Kalanchoe rörfärgadDen medicinska växten Kalanchoe för hundratals år sedan representeras av två arter – pinnaten och Dergemon. I naturen finns det cirka 200 former av Kalanchoe. Många av dem upptog en värdig plats i hemmet på norra och mellanliggande breddgrader. Nya sorter utförs, naturliga växter odlas. Vi kommer att visa några sorter av Kalanchoe, foton och namn på dessa blommor.

Grunderna i Kalanchoe

Kalanchoe blommor är pinnateFör att växten ska kunna blomstra i konstgjorda förhållanden är det nödvändigt att skapa förhållanden nära det för naturen. Det faktum att Kalanchoe är saftigt, en växt med tjocka köttiga löv, talar om dess torkmotstånd. En bosatt i öknen landar, han samlar fukt och håller den noggrant. Juice av denna växt har upprepade gånger räddat aboriginerna, som befann sig i öknen utan vatten.Kalanchoe pinnate

Kalanchoe of DergemonFör att plantan ska blomma i kultur bör den skapa förutsättningar:

  • marken är lätt, med mycket sand och stenkrummer, sura;
  • vattning är tempererad, nästan mager;
  • ge en viloperiod
  • justera dagsljusets och temperaturens varaktighet;
  • regelbunden beskärning och utfodring
  • i tid för transplantation.

Växten blommar på vintern i flera månader, som senare får styrka och viloperiod. För att uppnå en riklig lång blomning är det nödvändigt att observera villkoren för kvarhållande. Med subtiliteterna av jordbruksteknik, de som förstår denna växt generöst och kan övertyga det att blomstra till vilket som helst betydande datum.

Kalanchoe blomning är både en medicinalväxt och en dekorativ växt. Dess löv och stam används i folkmedicin och traditionell. Denna växt representeras av två arter – Pinnate och Kalanchoe of Dergemon. Arten skiljer sig åt på de krogade bladen som de utgör barn, miniatyrplantor med färdiga rötter. Röra på marken tar barnet lätt rot. På annat sätt kallas sådana växter calanchoe viviparous.

Kalanchoe RosalinaKalanchoe Rosalina i flera månader gör att du ser i timmar en generös blommande. Amatören lämnas från tid till annan för att ta bort de fristående knopparna, vilket gör plats för nya blomstarstänger. Dessa blommor reproduceras av frön eller sticklingar. Rooting bör göras i våt sand i en minipark.

Kalanchoe KalandivaKalanchoe Kalandiva foto imponerar segrande blomning i förhållanden så långt från naturliga. Men växtens kraft är så allvarlig att i ett närmsta rätter sprider ett mirakel i fönstret bland vintern. Denna växtart har korta blomstänger, och blommans lock stiger knappt över flera köttiga blad. Dvärgväxt kräver inte mycket utrymme på vindrutan.

Olika färger av Kalanchoe mini mixKalanchoe mini mixer är små buskar som kan skapa en pittoresk matta med olika nyanser. Växter ser fantastiskt ut på balkongen, fönsterbrädan. Särskilt ovanligt är kompositionen i en kruka av flera olika färgade växter.

Kalanchoe of BlossfeldKalanchoe of Blossfeld representeras av många olika sorter av olika färger. Stammarna på denna växt är släta, upp till 40 cm långa. Bladen har tandpinnar. Blommar denna typ av Kalanchoe ett halvår under sommarmånaderna. Resten är från november till februari.

Gul LatsiniataKalanchoe Lacinia skiljer sig från släktingarna med svårt dissekerade blad. De representerar köttiga grenar, som påminner om horn av unga rådjur. Samma mjuka och näring med medicinaljuice. Under saftens vikt minskar gradvis lövbladen successivt och växten kan betraktas som ampel, med användning i väggkompositioner. Blommorna av denna art är rörformiga, glesa, men de ser mjuka ut i kompositionen. På annat sätt kallas denna blomma Kalanchoe hjort horn.

Rosa LaciniaKalanchoe split – det här är en annan av namnen på Leciniates. Inte alla kan uppnå blomningen av denna växt. Men för sin tolerans, för sin förmåga att leva bredvid inomhusbatteriets torra luft, används han i kompositioner på det östra fönstret. Blomman är opretentiös, men med överdriven vattning kan den ruttna. Det multiplicerar, förutom de vanliga metoderna, även luftrotsar. Skärning av petiole, det kan omedelbart rotas.

Delikat sammet blommorKalanchoe Rosaflauers är en ny hybridkultur, om vilken det finns liten information, men blommans utseende hindrar dig från den överraskande kombinationen av känsliga nyanser och skönheten i den öppnade knoppen. Växten är inte hög, så länge den är bosatt i växthuset, där denna art multiplicerar. Reproduktion sprids genom sticklingar.

Kalanchoe BecharKalanchoe Bekharskoye är en busk med blåaktiga blad av ovanlig form. De kan vara grå eller grön med utelämnandet. Blommar den här växten i mitten av sommaren och slänger lös panna med ljusgul färg. Eftersom löven på bagagerummet faller av, då för topicalitet ska toppen vara avskuren och rotad från tid till annan.

Felted KalanchoeKalanchoe kände växer upp till 40 cm i höjd med väldigt nära köttiga blad. Blommar denna saftiga i juli, blommorna är vita eller svagt rosa. På spetsarna av växande löv finns bruna fläckar.

Hur man bryr sig om Kalanchoe för en lång och riklig blomning

Blomställningar av Tuber Colored KalanchoeEfter att ha blivit bekant med samlingen av blommor kan man dra slutsatsen att inte alla Kalanchoe kräver samma vård. Beroende på blomningen har plantorna en annan viloperiod, därför är det nödvändigt att studera typen av den förvärvade blomman för att uppnå maximal skönhet.

Kalanchoe bleknade och började dumpa löv. Det är nödvändigt att mata växten med blomgödsel. Han har inte tillräckligt med mat.

De allmänna reglerna för alla Kalanchoe är:

  • skapandet av en kort dag i starkt ljus under en viloperiod
  • valet av en upplyst plats att leva;
  • innan de fyller upp med fosforgödselmedel
  • Applicera gödselmedel för kaktus varje månad.

Men det är redan klart att blomningen föregås av en viloperiod. Och i början av denna period formas, multipliceras och matas växten. Det viktigaste är att de behåller den nödvändiga ljusdagen. Därför behöver du köpa en Kalanchoe, du behöver veta dess sort och utseende, hitta information om vård. Först då kan man få en blommande växt.

Rötter av växter orsakar inte svårigheter. Om reproduktion utförs av frön, så är en tallrik med frön täckt med en film, men varje dag ventileras den. Fröplantor kommer att visas på en månad.

Bladen skiner, deprimerad form av växten. Hårdvatten används för bevattning. Det är nödvändigt att försvara eller applicera snö och regnvatten. Salter av hårdhet är skadliga för växten

En orsak till frånvaron av blomning kan bli insekter som har koloniserat växten. En fruktansvärd skadedjur för succulenter är skurvet. Det är osynligt tills det bildar en stor koloni. Kampen med insektsskadedjur utförs med hjälp av insekticider. Användning av löv för medicinska ändamål kan inte utföras förrän saften frigörs från giftet.

Med överdriven vattning, med överdriven kylning eller i en varm fuktig mark kan mögelsjukdomar och svampsjukdomar börja. Behandlingen utförs med hjälp av fungicider. Det är bäst att transplantera växten i ett nytt substrat.

Video om olika färger av Kalanchoe