Шта нас привлачи на туја западну жутаву траку?

Игле Туи Иелловов РиббонТхуиа Иеллов Риббон ​​је прекрасно дрво са златним иглама. Намењен је за појединачне и групне слетања. Помоћу ње можете направити сунчану боју на позадини разноликости зеленила других плантажа или зидова.

Опис сорте

млади пилићи од Иелловбов тракеТхуиа западна жута трака је једна од многобројних вртних облика бијелог кедра, чије је место рођења Сјеверна Америка. Односи се на роду четинарских зимзелених дрвећа породице Ципресс. Има уску конусну круну. Стопа раста дрвета је просечна. Годишња висина тујег расте за 10-15 цм, ширина – не више од 8 цм. Висина висине круга од два метра и 1,5 метра достиже око 15 година живота.

У опису траке Туи Иелловов, не може се напоменути његова главна карактеристика: жућкасто-златна боја младих паса. Најсјајнија боја густих иглица меканих на додир може се добити на мјестима с ваљаном сјеном.

Тхуиа Иеллов Риббон ​​у хедгеУ јесен, малог конуса (дужине до 1 цм) сазрева се на дрвету. Коријенски систем Туиа је површни, разгранат са неколико великих дубоких корена. Сорта је отпорна на ветар и зими издржљива. Лако толерише мразе на -35 степени.

Тхују Иеллов Риббон ​​се често користи за обликовање живе ограде. Игле меких, топлих тонова стварају позадину композиторских идеја о баштованству.

Када и како садити

саднице траке Туи ИеллововСадња тује најбоље се врши на пролеће. Током јесења, дрво можда неће имати времена да се смести и прилагоди на отвореном тлу пре почетка зиме. Одабир места за садњу траке Туи Иелловов, требало би да узмете у обзир следеће карактеристике:

  1. Постројење преферира слабо киселу или слабо алкална бусен терен уз додатак тресета и песка, иловача и пешчаном иловача.
  2. Влажност земљишта треба да буде умерена. Коријен систем може умријети у присуству сталних подземних вода.
  3. Осветљавањем за дрво, пожељно је дјелимично затамњење. Када посадите у снажној сенци, златна сенка игала и његова густина су изгубљени. Стално сунчање може изазвати опекотине.
  4. Тхуиа слабо реагује на нацрте.

једно сијање траке Туи ИеллововСлетање Туи неће бити тешко ни за неискусне вртларце. Ево главних фаза:

  1. Припремамо јаловину. Његова величина би требало да буде око један и по пута више од радова на семеници. На дну јаме заспи плодно тло, помешано са малом количином компоста или репартираног ђубрива.
  2. Сместимо саднице у центар јаме. Роот врат се налази одмах изнад нивоа земље. Корен се пажљиво проширује.
  3. Заспали смо јаму са плодном мешавином из земље и компоста, додајући јој нитроамопхоска (500 г по биљци).
  4. Спојимо земљу око биљке.
  5. Обилно заливање саднице.
  6. Мулчемо кружни прстен са слојем од 5 до 7 цм. Шортом, компостом или бором борова може се користити као мулч.

Приликом украшавања живе ограде, можете поставити Иелловов Риббон ​​у једном или два реда. Са шемом од једне линије, растојање између садница је 50 цм, са двоструким редом -70 цм.

Карактеристике тујске неге

култивација траке Туи Иелловов у расадникуТхуја, као и свака биљка, захтева редовно одржавање. У супротном, изгубиће своју светлост и индивидуалност, иглице постају мрачне. На дрвету ће се појавити велики број шипака, што ће имати лош утјецај на декоративност дрвета.

Пристовални круг биљке мора се чувати у чистом стању, временом за уклањање корова.

Није дозвољено да посади траве травњака директно око стабла.

У почетку, после садње, потребно је недељно заливање. Норма је кантица воде по биљци. Ако је суво време, онда се потрошња воде повећава: једну и пол до две кашике по садњи двапут седмично.

Систематично заливањеЖути Тихо јеж такође је неопходан за одрасле биљке, пошто тхуиа испарава много влаге. Одговарајућа биљка за обављање прскања. У топлим данима, овај поступак се може обављати свакодневно. Након заливања, препоручује се да потопите кружи близу прућа.

Топпинг за туја потребе је умерен. У рано пролеће, пре коначног губитка снега, могуће је хранити НПК (30 г по метру квадратном М..) Или комплексних ђубрива, крајем лета и почетком јесени – Калијум и фосфата ђубрива. Прекомерно снабдевање биљке доводи до веома брзог раста, а тиме и губитка украсности

Обрезивање Туи Иелловов тракеОбрезивање Тхуја се врши у пролеће. Састоји се од уклањања сувих погаца и, ако је потребно, обликовања живе ограде и круне.

Када обрезујете дрво, препоручујемо да уклоните не више од трећег дела снимања.

Одрасле особе су отпорне на мраз. Младо дрвеће препоручује лабаво намотавање светло бурлап тканину или танак и на тај начин штите биљку од спаљивања зимског и летњег сунца. Да би се спречило оштећење тјуја грана током јаких снежних падавина, препоручује се зимским затезањем затезати.склониште за зиму

Са правилним садењем и минималним збрињавањем, Тхуиа Иелловов Риббон ​​може задовољити своје власнике више од десет година.

Познавање са жутим траком – видео

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector