fantastisk skönhet lönnLönn. En lockig, frodig krona, ett snidat ark och ett majestätiskt trädstativ inspirerade många poeter, rimmade sånger för att komponera riktiga hits. Hittills lyssnar miljoner på dessa låtar och sjunger dem. Mer än hälften av de 150 sorterna av denna fleråriga växt på norra halvklotet finns. De representeras av stora buskar eller massiva jättar och når 40 meter i höjd, som en 16-våningshus. Proverens medelålder är 200 år, med en större styrka av 500.

ljust löv av lönn på höstenMaple Tree imponerar alla med original löv och tät krona. På hösten förvånas förbipasserande på den gulröda karnevalen av färger och på våren – med fluffiga blommor. höst kommerNärmare bekantskap med vissa arter av familjen Sapindov kan du välja rätt alternativ för din trädgård.

Förökning flerårig växt med hjälp av plantor och lager. I vissa fall planteras frön i öppen mark till ett djup av 10 cm. April är den bästa tiden för denna metod.

“Ashberry”, han är också en “amerikansk”

aska bladlönnI Ryssland importerades asklövlönn från Nordamerika (USA och Kanada) i slutet av 1700-talet. Därför är sorten idealiskt etablerad på såväl rymliga som soliga områden. Om jorden är näringsrik och fuktig, sträcker stammen sig till 20-23 m. Kulturs egenart är den otroliga vitaliteten. Ett kraftigt rotsystem ger många skott. Som ett resultat bildar nya utställningar runt trädet och bildar hela lundar. Samma resultat är producerat av frömognad vid hösten. De presenteras i form av lionfish och liknar miniatyr hängglider. I naturen lever växten till 100 års ålder. Från andra representanter är en slags amerikansk lönn annorlunda:

 1. Bladets form. Har en komplex struktur, eftersom det finns 3-5 plattor på en gren. Undersidan är täckt med liten nedåt, och yttersidan är jämn, men med en mörkare färg. Det spetsiga lövverket med skarpa kanter påminner något om aska.
 2. “Aggressiv karaktär.” Naturalister kallar det också en livskraftig ogräs. Det växer och multiplicerar så snabbt att det förskjuter alla grannar från webbplatsen. I det här fallet hjälper inte ens avverkning.
 3. Grenar. Stommen tillåter långsträckta skott. De är gröna, liksom olivskugga med en röd nyans. De starka grenarna är täckta med en blå eller lila blomma.

frodig krona av en aska lönnAspenlönn motstår kraftiga temperaturförändringar, nästan till -35 ° C. Det känns bekvämt i stora storstäder med gaserad luft. På grund av att träet är väldigt ömtåligt, och stommen är krökt och kort, används den inte i landskapsdesign. Denna art planteras huvudsakligen för att snabbt plantera en tomt.

På ett träd finns både manliga och kvinnliga blomställningar. Den första presenteras i form av hängande bjälkar med röda knoppar och den senare – med gröna borstar.

“Ostolistny” – det viktigaste, får inte ont

acikulär lönnKulturen heter så att de breda löven (upp till 18 cm i diameter) har skarpa kanter. Deras utseende liknar en mänsklig palm med fem fingrar. Endast växter har blad med uttalade vener. En lätt bris blåser och lunden brister med stormig applåder. Detta spektakel ser särskilt spektakulärt ut på hösten, när träden är klädda i rött och burgunder “klänningar”. Till den botaniska beskrivningen är det värt att lägga till:

 • maximal tillväxt är 30 m;
 • Barken av unga plantor är rödaktig med små furar och så småningom blir den lättare.
 • Grön med citronfärg blomställningar finns på de skenor som pryder kronan i 10 dagar i maj;
 • På 17: e året börjar bära frukt i form av lejonfiskar med två platta frön.

blomning av hektar lönnMaple löv föredrar att växa snabbt endast på svagt sur, fuktig, bördig och lös jord. Även om sorten är fotofilös, hänvisar den fortfarande lojalt till halvädelade områden. Under sådana förhållanden multiplicerar trädet av frön, såväl som av skott. Trädgårdarna använder framgångsrikt metoden för ympning för att öka sina plantager. De första tre åren har det varit en aktiv tillväxt. Under denna period transplanteras de.

lionfish platanoides lönnNär du väljer ett plantor är det värt att uppmärksamma en mängd sharliferous Maple Drummand. Hans krona har en ovanlig färgning. Acacia Maple DrummandaDen består av en uppsättning gröna blad med en vit / grön gräns. En sådan utställning kommer att vara ett exklusivt exempel på en lokal park eller trädgård.

På lövverket visas ofta bruna vattna fläckar orsakade av svampsporer. Korallspottning påverkar också barken. Om du inte skär de sjuka grenarna och skadade områden kommer trädet att dö. Sektioner behandlas med ett desinfektionsmedel.

