уређење приградске областиРазмислите какву врсту врта желите, колико вам времена можете дати? Из овога зависи избор декоративних објеката, постројења и сам концепт парадизма! Тек након тог почетка планирања.

Почните уклањањем свега вишка са локације, она мора бити ископана и поравнана са култиватором или грабљивцем. Без овога, немогуће је учинити без, ако ћете поставити травњак, кревете и цветове. Одмах одлучити о мјесту за смеће – тамо је могуће срушити искрчане коровје с травом, а у јесенском јесењу лишће. За годину дана, када све буде гнијеш, добићете одлично ђубриво.

Нацртајте план сајта, обележавање куће, ограде, биљке које су већ расту на сајту, дођите до празног шеме и плану седишта, који ће бити језерце, баштенски намештај, кревети, цвет кревета, травњаци и стазе. Поделити земљиште у зонама: корисну зону, место за одмор, врт.

Разбијте кревете, ако желите да узгајате поврће и зеленило. Са креативним приступом, врт се може претворити у биљку. Да бисте то урадили, примените модни начин комбинованог садног материјала. Плант парадајз међу руже, као и клумба граница обсадите естрагон, коврџава першун, босиљак, или било које друге биљке. Божури и гладиоле изгледају добро и мање шансе да пате у окружењу белог лука и црни лук. Кревет од патлиџана или паприке претвори у изузетним фловер бед између биљака ако засађено патуљасте Астерс, и на ивицама – ДЕЛПХИНИУМ, патуљасте украсног сунцокрета и зачинским годишње трава.

Да ли желите да посадите воће? Онда их само етикету на плану, имајте на уму да ће дрвеће расте током времена, и да ће бацити сенку. Запамтите да дрвеће не би требало да буде засађено близу куће темеља, а минимална удаљеност од 2 метра. Вишња, шљива и јабука постројења дуж ограде, растојање између дрвећа не мање од 3 метра. Садња жбуња, изаберите рибизле и орлови нокти отворено, сунчано место, а малине, купине огрозди и може да се сади у сенци. Зар не можеш дати пуно времена у башти? Направите избор у корист украсног дрвећа и жбуња: ефедрин, Лилац, јасмина, Калина, планине пепела и барберри.

Правилно организовање простора, из године у годину ћете пратити трансформацију и уживати у љепоти вашег сајта.

Прочитајте чланак: дизајн врта својим рукама!

Видео о дизајну пејзажа баштенске парцеле