Heather kompositionerI landskapsdesignen kan ljungskompositioner skapa ett fantastiskt spel av blommor på marken. Buskljungkrypande, inte högre än 70 cm, vintergröna och blommande under hösten, kommer att återuppliva något landskap. Irreplaceable växt i rockeries och sten trädgårdar.

Beskrivning av ljushuset

Ljung i landskapsdesignDen legendariska busken har en historia av sitt utseende på jorden som den mest anspråkslösa växten som Skaparen planterade på ett ofatt land. Som en belöning för att komma överens om att leva i evig kamp, ​​gav Gud växten värdefulla egenskaper:

  • skönheten hos de ständigt gröna bladen;
  • läkning egenskaper;
  • arom och blommande vid solnedgången på sommaren.

Heather landskapEn lågkrypande buske växer på sur mark utan nära grundvatten. Växten gillar inte träsk jord, växer i symbios med svamp, vilket bidrar till att förvandla magert jord, men kan bara existera på sur jord. Utan symbios med ett mycelium kommer växten att dö. Heather ser ut som en växt som erövrade höstens fördärv av naturen.

Löv rullas upp i ett rör, faller inte för vintern. Blommor efter lång blomstring smuler inte, byter inte färger och skapar en pittoresk fläck. Trädgårdsjön är representerad av 20 sorter med olika buskhöjder och en varierad nyans av blommor, små klockor, som täcker grenen. Ljungblommor är honung, används för att behandla inflammatoriska sjukdomar i folkmedicin.

Kött av kvistar av vildlynga har länge använts för att bada nyfödda för att desinficera vatten i badet. Infusion ansågs härdande. Vatten togs bra, ljungste var ett antiseptiskt medel.

Reproduktion och plantering av ljung

Plantering, trimning, reproduktion av ljungAnläggningen kräver sur jord och en torr solplattform med en ljusskugga från närliggande höga träd. Detta är en idealisk imitation av skogskanten. För att skapa sur jord i planteringsorten är det nödvändigt att införa topp torv, sand och plåt humus med barrskrot. Ett lager av fallna tallar kan hittas i granskogar eller samlas under tallar. Samtliga mineralgödselblandningar har också en sur miljö.

Plantering av ljung i förortsområdetAtt plantera en dekorativ buske görs bäst på våren. Under sommaren kommer busken att rota och på vintern blir stark. Importerade sorter kan planteras i öppen mark endast på våren av förstårbara skäl. För att säkerställa att vatten inte stagnerar vid botten av landningsgrinden, är det nödvändigt att ordna dränering från trasiga tegelstenar, stenar, sand. För att skapa kompositioner är det nödvändigt att plantera plantor på avstånd till 40 sm och djup i 30 sm, så att rygghalsen inte sänks.

Fantastisk blomma av ljungOm jorden är lera, gör avlopp genom att placera på botten av en grop sand och trasiga tegelstenar. Du kan skapa plantering med avståndet mellan buskarna av plantor på 30-40 cm, djupet av planteringen är också 30 cm, utan grävhals gravning. Planterad växt behöver regelbundet vattning tills det tar rot. Att plantera och ta hand om ljung under det första året kommer inte att orsaka svårigheter.

Ljung i behållareSaplings kan köpas på en specialiserad butik, eller ta en bit av en buske, eller odla en stjälk. Planten bör vara 1-2 år gammal. Om plantan köps i en behållare måste den vara levande, med skott och substrat – våt, men inte våt.

Vid plantering är inte plantans nacke begravd, och landningshålet är mulket med bark eller torv.

Heather Care

LandskapskompositionerVäxten är tugoloslo. På ett år växer skotten endast 2 cm. Efter tre år måste unga buskar skäras årligen så att nya skott uppträder. Annars förlorar busken sin dekorativitet. Växten älskar begränsad vattning, utan stagnation av fukt. Fulla mineralgödselmedel som Kemira och fosforgödning kommer att lägga till en busk av dekorativa. Vård av ljung under vegetationen är en grundlig lossning av marken, tidig vattning och mulching av landningshålet. För vintern behöver anläggningen skydd. I april öppnas busken.

Ljung i trädgårdenBuskar av underbar skönhet kommer att vara hos trädgårdsmästaren som inte ångrar tid för årlig förkortning av gamla skott. Då kommer det att finnas fler unga blommande grenar på busken. När du väl ser ett blomblomfoto i blom, kommer amatören att försöka få planteringsmaterialet med alla medel.

Det är inte svårt att sprida en växt, alla delar av en växt är lämpliga för detta, och du kan växa som en potkultur. För en amatörgardist kan det vara intressant att föröka sig genom apikala sticklingar. På hösten skär skott utan blommor och rotera dem i en behållare med torv och sand. På vintern växer växten starkare, och den kan planteras i marken. Men separata behållare med växter och i landskapet ser bra ut. Rotsystemet är litet och livsmedelsområdet är tillräckligt.

Ljungbusk täckt med snöDessa samma unga växter är ett utmärkt material för reproduktion. I naturen förnyas ljushusningar av frön och rötning av kvistar som faller till marken. Därför blir tjockleken på denna växt ogenomtränglig från den fjädrande fleråriga kullen. För att i trädgårdsförhållanden bösten förblir trimmad, regelbundet beskärning och vård krävs. Efter att ha skapat en lyngbädd, kommer det inte att vara så ledsen i höstgården på hösten. Livet fortsätter, bloomen slutar inte länge. Och så vill du lämna ett foto av ljung av en vanlig i höstgården för att komma ihåg.

Dra nytta av heather

Heather i all sin härlighetBerättelsen om denna fantastiska växt skulle vara ofullständig, utan att veta sin helande kraft. Det speciella verktyget för höstljungel honung är känt för finsmakare. Dessutom använder folkmedicin torkade blommor växter, dess löv och unga skott.

Självmedicinering sällan gynnar. Innan du använder traditionell medicin måste du konsultera en läkare och få recept på ett läkemedel.

Gör infusioner och avkokningar av torkat material. Kontraindikationer att använda är förstoppning och minskad surhet. Det tar bort de inflammatoriska processer som förekommer i alla mänskliga organ. För att behandla huden använd pulver och salvor. Med ljung gör de bad med gemensamma sjukdomar. Även håret svarar positivt på gnidningen av dessa blommor. Det visar sig att ljung är en hemläkare.

Funktioner för plantering och vård av heather – video