“Sfärisk”, som en jordklot

globulär lönnFör att skapa ett snyggt landskapsinteriör är en globulär lönn lämplig. Han behöver inte beskärning, eftersom han växer runt i form som han växer. Trädets krona är så tät att det inte tillåter dagsljus att passera genom. Den växer mer i bredd (upp till 5 m). På sommaren kommer en sådan gränd att behaga passersby med olika nyanser av grönt och i höstgult. I kombination med en mörk bark ser den ursprungliga bollan av bladen oöverträffad ut.

globulär lönnPrecis som alla andra arter av helgedom, kräver kulturen jordsmältning. På sura, sandiga, sura och fattiga markar torkar trädet. För komprimerade områden påverkar också det grenade rotsystemet negativt.

Ibland är det grenar som växer felaktigt. De ska raderas omedelbart. Detta gäller också för torra, sjuka områden av växten.

Fantastiskt “svart”

svart lönnÄven i naturen är klassiken alltid oförändrad. Svart lönn – en levande bekräftelse på detta. Det andra namnet på denna “stiliga” är “Royal Red” eller royal red. Groven / avenyn av unga plantor kan göra ett kejserligt slott från en enkel herrgård. Den kröna svarta kronan når 10 meter bredd, i en höjd av 15 m. På våren och hösten förvärvar den en ljusare nyans av rött. I maj blommar blomkålblommorna med en liten citronvatten på trädet, varefter lejon förekommer. Sorten “Royal Red” är väldigt snabba mot villkoren för tillväxt:

 • HELIOFILISK;
 • torkar med brist på fukt
 • börjar ruttna i marshy områden;
 • han behöver bara lätta och sandiga lummiga markar.

svarta lönnlövplattorSvart lönn tillhör helgedomen. Därför är formen och klippningen av bladen samma breda plattor med 5-7 blad. Kulturen används uteslutande för landskapsdekoration. Under ett år växer trädet upp till 40 cm.

“Vit” – med ett musikaliskt öra

vit lönnViolin, harpa, gitarr och domra. Dessa musikinstrument är gjorda av vitt lönnträ. Den har en vacker glänsande konsistens. Brädorna är så starka att de tål mekaniska belastningar och deformeras inte under påverkan av fukt. Materialet används också i stor utsträckning vid tillverkning av möbler, möbler och parkett. Förutom sådana egenskaper noterar naturläkare ett antal botaniska egenskaper hos trädet:

 • höjd 20-40 m;
 • Det grenade rotsystemet når ett 1,5 meter djup;
 • slät bark första grå, men med ålder mörknar och börjar avta
 • trummans räckvidd – upp till 1 meter;
 • bladverk (10-15 cm) smaragd nyans;
 • gröngula blomställningar (på scutellum 20-50 st.) producerar en doftande doft;
 • Runda frön (5-10 mm vardera) ligger i lionfish.

sycamore lönnMaple Sycamore (en av de gemensamma namnen) är känd för sin sprawling och tät krona. Dess löv, grenar, bark och blommor har medicinska egenskaper. Enligt en studie, med hjälp av tinkturer, och även buljonger, kan omkring 45 olika sjukdomar botas.

Efter insamling torkas barken i en speciell anläggning vid 50 ° C tills den blir lös. Råvarorna ska förvaras i kartonger (med ventilation) högst 3 år.

“Tatar” – den sanna andan i nationen

Tatar lönnEn fantastisk kombination av röda blomställningar och gröna löv rör sig till djupets djup. Det påverkar uthålligheten hos sorten. Maple Tatar överlever i svåra vintrar, även om sitt hemland betraktas som södra regioner. Den tolererar helt torra väderförhållanden. Saltvatten och avgaser skadar sällan växten. Denna sort lockar många unika egenskaper:

 • Den maximala höjden på ett träd eller en buske är 10 m;
 • bark – svart och slät
 • Den täta kronan har en sfärisk form;
 • Ovala löv med lättnadskanter är målade i ljusgrön färg och på ådror finns ett fluffigt lock.
 • På den gröna bakgrunden står lejonfisken ut i en eldig röd nyans.

ljus lionfish färgSorten anpassar sig perfekt till många förhållanden. Så, trädgårdsmästaren behöver inte leta efter en speciell platslönn. Liksom alla kulturer växer den tatarska lönn bäst i öppna områden, med liten skugga.

Landningsplatsen är gjord av medelstorlek: djupet är 50 cm och bredden är 80 cm. Rötterna sprider sig i allmänhet i bredd, så begrava inte plantorna för mycket.

