Blomningar av KalandivaVäxter, förenade med släktet Kalanchoe, finns i naturen på södra halvklotet. Inte ett undantag och Kalanchoe Kalandiva, som representerar en miniatyr, frodigt blommande underarter Kalanchoe of Blossfeld.

Liksom andra sorter, odlas Kalanchive Kalandhoe som en rumskultur och är välförtjänt betraktad som en anspråkslös växt, som till och med en början blomsterodlare kan ta hand om.

Beskrivning av Kalanchoe Kalandiva-funktionerna

Miniatyr Kalandiva kastade ut frodiga blomställningarKalanchoe Kalandhiva köttiga upprepar skott, till vilka på de korta petiolesna ovala eller ovoidiga löv är fast fastsatta. Eftersom Kalanchoe refererar till succulenter är bladen ganska köttiga, och deras mättade gröna yta är blank.

I butiken säljs små buskar av denna art under namnet Kalanchoe Kalandiva Mini, överraskande med stora löv och frodiga blomställningar.

I själva verket är en slående kontrast till de till synes liknande arter som blommande Kalanchoe Calandiva varar cirka sex månader, och samlas i racemose blomställning dubbla blommor centimeter diameter kan vara vit, gul, orange, rosa och djuprött. Samla på fönsterbrädan Kalanchoe Calandiva blandning av olika färger, är det möjligt under vintern och våren period, när ljuset och färgerna är mest behövs för att beundra de ljusa knoppar och sedan anläggningen behöver en kort period av vila för tillväxt och rekrytering av nya krafter.

Med rätt vård samlar Kalanchoe hemma knoppar i januari, och de sista blommorna bleknar bara i början av sommaren.

Blossoms vit KalandivaDessutom växer växten snabbt, opretentiöst och enkelt multipliceras på flera enkla sätt. Hur tar man hand om Kalanchoe Kalandhiva, så att blomman i rummet skulle blomma frodigt? Vilka är förutsättningarna för den här kulturen som ska skapas för växtens långa liv och hälsa i hemmet?

Villkor för underhåll och vård av Kalanchoe hemma

Ljus solblommaKalanchive Kalanchoe, som nästan alla saftiga växter, orsakar inte allvarliga problem för ägarna, med undantag för några särdrag av vård, som växtens inträde beror på vid blomningen. Och här spelas den viktigaste rollen för blomkulturen av belysningsorganisationen.

I naturen växer Kalanchoe i öppna områden där det inte finns någon brist på ljus, men direkt strålar kan inte skada skott, löv och blommor.

Därför är det för en kruka med en växt optimalt att välja en plats på vindrutan som vetter mot öst eller väst. Om det inte finns någon sådan möjlighet, måste de nordliga fönstren ge Kalanchoe en bra bakgrundsbelysning och på den södra sidan – skuggning av buskarna. Blomningen av Kalanchoe Kalandhoe faller under den mörkaste perioden av året. Anläggningen, till skillnad från många kulturer, kräver inte dagsljus timmar längre än 9 timmar, men bakgrundsbelysning i grumligt väder är helt enkelt nödvändigt. Och som en brist på ljus, och dess överskott kan leda till att plantan “misslyckas” från att lägga knoppar.

På grund av ett sådant litet misstag har många fans en uppfattning att det här är praktiskt taget en “en gång” -blomma, och det kommer inte att vara möjligt att uppnå sin upprepade blomstring genom att någon bryr sig om Kalanchoe hemma.

Kalandiva på tomtenI själva verket har man bara för att fastställa ordentlig belysning läget att säkerställa Bush vattning och gödsling lämplig temperatur som kalanchoe säker på att behaga frodiga frotté klasar på skott toppar. En speciell temperaturreglering Kalanchoe Kalandhiva är inte nödvändig. På sommaren känns blomman bra i rummet, på terrassen eller verandaen, där luften värms till 18 till 28 ° C. Denna opretentiöshet låter dig ta potter från Kalanchoe till trädgården och till och med organisera säsongsbetonad trädgård med hjälp.

