forsythia i trädgårdsblommornaBlommande tvinga, strös med hundratals ljusgula blommor, det är omöjligt att inte märka! Om bybor vill ha sitt tomt dekorerade med tvinga varje vår, landning och vård på det öppna marken är viktiga steg på vägen till framgång.

I Europa perenna buskar, bland de första att bryta den monokroma tidigt på våren, kom från Asien och namngavs efter botanisten, togs till den gamla världens första plantor. Idag är tvingande den mest populära typen för trädgårdsarbete och skapande häckar.

Hur och när ska man organisera plantering och vård av tvinga på det öppna fältet i förortsområdet? Vad behöver du för en busk för vänlig tillväxt?

Villkor för plantering i öppen mark

solig plats för att tvingaForsythia är en fantastisk växt som ändrar sitt utseende varje säsong. På våren – det saknas blad, men tätt strödda med blommor grenar. På sommaren täcker busken grönska som ändrar färgen i höst till gyllene eller lila. Letar du efter en plats för smide, bör du vara uppmärksam på de områden där busken kommer att vara väl synlig och upplyst.

Även om den tvingande uthärningen stannar i skuggan, i solen bildas busken tätare och jämnare. Växten är obehaglig för jordens bördighet, men det utvecklas bättre på marken med alkalisk reaktion, bra dränering. kultur:

 • obehagligt att bry sig
 • har utmärkt frostmotstånd, vilket förenklar övervakningen av tvinga på det öppna marken;
 • tolererar väl torka;
 • svarar bra på ett hårklipp och kan användas för att växa häckar.

häckstaketDet finns två alternativ för plantering i jorden: på våren och hösten. I det första fallet börjar unga buskar efter acklimatisering omedelbart växa, vilket ger nya skott. Buskar som överförs till trädgården hösten tar bara rot och växer efter tillväxt under vintern.

Timing av plantering i marken

Tiden att överföra plantor till trädgården är vald beroende på region och kvaliteten på plantmaterialet. Många plantskolor erbjuder idag unga växter med ett slutet rotsystem. Plantor odlade i behållare transplanteras med en jordklump, så rötterna inte lider, busken anpassar sig snabbt och enkelt till en ny bostad. En sommare är garanterad att det är lätt att tvinga på marken efter plantering, när det sker: på våren, sommaren eller hösten.befästning som potkultur

För plantor barrots plantering är bäst på våren, när hotet om en plötslig frost lämnar eller faller, ungefär en månad innan starten av säsongs kallt väder. Under denna tidsperiod acklimatiserar busken och kan förbereda sig för vintern.

plantor av smideEftersom klimatförhållandena i regionerna är mycket olika, det finns en signifikant skillnad i tidpunkten för plantering och skötsel av forsythia i det öppna fältet, i en förort till exempel i mellersta och norra Sibirien, där värmen kommer senare, och på sommaren är mycket kortare:

 1. Om förseningen med växten transplantera till trädgården, anpassning och böka dra och ARV under sommar skotten inte hinner bli starkare innan frosten.
 2. Tidig vårplantering hotar risken för att njurarna fryser, skottets tips och med starka frost på jorden – skadorna på tillväxtpunkter och rötter.

mulching en ung skogsborrningPå hösten beror marken i marken också på väder- och klimatförhållandena och kan variera även inom samma region, till exempel så stor som Uralerna. Om i trädgårdarnas söder bor på en kalender som liknar den som används av medelhavs-dacha-invånare, är det i norr väder mycket svårare och bytbart.

Landning i öppen mark

tvinga passformFortsii föredrar torr, tömd mark och tolererar dåligt stagnation av fukt i jorden. Därför gör djupet på 60 och en bredd på 50 cm längst ner på landningsborren en kraftfull dränering av bruten tegel, expanderad lera eller grus. Det är särskilt viktigt att inte försumma denna åtgärd i områden med tät, vattenhaltig jord och där grundvatten ligger för nära. Ett exempel kan fungera som en landning och vård för att tvinga i Leningradregionen.