“Ginnala” – den lila hösten

lönn GinnalKultur togs till Europa från Fjärran Östern. I Mongoliet, Kina och Korea smyckar hela lundar av denna växt vattenkropparnas banker, så dess mellannamn är flod. Maple Ginnala tillhör klassklassen, även om kronan sträcker sig till 5 meter. Det tar en konisk form och liknar ett sprawling tält 7 m långt. Karakteristika för denna sort är:

 • Första gången har en orangegul färg och förvärvar senare en eldig röd nyans;
 • blommor (i 21 dagar) med pastellfärger som utstrålar en behaglig doft;
 • avlånga löv med tre lober, vars längsta är 8 cm.

skönhetsarkOm på sommaren vattnar plantorna med 20 liter vatten varje vecka, så under året kommer det att lägga upp till en höjd av 25 cm. Under hösten vårsäsongen är denna mängd vätska tillräckligt för en månad. Foder i form av humus och mineralgödsel kommer att spela en nyckelroll i denna fråga.motley lionfish

Rötter borde inte begravas djupt i marken. Fem centimeter – den optimala höjden av marken nära basalhalsen.

“Japanska” – prototyp av sakura

Japanska lönnLiten i form av ett tält används ett träd som dekoration för parker och trädgårdar. De ljusa röda bladen av en flerårig växt i solens strålkastare ser fantastisk ut. Beroende på vinkeln där ljuset faller hälls de i lila, rosa eller orange. En sådan brandvisning från den japanska lönn gjorde honom till en favorit hos många trädgårdsmästare. Innan plantering av en sådan lyx är en trädgårdsmästare viktig att veta:

 • Planten växer mycket långsamt tills den når 3-5 m i höjd;
 • för plantering välj endast en fuktig jord med svagt syrereaktion;
 • Tomten ska vara väl upplyst och utan utkast;
 • Sorten är anpassad för odling i en behållare;
 • trä tolererar inte kalkbehandling.

röd lönnI varmt väder blir vattenlindor ofta upp till 15 liter åt gången. Fram till augusti planteras plantorna med gödningsmedel och bevattnas rikligt. Lyxiga löv, som kan räkna upp till 13 blad, det är önskvärt att spruta. Samtidigt bör vatten inte stagnera i marken. När grödan växer skärs grödan för att ge kronan önskad form.

Eftersom rotsystemet ligger mycket nära ytan är det viktigt att göra en värmeisoleringsgolv. Konstant jämna jorden runt trädet och öka sitt lager, ger trädgårdsmästaren tillförlitligt skydd i både torka och frost.

“Kanadensisk” – odödlig på landets mynt och flagga

kanadensisk lönnEftersom en ständig växt utsöndrar sötjuice kallas det även sockerlönn. Starkt trä i dess egenskaper är inte sämre än eiken. Till beskrivningen av denna art är det värt att lägga till det:

 • krona tjock och bred
 • en ljusgrå stam har ett antal grova furor, varifrån en gren av en rödbrun färg lämnar jämn med en ljus glans;
 • stammen är över 40 m;
 • enkla löv med 5 blad fastsatta på långa petioler;
 • Denna sort anses vara en långlever, eftersom dess ålder beräknas i århundraden;
 • Blomställningarna av den kanadensiska lönn samlas i volymborstar som består av 14 miniatyrblommor.

Kanadensiskt lönnlövDet är värt att veta att de gamla grenarna i en flerårig växt är bräckliga nog, så de bryts när det finns en stark vind eller en orkan. Därför sätts han i stängda områden. Bredvid det kan vara både ek och barrträd. I sitt täta löv är bebodda många fåglar, såväl som skogsbyggare.

Trots att sorten tolererar frost lugnt, behöver det ändå under de första åren av livet att det blir omslag.

lönnsilverSockerortet har en “nära släkting” – lönn är silver. Det skiljer sig från det med en bred krona, som växer till 20 meter. Grenarna är belägna på en kort stam (2 m). Dess unika namn gavs till kulturen på grund av bladens överraskande struktur. De presenteras i form av 14-cm plattor med 5 blad. Den övre ytan är grön, och den nedre är sisaya med en mjuk fleecy täckning. silver lönnSom ett resultat kan kaotiska vindstrålar vända ett träd till ett silverhav. På hösten ändras bilden. Växten klär sig i en gul-orange “outfit”, som brinner med eld i morgonsolen.

“Fält” är ett vanligt exemplar

fältlönnEn särskiljande egenskap av ahornfältet anses vara en ovanlig form av blad. Stora plattor har 3 till 5 grunda snitt. En fantastisk utsikt ges till dem med långa (13 cm) petioler. Tack vare detta bildas en tredimensionell krona (upp till 8 m). Denna eleganta “hatt” hålls på en tunn stam, vars diameter är 60 cm. I maj blommar små blomknoppar på det och glädjer ägarnas ögon i cirka 15 dagar. Vid mitten av hösten förekommer frön på fruktplatsen. I motsats till andra arter har fälttypen lionfish horisontella vingar. Men mer än 15 meter växer inte trädet.

fältlönn i parkenVår eller höst, ung eller hundraårig, lönn ser alltid charmig ut. Av denna anledning väljer trädgårdsmästare bara sin oförändrade utställning av sina hushållsplaner.

Maple Lysosybolds – video