом сечења. Формирање крошње јабука може ићи у било ком смеру.Формација крунице

Сам по себи, дрво након систематске формације може створити форме које фасцинирају природну лепоту. Немојте чак ни помислити да су током ове лепоте годинама радили руке вештачког вртларства, уметника који ради на пола радног времена. Дрво оставља незабораван утисак чак иу зимским мразима.

Лепа воћаПрекрасна јесенска хаљина са висећим кластерима малих киселих плодова од хладних гранчица. Воће не пада и зими виси на голим гранама, позивајући се на гозбу на летачким гостима. Али за компот, ове киселинске јабуке су погодне.

Related  Карактеристике садње и неге у предграђу изнад пирамидалне

Како узгајати декоративну јабуку

Декоративна јабука у вртуНа јабуку је било декоративно, требало би да буде здрава. На јабуце Недзвиецки утичу све гљивичне, бактеријске и вирусне болести од којих трпе сорте воћа. Због тога је неопходно пратити све захтјеве агротехнике и процесних биљака у правом тренутку. Неопходно је изабрати право место садње и добро попунити копну са плодним земљиштем.

Локација за слетање је изабрана да буде отворена уз низак ниво подземних вода. Водеће и суве површине за дрво се не уклапају. Од треће године живота, дрво даје велики раст за сезону. Обично су посадили на сталном месту двогодишње саднице. Касније младе дрвеће су болесне током трансплантације. У зависности од дизајнерског дизајнера, одлучено је колико ће се јаја држати јабука. С обзиром на то да се круна на дрвећу шири, оптимално је да се Ниедзвиецки јабука не постави ближе од 5-6 метара.

Величина припремљене јаме требала би бити један метар у дубини и не мање од 80 цм на бочним странама квадрата, чији облик се припрема за мјесто слијетања. Састав плодне светлости припрема се половина од хумуса уз додатак листова и песка. Потребно је у јами додати око 300 грама суперфосфата. Садња се врши јесењем месец и по пре стабилних мраза или у пролеће све док цвјетови не цветају. Контаминација урбаних гасова младих биљака стално толерише. Плодно земљиште, створено садњом, има довољно неколико година.

Други начин је размножавање семена. У овом случају, семе у зимском периоду мора се подвргнути стратификацији у снегу. Саднице расте у школи две године, а касније је стопа преживљавања материјала много гора. Посебно декоративне сорте множе се с калемљењем на подлогу, која ће постати садница. Понекад се акција врши у стаблу колумбијског јабука, преносећи га од воћног дрвета до украсног дрвета.

Изузетно лијеп облик крунеУзгој јабука и друге агротехничке мјере се врше у исто вријеме као и за воћа. Посебно је битна борба против штеточина и болести. Али пошто је дрво декоративно, третмани се спроводе без страха од акумулације штетних материја у плоду. Посебно опасно за губитак декорације стабала су гљивичне болести. Према томе, плаво посипање у пролеће пре цветања пупута је обавезно. Чак и пре почетка соковног протока, дрво се прскају са урее, која истовремено служи и као превентивни и нутритивни суплемент. Затим се зелени конус третира након цветања.

Фунгицидима треба примијенити системске акције које би дјеловале против прашњавог пљуска, рђе и мрља. Обично се лечење врши помоћу производа Скора, Топаза. На декоративним постројењима могуће је употребити хемикалије против инсеката који једу листове на бази карбофоса. Погодни су и типични инсектициди за третман воћа. Прскање решењима Ецоберине или Зирцон повећава отпор јабуке.

Цвјетова јабука НездетскДекоративна јабучаста јабука попут мулчења стабла. За мулчу можете користити обичне пиљевине, кору од борова или друге четинасте дрвеће, могу се користити за мулчање орахова шкољка. Када се бринете за украсно дрвеће, важно је да не дозволите болести и штеточине.

Related  Varför blir inte våra favorithyacinter i trädgården blommande?

Заливање јабука се врши само током дуготрајне суше. Биљка не воли прекомерну хидратацију. Можете направити недзвиецки јабука само у подручјима гдје не постоје залеђене зиме. У источном Сибиру такво дрво неће преживети.

Како користити украсну јабуку у дизајну врта – видео