Hur bryr du sig om Kalanchoe, så att växten är nöjd med blommor? På hösten, när växter ska lägga blomknoppar, sänks temperaturen för calanchoe till 14-16 ° C. Vid denna tidpunkt är det viktigt att minska intensiteten av bevattning, eftersom rötterna känsliga för överskott av fukt kan rotna vid låga temperaturer:

  • När man vattnar på hösten kan ett tecken på behovet av vattning vara en knappt märkbar blöjning av bladen.
  • I andra perioder av året är det bättre att fokusera på jordens tillstånd under växten. Om jorden har torkat med ett par centimeter, borde det vara ett tecken på att Kalanchoe Kalandhiva behöver vatten.

Korrekt vattning kommer att säkerställa riklig blomningUnder uppvärmningssäsongen kan växten inte sprutas dessutom, men du måste ordna en liten dusch för lövverk. Detta kommer att ha en positiv effekt på metaboliska processer, syntesen av klorofyll och tillväxten av Kalanchoe.

För den snabbt växande Kalanchive Kalanchoe som blir kompakt är det extremt viktigt att skära av alltför grova skott.

En sådan åtgärd återställer inte bara buskeutseendet, utan väcker också nya tillväxtpunkter, stimulerar utseendet av fler blomställningar.

Med brist på ljus sträcker sig plantan och upphör att blomma.Ibland orsakar frånvaron av blommor överdriven vård för Kalanchoe hemma, nämligen överdriven gödning av växten med kväve, vilket orsakar aktiv tillväxt av grönska. När man väljer en gödningsmedelblandning för denna odling är det bättre att styras av närvaron av en blandning av fosfor och kalium. Dessa element är extremt nödvändiga för Kalanchoe för långvarig massblomstring. Som färdig produkt kan du vara uppmärksam på gödselmedel för succulenter och blomsterplanter.

Växttransplantation utförs vid behov, när Kalanchoes rotsystem flyger genom jorden och kräver utbyggnad av “bostadsutrymmet”.

Under blommande kan Kalandivu inte transplanterasUnder blomningen växer rötterna väsentligen inte, och eventuell manipulation med busken kan leda till förlust av blommor och knoppar. Därför är det bättre att transplantera Kalanchoe Kalandiva mini eller andra arter under resten, inte oftare än i 2-4 år. Det finns inget speciellt krav på jord för Kalanchoe. Jordens huvudkvalitet är löshet och stor lätthet. Du kan ta som en färdig blandning för succulenter eller blommande växter, och lägger till den sista jorden en fjärdedel av volymen tvättad sand.

Spån för reproduktionFörökningen av Kalanchoe Kalandhoe är lättast erhållen genom att klippa sticklingar av en vuxen buske:

  • Delar av växten är så lätt rotade att du inte bara kan använda ett näringsämne, våt sand, men även vanligt vatten.
  • Inom en vecka bildas rötterna, tillräckligt för att transplantera sticklingar till en permanent plats. Samtidigt antar de luftrotar som är tillgängliga på skottet rollen som vanliga rötter.
  • För att blomma med ordentlig vård hemma, kommer Kalanchoe att vara redo om ungefär sex månader.

Stenlingar planterade i krukorOm du har tillräckligt med tålamod kan du få unga växter från separata löv av Kalanchoe. För att göra detta blöts bladet med petiole något och rullas halvt i en lämplig jord. Efter ett tag kommer de små rosetterna på urtagen längs arkets kant att visas, vilka som rötter växer och kan separeras och planteras för tillväxt.

Från små frön, ibland mognad hemma, kan du också växa nya klumpar, men de kan inte motivera odlaren förväntningar som kalanchoe hybrid Calandiva mix som säljs i butiker, i detta fall, inte bevara föräldra egenskaper.

Hur man arrangerar Kalanchoe Kalandhoe – video