Ett lager av sand och en tidigare beredd jordblandning hälls över dräneringen på basis av:

 • 2 bitar av bladjorden;
 • 1 del av torv;
 • 1 del av sand.

Blommande planterade på höstenFör varje grop blandas 200 gram siktad träaska i jorden. Substratet hälls med en höjd, längs sidorna där roten på busken räker ut. Efter fyllning av groparna komprimeras jorden och vattnas rikligt med en hastighet av 10-15 liter per planta. På hösten efter att ha tvingats tvingas skötseln av busken i en tjock mulching av närcirkeln. Detta kommer att bidra till att spara vatten i jorden och skydda rötterna och från hypotermi.

Mulch kommer att hjälpa till på våren, speciellt när sommaren kommer snabbt, och jorden torkar snabbt, täckt med en tät, ogenomtränglig skorpa.

Ta hand om tvingning efter plantering i det öppna fältet

Tving kräver beskärning och matningEn viktig fördel med att tvinga är obehaglig och avsaknad av särskild vård. Under den varma årstiden, buskar som växer snabbt med minimal vård, behöver:

 • i vattning, om det inte finns någon naturlig nederbörd, och marken under plantorna är helt torr;
 • för att upprätthålla renheten och friheten hos de närmaste stammarna;
 • i en trippel topp dressing;
 • i en frisyr som hjälper till att upprätthålla kronans hälsa och form.

Vid varma, torra tider vattnas växterna en eller två gånger i månaden, vars mark lossnar, gräs och mulch. Som mulch kan lågland torv blandat med humus och träaska användas. En sådan komposition är ett skydd mot rötterna från överhettning och ett utmärkt långverkande gödningsmedel. Dessutom svarar buskar bra inför införandet av fullständiga mineralgödselmedel före och efter blommande.

Under andra halvåret är det inte nödvändigt att befrukta buskar med kväve. Han kommer att orsaka den snabba tillväxten av unga skott, som även med ordentlig plantering och skötsel av forsythia i Ural, i Sibirien och i mitten körfält inte kommer att ha tid att mogna och dö med uppkomsten av kallt väder.

En viktig del av vårdsektionen är beskärning av busken. För sanitära ändamål utförs avlägsnandet av döda, gamla eller skadade grenar på våren och frisyren för att behålla formen är i början av sommaren när massblomningen är färdig. Fram till nyligen kan gula skott från blommor förkortas i halv längd och gamla grenar skärs ut över marken så att några njurar kvarstår på basen.

En gång i 3 – 4 år föryngras tvingningen, jämnt skär alla skotten med hälften eller två tredjedelar av längden. Under sommaren kommer växten att återställa kronan, som kommer att vara tät, jämn och ung, så att den nästa våren kan glädjas med en harmonisk ljusblomning.

I de flesta regioner sover anläggningen perfekt utan skydd. Om vintern med lite snö, innan övervintrande i det öppna fältet Forsythia försiktigt benägen att jorden, vidmakthålla och skyddande granris eller tät fiberduk. Vid första tillfälle täcks buskarna med snö.

Reproduktion i öppna fält

utbredning av sticklingar genom sticklingarDen återstående delen av grenarna efter skärning är ett utmärkt material för framställning av sticklingar, vilket kommer att tjäna till reproduktion av tvång. Gröna skott skärs i stycken 10-15 cm lång så att var och en har flera friska njurar. De nedre löven är avskurna, och den resulterande stammen efter odling av rotationsstimulatorn planteras i ett växthus.

rotning av steklingar av smidePå hösten är ett annat sätt att föröka tvång på det öppna marken möjligt. På skolan, organiserade i en tyst, skyddad från vind och översvämning, planterade lignified steklingar. För återstående tid före kallt väder kommer plantan att ge rötter och 2-3 knoppar kvar över markytan kommer att vakna på våren och bilda en ung krona av busken. På hösten kan sådana växter planteras på permanent plats.

Landning av tvång på permanent plats – video